17. Februari 2017 06.00-06.59

Grova ordet stoppar Robin från Eurovision

Först var det Lisa Ajax. Nu sjunger även Robin Bengtsson fuck i Melodifestivalen 2017. Därmed bryter också han mot Eurovision Song Contests regler. – Det är lite löjligt, säger sångaren till SVT.

Nolla – Lehner med uppe i målvaktsligan

LOS ANGELES. Robin Lehner höll nollan för andra gången inom loppet av knappt två veckor när Buffalo i natt, svensk tid, besegrade Colorado med 2-0. Och nu klättrar Lehner i NHL:s målvaktsliga, där han är bäste svensk på sjätte plats. - Ska jag vara ärlig, så har det känts bra hela säsongen. Nu vill jag bara fortsätta att bevisa att jag är en förstemålvakt i den här ligan, säger Lehner.
Läs mer om Buffalo, Colorado och Lehner.
Mohammad högg ihjäl 42-åringens pappa
I en idyllisk sommarstuga vid Hjälmarens strand högg Mohammad Rajabi ihjäl flickvännens pappa och försökte mörda hennes mamma. Rajabis erkännande blev det stora genombrott som utredarna hade väntat på och mordmisstankarna mot hans sambo – den 42-åriga Arbogakvinnan – stärktes. Nu har även tre av hennes släktingar anhållits för att tillsammans med kvinnan ha mördat hennes före detta make Aki Paasila.

SSU: Dags för en statlig byggoffensiv

Bostadsbristen är skriande, och det är långt kvar tills drömmen om ett eget hem kan bli verklighet för många i vår generation. För att lösa krisen måste staten engagera sig mer i bostadsbyggandet, skriver Ola Palmgren och Mara-Elsa Salvo, SSU.
Läs mer om Mara-Elsa Salvo, Ola Palmgren och SSU.
Sveriges mest framgångsrika parti riskerar falla isär av framtiden
Efter tre timmar slår Olof en lov bort till spisen och återvänder till sitt första argument. – Det vi ser nu är högerns 1968.
Läs mer om Olof.
Mördade Birna, 20, dumpades i havet
Tidigt på morgonen den 14 januari försvann 20-åriga Birna Brjnsdttir i Reykjavik. Åtta dagar senare hittades hon bortförd, uppspolad och död på en strand på sydvästra Island. I isländska medier har fallet beskrivits som hämtat ur ett skandinaviskt kriminaldrama, polisens spår skapar frågetecken, och bland befolkningen råder förtvivlan. – Det kom som en chock, och jag kan inte minnas ett liknande fall under mins livstid, säger Jhanna Logadttir Hlm, 40, som bor i Reykjavik. Frågan alla ställer sig nu är: Hur kunde det hända på trygga Island – och vad händer härnäs
From this basement came a piece of fake news about who had desecrated a church in Sweden
Someone has masturbated in a church in Kristianstad. There is poo and used syringes on the floor. The parish blames drug addicts – but in the US a different tale is shared with millions on Facebook. Måns Mosesson tells the story of how a piece of fake news spread across the world from a shabby basement room in Macedonia.
Härifrån sprids en fejknyhet om vilka som skändat en kyrka i Sverige
Någon har onanerat i en kyrka i Kristianstad. På golvet ligger bajs och använda kanyler. Församlingen pekar ut missbrukare – men i USA delas en annan historia till miljontals på Facebook. Måns Mosesson berättar hur en fejknyhet spreds över världen från ett nedgånget källarrum i Makedonien.
Utredare: Sätt en deadline för när staten ska vara helt digitaliserad
För att sätta fart på myndigheternas digitaliseringsarbete vill regeringens utredare Hans-Eric Holmqvist att de ska få en tydlig deadline. Ett slutdatum för det analoga när allt ska vara digitalt.
Läs mer om Hans-Eric Holmqvist.
Norsk konsultutmanare vinner mark i Sverige – offentliga sektorn öppnar dörren
Norska konsultbolaget Bouvet fortsätter sin framfart på den svenska marknaden, mycket tack vare ett viktigt ramavtal med Kammarkollegiet.
Läs mer om Bouvet, Kammarkollegiet och Sverige.
Norsk konsultutmanare vinner mark i Sverige – offentliga sektorn öppnar dörren
Norska konsultbolaget Bouvet fortsätter sin framfart på den svenska marknaden, mycket tack vare ett viktigt ramavtal med Kammarkollegiet.
Läs mer om Bouvet, Kammarkollegiet och Sverige.
Medan du sov: Världen i korthet den 17 februari
DN sammanfattar händelsenyheter i korthet från världen. Detta hände medan du sov:
Malaysia kräver dna-prov från Nordkorea
Kim Jong-Nams familj måste lämna dna-prover till Malaysia innan kroppen kan skickas till Nordkorea, enligt polisen. Nordkorea har begärt att kroppen lämnas ut.
Läs mer om Malaysia och Nordkorea.
FN: Larver hotar matförsörjning i Afrika
Matförsörjningen i flera länder i främst södra Afrika hotas av horder av armlarver som tuggar i sig framför allt majs. Plågan är ett hårt slag mot länderna som tidigare år har haft problem med torka.
Läs mer om Afrika.
Utredare: Sätt en deadline för när staten ska vara helt digitaliserad
För att sätta fart på myndigheternas digitaliseringsarbete vill regeringens utredare Hans-Eric Holmqvist att de ska få en tydlig deadline. Ett slutdatum för det analoga när allt ska vara digitalt.
Läs mer om Hans-Eric Holmqvist.
IT-angrepp från främmande makt allt mer avancerade
IT-angrepp från främmande makt ökar och blir alltmer avancerade.
Resistenta bakterier ökar hos förskolebarn
Förekomsten av antibiotikaresistenta bakterier hos friska förskolebarn har ökat dramatiskt, visar en avhandling vid Uppsala universitet, rapporterar SR Vetenskapsradion.
Läs mer om Uppsala.
Crosby nådde 1000 poäng: Var skönt
LOS ANGELES. Han behövde en poäng för att nå milstolpen 1000 poäng i NHL. Sidney Crosby, 29, hade inga problem att skriva in sig bland de största stjärnorna i ligan genom tiderna när Pittsburgh i natt, svensk tid, tog emot Winnipeg. Med ett mål och två assist var Crosby banans kung. Hans mål gav Penguins en 4-3-seger i slutsekunderna av förlängningen. - Det var skönt att få göra den där efterlängtade poängen och att den kom i en match som vi vann, säger Crosby efteråt.
Läs mer om Crosby, NHL, Pittsburgh och Winnipeg.
Restauranger stängde i protest mot
Allt från enkla snabbmatshak till finrestauranger stängdes ned i USA under en dag i protest mot president Donald Trumps invandringspolitik. – Vi utan papper lever alla med rädslan att bli utskickade ur landet, säger Marvin Gomez, byggarbetare från Honduras
Läs mer om Marvin Gomez och USA.
Google tar stort kliv i databaskampen – nu får Oracle se upp
När Google hävdar att man kombinerat fördelarna med relations- och nosql-databaser får de etablerade leverantörerna se upp.
Läs mer om Oracle.
Två allvarligt skadade efter bråk
Fyra personer har förts till sjukhus efter ett bråk i Husby i norra Stockholm. Två personer är allvarligt skadade, skriver Expressen.
Läs mer om Expressen, Husby och Stockholm.
Hjälp! Finns det något lustpiller jag kan ta?
Hej Susanne! Jag skriver till dig då jag har förtroende för dig efter mina graviditeter 1998, 1999 och 2006 där du hjälpte mig. Jag är omgift sedan 1,5 år med en grymt fin och underbar man, men min lust är som bortblåst.
Emelie blev huggen i nacken med machete
Beväpnad med ett machete gick brukaren till attack mot Emelie och träffade henne i halsen.Efter överfallet levde hon i flera år med panikångest och rädsla – tills hon fann konsten som blev hennes räddning.– Jag trodde verkligen att jag skulle dö. Att det var hejdå, säger Emelie Ottosson Häll.
Läs mer om Emelie och Emelie Ottosson Häll.
Mc-gängets brutala hämnd – man höggs med rå kycklingkniv
Bandidos-presidenten planerade en gruvlig hämnd.En kniv som var marinerad i rå kyckling kördes med full kraft genom handen på offret.Tack vare en avhoppare har den danska polisen skickat flera gängmedlemmar i fängelse.– Han har suttit och sjungit som om han kandiderade till Melodifestivalen, kommenterar en talesman från danska Bandidos.
Läs mer om Melodifestivalen.
Traktorer rev sönder brinnande gård
Räddningstjänsten lyckades begränsa en gårdsbrand i Hällestad med hjälp av två traktorer - som rev sönder den brinnande byggnaden. Inledningsvis var det stor spridningsrisk. –Efter två timmar hade vi koll på branden, säger Mats Nilsson, inre befäl vid Räddningscentral Syd.