17. Februari 2017 05.00-05.59

Sanna Torn Björling: Många stolar står tomma i Trumps departement

Washington. Donald Trump hävdar att allt går smidigt till i Vita huset. Men tvivlet på det påståendet kan ha avhållit Robert Harward från att ta jobbet som nationell säkerhetsrådgivare.
Läs mer om Robert Harward och Vita.

Domstolen avvaktar kring inreseförbud

En appellationsdomstol i San Francisco säger att rättsprocessen kring president Donald Trumps inreseförbud kommer att stoppas tillfälligt. Domstolen inväntar bland annat besked om ett nytt dekret från Trump.
Läs mer om San Francisco och Trump.
Ökad osäkerhet i fokus i München
Hur vill egentligen USA:s president Donald Trump att de transatlantiska förbindelserna ska se ut? Frågan överskuggar en av världens viktigaste utrikes- och säkerhetspolitiska sammankomster, den årliga säkerhetskonferensen i München, som nu drar i gång.
Läs mer om Donald Trump och München.
Vasaloppscoachens bästa tips: Så laddar du inför långloppet
Hur laddar du på bästa sättet de sista veckorna inför Vasaloppet? Vi har träffat den officiella Vasaloppscoachen Catarina Henriksson. Här ger hon sina bästa tips och lägger upp ett träningsschema för de två veckorna närmast loppet.

65 miljoner att mjölka ur Jordbruksverket

Nu kan landets mjölkbönder söka ett nytt stöd i form av EU-pengar. Mellan den 20 februari och den 19 mars kan de vända sig till Jordbruksverket för att försöka få del av totalt cirka 65 miljoner kronor.
Läs mer om EU-pengar och Jordbruksverket.
Trump fick nej från tilltänkt rådgivare
Robert Harward – som president Donald Trump vill ha som ny nationell säkerhetsrådgivare i USA – har tackat nej till posten, det säger två insatta källor till Financial Times. En högt uppsatt tjänsteman i Vita huset bekräftar uppgiften för Reuters.
Läs mer om Donald Trump, USA och Vita.
Dömd till fängelse för flygplatsattack
En man i Kina döms till åtta års fängelse för att han i somras detonerat en sprängladdning på Pudong-flygplatsen i Shanghai. Tre personer skadades och flygtrafiken stod stilla efter dådet.
Läs mer om Kina, Pudong-flygplatsen och Shanghai.