17. Februari 2017 00.00-00.59

Växjös segertåg rullar vidare

Toppmötet mellan Skellefteå och Växjö hade det mesta. I en tät och laddad match var Skellefteå i brygga men kom igen från ett tvåmålsunderläge och räddade en poäng. Men Ville Leinos mål i förlängningen betydde 5–4 för Växjö, lagets 15:e seger av 16 möjliga på slutet. – En grymt bra match. Starkt av oss att kunna vinna i förlängningen, säger Växjöcentern Emil Pettersson.

Brynäs förstakedja fixade seger

Kevin Clark hade en åtta matcher lång måltorka i januari. Den är glömd nu. När Leksand besegrades med 4–0 kom 28-åringens fjärde mål på fem matcher – och det redan efter tolv sekunder. – Jag försökte mest få till ett bra skott. Och får du en sådan start inför fullsatta läktare hemma så ger det extra energi till laget, säger Brynäsforwarden.
Läs mer om Brynäsforwarden.
Martin Gelin: Stökig presskonferens kulmen på kaotisk vecka för Trump
Donald Trumps presskonferens på torsdagen blev uppmärksammad bland annat för Trumps hårda attacker på medier. DN:s Martin Gelin reder ut vad som kan ha legat bakom Trumps humör.
Läs mer om Trump.
Kontroversiellt när Luleå vann streckmöte
Luleå vann streckmötet mot Örebro med 2–1 i SHL och tog sin första trepoängare på den här sidan nyår. Men segern kom efter ett kontroversiellt bortdömt Örebromål som fick gästernas tränare Niklas Sundblad att rasa: – Vad är problemet?, dundrade han i Cmore.
Läs mer om Cmore, Luleå, SHL, Örebro och Örebromål.

Uppgifter: Harward säger nej till Trump

Robert Harward – som president Donald Trump vill ha som ny nationell säkerhetsrådgivare i USA – har tackat nej till posten, det säger två insatta källor till Financial Times.
Läs mer om Donald Trump, Trump och USA.
Malmöspurt bröt förlustsvit
Både HV71 och Malmö hade två raka förluster i SHL – och det blev Skånelaget som bröt den negativa trenden.
Läs mer om Malmö, SHL och Skånelaget.
David Lagercrantz om den femte Milleniumboken: Jag har Lisbeth Salander i mitt blodomlopp
David Lagercrantz är klar med Mannen som sökte sin skugga, sin andra bok i Millenniumserien. Huvudpersonen Lisbeth Salander sitter i ett hårt kvinnofängelse när hon får reda på nya uppgifter om sitt förflutna.
David Lagercrantz on his next Lisbeth Salander-book: Now I have her in my veins
David Lagercrantz s second book in the Millennium-series, with the Swedish title The Man who Chased his Shadow, is ready to be published. In this book the main character Lisbeth Salander is imprisoned in a harsh women s jail when she gets new information about her past. DN has spoken to the author.
Nutidstestet vecka 7
Brexit, giftmord och blasfemi – ännu en tuff omgång av Nutidstestet!
Läs mer om Nutidstestet.
Vreden mot franska polisen växer efter misstänkt våldtäkt
Ett fall av misstänkt våldtäkt på en ung svart man har fått tusentals att demonstrera mot polisen i Paris förorter. Två veckor har gått sedan ingripandet, men inget tyder på att vreden mot ordningsmakten är på väg att lägga sig.