16. Februari 2017 20.00-20.59

Jag blir glad – reaktioner på DN:s artikel

DN:s artikel från om att arbetslöshet och ohälsa minskar kraftigt i problemområden har uppmärksammats.

Kaos på SD-möte i Umeå

Läs mer om SD-möte och Umeå.

Så låg boränta får de bästa förhandlarna

Det går att pruta bort nästan halva den annonserade bolåneräntan. Men bostadsägare ute i landet har svårt att pressa ned sina räntor till samma nivåer som i storstäderna. Det visar en nya siffror från Comboloan.
Läs mer om Comboloan.
Tappar orden efter priset i Antikrundan
En liten hästprydnad visar sig vara värt mycket mer än ägaren hade trott. Antikrundan-experten Erik Ingare får henne att tappa orden. – Är det så? säger hon, och blir tyst.
Läs mer om Antikrundan.
Åttaåring död i sprängdåd – misstänkt nu död
En åttaårig pojke dödades i augusti när en handgranat kastades in i en lägenhet i Biskopsgården i Göteborg. Nu har en man som varit starkt misstänkt för sprängdådet dött.
Läs mer om Biskopsgården och Göteborg.
Militärbuss körde in i vägg
En militärbuss har kört in i en husvägg på Frösön vid Östersunds flygplats. Bussen med 22 personer ombord kanade in i väggen på grund av det hala väglaget, skriver polisen på sin hemsida. Larmet om olyckan kom in klockan 18.44 på torsdagskvällen.
Läs mer om Frösön.
Barnens gripande brev till döde ikonen
Rugbylegendaren Joost van der Westhuizen gick nyligen bort, endast 45 år gammal. Nu har hans två barn Kylie och Jordan skrivit var sitt brev till honom som visades upp på van der Westhuizens minnesgudstjänst. Kom ihåg att du betyder allt för mig, skriver dottern Kylie i sitt brev enligt Channel24.
Läs mer om Channel24, Jordan, Kylie och Westhuizen.
Därför lämnar Loob Färjestad: Behövs ett nytt ledarskap
Färjestad skakas inte av dålig ekonomi. Kontinuitet har gett sportsliga framgångar och en god kassa. Håkan Loob har varit i klubben som spelare och ledare i 30 år. Men nu kliver han av. – Nya saker krävs, gamla lösningar håller inte, säger han om sin egen roll och om svensk hockeys framtid.
Läs mer om Loob Färjestad.
Bilden av förorten är för negativ
Bilden av förorten har ofta präglats av kriminalitet och arbetslöshet. Men i går kunde DN rapportera att utvecklingen i flera utsatta områden visar sig vara positiv. I Rinkeby har Hamiat Nalwanga fått sitt första ingenjörsjobb och hon ser ljust på framtiden.
Läs mer om Hamiat Nalwanga.
Wenger slutar i Arsenal
Läs mer om Arsenal.
Så stoppar SVT Jasmine Kara
Jasmine Karas scenkläder i Melodifestivalen 2017 bryter mot SVT:s regler. Anledningen? Sångerskan har på sig ett par skor med Pumas logotyp - nu stoppas hon av kanalen. – Artisterna måste förhålla sig till SVT:s regler, säger presschefen Lili Assefa.
Läs mer om Lili Assefa och Melodifestivalen.
Brynäs spelade ut LIF i det klassiska mötet
Ingenting fungerade för Leksand i rivalmötet. De föll med 0-4 mot Brynäs - och lyckades i den andra perioden med konststycket att dra på sig tre raka utvisningar på grund av för många spelare på isen. – Jag tar på mig det, säger tränaren Per-Erik Johnsson till C More.
Läs mer om C More, LIF, Leksand och Per-Erik Johnsson.
JUST NU: Stor olycka på E6 – flera skadade
En omfattande trafikolycka har inträffat på E6 i Tanums kommun med flera skadade personer.Enligt polisen så finns det uppgifter om att någon är medvetslös.Motorvägen ska vara helt stängd i båda riktningarna under räddningsarbetet.– Det handlar om ett flertal lastbilar och personbilar, säger räddningsledaren Christer Nilsson.
Läs mer om Christer Nilsson.
JUST NU: Nytt butiksrån – en person skadad
En butik på Söderkulla i Malmö rånades på torsdagskvällen.Maskerade rånare flydde till fots från platsen.En person är skadad.
Läs mer om Malmö och Söderkulla.
Psykolog försvarar Trump: Narcissist, inte mentalt sjuk
President Trumps mentala hälsa har börjat diskuteras alltmer öppet, efter en valkampanj då det var mestadels tyst i ämnet. Trots presidentens återkommande faktafel och narcissistiska drag tar vissa debattörer honom i försvar.
Läs mer om Trump.
Natoambassadör: Allvarligt om USA villkorar stöd till Nato
Om Trumpadministrationen verkligen villkorar försvarsgarantierna till sina allierade i Europa skulle det få allvarliga konsekvenser för Natos trovärdighet. Det menar Sveriges Natoambassadör Håkan Malmqvist. – Då är det en allvarlig sak när hela Natos affärsid är en för alla, alla för en, säger Malmqvist till SvD.
Läs mer om Europa, Malmqvist, Nato, SvD och USA.
Alexandras ilska efter Timmys val
Timmy Wargn väljs till förstakämpe i Farmen - något han själv velat. Ett beslut som Alexandra Broberg inte tycker om, som är rädd att han ska åka ut. – Jag tycker att Timmys plan är idiotisk. Han spelar så jävla hårt, säger hon i avsnittet.
Läs mer om Alexandra Broberg och Farmen.
Bärgare och lastbil i krasch – stopp på E6
En omfattande trafikolycka har inträffat på E6 i Tanums kommun med flera skadade personer.Motorvägen ska vara helt stängd i båda riktningarna under räddningsarbetet.– Det handlar om ett flertal lastbilar och personbilar, säger räddningsledaren Christer Nilsson på väg till olycksplatsen.
Läs mer om Christer Nilsson.
Johanna fick panikångest – visade sig vara köttallergi
Plötsligt kom magont, stickningar i kroppen och svimningar.Johanna Andersson, 42, från Bromölla trodde att det handlade om panikångest – men det visade sig vara köttallergi.– Jag kunde inte tro att det var sant, säger hon.
Läs mer om Bromölla.
Matilda Molander: Till drömmarnas försvar
Vi behöver en gemensam berättelse, men den är inte nationalisternas.
USA:s FN-ambassadör: Vi stöder absolut en tvåstatslösning
USA:s FN-ambassadör Nikki Haley säger att USA absolut stöder en tvåstatslösning på konflikten mellan Israel och Palestina. Uttalandet kommer efter att Trump under onsdagen menade att han kunde tänka sig andra lösningar.
Läs mer om Israel, Palestina, Trump och USA.
Succdebut av Claesson i Krasnodar
Första intrycket betyder allt, brukar det heta. Och för Viktor Claesson kunde den inledande aktionen inför nya hemmapubliken inte ha slutat bättre.
Uppgifter: Wenger slutar efter fiaskot
Arsenal förnedrades av Bayern München i Champions League på tisdagskvällen. Nu uppger Daily Mirror att tränaren Arsène Wenger lämnar klubben i sommar. De har redan börjat höra sig för om ersättare, skriver tidningen.
Läs mer om Bayern München och Daily Mirror.
Tobias bröt upp dörr – räddade sin granne
Tobias Hedqvist, 32, agerade på ren instinkt när brandlarmet gick i trapphuset. Med hjälp av en hammare bröt han upp dörren – och fick ut den medtagna grannen, något som P4 Västmanland var först med att berätta om. – Det är ju tur att man var på rätt plats vid rätt tillfälle, säger Tobias Hedqvist.