16. Februari 2017 23.00-23.59

Samsungchef gripen

Den sydkoreanska Samsungarvtagaren Lee Jae-Yong har gripits misstänkt för inblandning den stora korruptionshärva som plågar nationen och som bland annat lett till att president Park Geun-Hye stängts av från sitt ämbete.

Bruten banktrend på Wall Street

Banksektorn har skördat stora triumfer den sista tiden och branschindex har stigit fem handelsdagar på raken. På torsdagen var det dock stopp, storbankernas kurser vände nedåt och dämpade tonläget på USA-börserna.
Läs mer om Wall Street.
Rapporter om räder skakar immigranter i USA
Efter allt fler rapporter om räder växer oron bland människor som saknar uppehållstillstånd i USA. Även i städer där myndigheterna inte samarbetar med immigrationsmyndigheten så riskerar de odokumenterade att bli deporterade. På torsdagen hölls nya protester runt om i USA.
Läs mer om USA.
Zlatan hattrickhjälte för United
När Saint-tienne står för motståndet betyder det en sak för Zlatan Ibrahimovic: Mål. 16-delsfinalen i Europa League var inget undantag. Svensken gjorde hattrick i Manchester Uniteds 3–0-seger. – Det kändes bra, sade han till Kanal 9.
Sjunde raka förlusten för Dif: Vi krigar
GÖTEBORG. Sjunde raka förlusten. Den tredje i rad på övertid. Det mesta går emot Djurgården just nu. – Vi krigar hela tiden, ger inte bort någonting. Vi kommer att få betalt för det snart, säger lagkaptenen Calle Ridderwall efte 1–2 på övertid mot Frölunda.
Zlatan hyllas massivt efter hattricksuccn
Förhandssnacket handlade om Pogba-bröderna. Men när det väl kom till kritan var det Zlatan som stal rubrikerna med sitt hattrick mot Saint Etienne. Nu hyllas han i brittiska medier. Zlatan stal showen, skriver Daily Mail.
Det kan gå veckor utan att någon får tag i oss
Sedan det fasta kopparnätet monterades ner har det varit svårt – ofta omöjligt – att nå Åsa Strandberg och Olle Forsell i Kalvefall. – Det kan gå veckor utan att någon överhuvudtaget får tag i oss, säger Åsa, som först berättade i SVT. Nu har paret tvingats köpa en egen satellitmottagare – som kostar familjen 3 000 kronor i månaden.
Nytt polishus försenas – trots skjutningarna
Rinkeby har skakats av dödsskjutningar och attacker mot polisen. Nu försenas bygget av polishuset där till 2019, vilket upprör Lotta Edholm (L), oppositionsborgarråd i Stockholm. – Det ligger i stadens och stockholmarnas intresse att polisens permanenta närvaro på Järva stärks, säger Edholm.
Läs mer om Edholm, Järva, Lotta Edholm och Stockholm.
Fejknyheter om Sverige sprids från trollfabrik i Makedonien
Falska nyheter om Sverige sprids till USA, via en trollindustri i Makedonien. DN kan nu visa hur unga män tjänar pengar på att sprida påhittade historier till Trumpsympatisörer på Facebook.
Attackerades med syra – vid butiksrån
Den butiksanställde angreps våldsamt vid rånet.Gärningsmännen kastade syra mot honom, som träffade i ansiktet och på halsen.Därefter flydde rånarna till fots.