17. Februari 2017 07.00-07.59

Härifrån sprids en fejknyhet om vilka som skändat en kyrka i Sverige

Någon har onanerat i en kyrka i Kristianstad. Måns Mosesson berättar hur en fejknyhet spreds över världen från ett nedgånget källarrum i Makedonien.
Läs mer om Kristianstad, Makedonien och Sverige.

Sidney Crosby blev både historisk och matchhjälte

Tampa. 1.000 poäng och avgörande mål. Det var Sidney Crosbys kväll när Pittsburgh slog Winnipeg med 4–3 i förlängningen i natt. Crosby blev den tolfte snabbaste genom tiderna till 1.000 poäng.
Läs mer om Pittsburgh och Winnipeg.
Beslut i dag om häktning av Arbogamisstänkta
I dag hoppas åklagaren kunna besluta om de tre personer som misstänks för inblandning i drunkningsmordet i Arboga ska begäras häktade.
Läs mer om Arboga och Arbogamisstänkta.
Sparare har lagt miljoner på fonder med osäkert värde
Allras PPM-sparare har investerat hundratals miljoner kronor i värdepapper med osäkert värde, enligt en expert som SvD Näringsliv talat med.
Läs mer om SvD Näringsliv.

Bianca hyllas efter förändringen

Bianca Ingrosso har lagt sitt bruna hår på hyllan. Den nya blondare tonen hyllas nu av följarna på bloggerskans Instagram. – Älskar mitt nya hår!, skriver hon under bilden på Instagram.
Läs mer om Instagram.
Officiellt: Vermette stängs av i tio matcher
LOS ANGELES. En tio matcher lång avstängning. Det hårda straffet får Anaheimforwarden Antoine Vermette, 34, för att han slog en linjeman med klubban i tisdags kväll när Ducks gästade Minnesota. Vermette, som aldrig tidigare varit avstängd under sina 13 säsonger i NHL, får också böta 865 000 kronor, meddelar NHL.
Sköt tonåring i ryggen – åtalas
I början av december sköts en då 19-åring man i ryggen i Nybro med ett avsågat hagelgevär.Nu åtalas tre män för försök till mord och medhjälp till försök till mord, rapporterar 24 Nybro.
Läs mer om Nybro.
Brandevakuerade fick återvända hem
De 1.400 invånarna i Christchurch i Nya Zeeland som tvingats fly undan skogsbränder i området har nu fått återvända hem.
Läs mer om Christchurch och Nya Zeeland.
Räd mot terrorister i Pakistan
Över hela landet har pakistanska myndigheter slagit till mot misstänkta terrorister, dagen efter ett blodigt bombdåd. Många personer har gripits, enligt myndigheterna.
Läs mer om Pakistan.
Tinder satsar på video med nytt uppköp
Den populära dejtingappen Tinder har köpt upp video-appen Wheel. Fyra personer på Wheel kommer nu att börja arbeta på Tinder, enligt Business Insider.
Läs mer om Tinder och Wheel.
Villa i Gävle övertänd – grannarna larmade
En villa i Gävle var övertänd på fredagsmorgonen. Ägaren till huset var troligtvis hemma, enligt räddningstjänsten - men ingen person är skadad. –Det var grannarna som larmade, säger Pär Törnhult, inre befäl vid Gästrike räddningstjänst.
Läs mer om Gästrike, Gävle och Pär Törnhult.
Vi får det vi betalar för... nej, faktiskt inte ens det
En enkel kvarterskrog på Östermalm med extra omsorg för det närodlade. Tanken är god, miljön lekfull och välkomnande, men maten gör oss besvikna.
Läs mer om Östermalm.
Kvinna avled – väntan på akuten utreds
En 70-årig kvinna fick vänta på akutvård i Karlskrona – och avled av en allvarlig bukåtkomma. Nu gör sjukhuset en lex Maria-anmälan, skriver BLT.
Läs mer om BLT, Karlskrona och Maria-anmälan.
Kända sexbrottslingar gripna i pedofilrazzian
Sammanlagt sju män har gripits i polisräder i Stockholm med omnejd de två senaste dagarna. Några av dem är sedan tidigare kända av polisen, bland annat för sexbrott mot barn. Enligt uppgift misstänks männen för bland annat våldtäkt av barn.
Läs mer om Stockholm.
Linda Hammars förlovningslycka
Linda Hammar är tillbaka i tv-rutan när den nya säsongen av En annan del av Köping har premiär på måndag. Nu berättar hon om sitt nya liv - och sin nya kärlek Lars-Åke. – Man behöver mer kärlek i världen, säger hon till TT.
Läs mer om Köping och Lars-Åke.
Båtelson: Det görs tester nu hela tiden
Enligt Anna Holmlunds pappa har den olycksdrabbade stjärnan börjat reagera på dofter och synintryck. Sportchef Joar Båtelson berättar att läkarna undersöker skicrosstjärnan för att se tecken på medvetande. – Det görs tester nu hela tiden, säger Båtelson.
Läs mer om Båtelson.
Hon förverkligade sin dröm om ett liv i solen
För fyra år sedan sålde Mira Mercury Viklund, 68, allt för att förverkliga sin dröm. I dag lever hon livet på Franska rivieran – och hon har inga planer på att flytta tillbaka till Sverige. – Man ska våga följa sitt hjärta. Man ska inte tänka så mycket, säger hon.
Jessica Albas kritik mot filmbranschen
Jessica Alba var inte vit nog – men inte heller latino nog, enligt branschen. I webbserien Pretty unfiltered pratar skådespelerskan om hur underhållningsindustrin försökte kategorisera henne. – Det gjorde mig till och med mer fast besluten att spela en ledande roll, säger stjärnan i programmet.
Läs mer om Pretty.
Amatörsparare – och Sveriges PPM-kung
Han är en av PPM–kungarna.Fredrik Rimmerfors, 50, hade 2015 mest pengar av alla pensionssparare på sitt PPM–konto – 1 450 000 kronor.– Hur kan jag som saknar ekonomiutbildning lyckas så mycket bättre än proffsen. Jag är själv förvånad över detta, säger han.
Läs mer om PPMkonto och PPMkungarna.Fredrik.
Trafikverket varnar: Risk för halka
Även på fredagsmorgonen råder det halka i delar av Västsverige.Trafikverket varnar för halt väglag och uppmanar bilister att köra försiktigt.