17. Februari 2017 08.00-08.59

Extra fet prilla från Swedish Match

Tobaksbolaget Swedish Match ökar vinsten och dubblar utdelningen till aktieägarna.
Läs mer om Swedish Match.

VM-guiden: Fredag 17 februari

I alpina VM i St Moritz kör herrarna storslalom. I skidskytte-VM är det dags för damernas stafett.
Läs mer om St Moritz.
Se varför Colorado är sämst i NHL
Läs mer om Colorado och NHL.
Trumps säkerhet mardröm för skattebetalarna
Bara att skydda Trump Tower i New York kostar över fyra miljoner kronor om dagen. En månad efter att USA:s nye president installerats står det klart att utgifterna för säkerhetsarrangemang slår alla rekord. Skattebetalarna får stå för den dyra notan.
Läs mer om New York och Trump Tower.

Övergivna nöjesparken slukas av naturen

Här är nöjesparken där skrattande tystnade för länge sedan. Nu står karuseller och bilbanor övergivna och tas över av naturen. Välkomna till Gayaland i Sydkorea.
Läs mer om Gayaland och Sydkorea.
Beskedet: Pojkbandet Nsync återförenas i år
Pojkbandet Nsync kommer att återförenas senare i år. Det avslöjar en av originalmedlemmarna Lance Bass för Entertainment tonight. - Vi måste bara bestämma oss för ett datum, vi är jättedåliga på att planera saker, säger han i intervjun.
Läs mer om Entertainment.
Spårspringning kostar miljonbelopp
Tågförseningar orsakade av att obehöriga genar över järnvägsspåren ökar kraftigt. Under fjolåret var den totala förseningen i tågtrafiken 2.400 timmar – eller 100 dygn – enligt Trafikverkets statistik. Det är en fördubbling jämfört med 2013.
Här är 10 favoriter i nya Mio-katalogen
Den nya Mio-katalogen för våren 2017 är här. Och den är fylld med ljuvliga pasteller och jordnära färger. Vi har spanat in nyheterna och valt ut tio favoriter!
Läs mer om Mio-katalogen.
Kempes NHL-debut: Rakt in i förstakedjan
LOS ANGELES. Äntligen fick Adrian Kempe debutera i NHL. Och han fick göra det i LA Kings förstakedja tillsammans med stjärncentern Anze Kopitar och Tyler Toffoli. Men det kunde ha varit en roligare kväll i hemmarinken Staples Center för den 20-årige svensken, Kings föll med 5-3 mot Arizona. - Jag tycker att det gick rätt så bra. Jag var mest nervös före matchen, säger Adrian i omklädningsrummet efter debuten.
IS högg av hans hand – och tog hans kärlek
Abdulrahman förlorade både sin hand och sin kärlek under IS. Handen högg IS av. Den kan han inte få tillbaka. Men trots tortyren i fängelset lyckades inte IS ta ifrån honom hans hopp: Att hitta sin flickvän och få tillbaka sitt liv.
Lastbil körde in i vajerräcke – blockerar trafiken
En lastbil har kört av vägen och blockerar just nu trafiken på E18 öster om Karlstad.– Vi leder om trafiken via gamla E18, länsväg 240, säger Stefan Wickberg, presstalesperson vid Värmlandspolisen.
EU-topp: Britterna hinner inte ut på två år
EU-chefen Jean-Claude Juncker tvivlar på att det kommer att räcka med två år för att förhandla klart om Brexit. Han tror att tidsfristen förlängs. Han är samtidigt kritisk mot att britterna redan nu riggar för egna handelsavtal med länder utanför EU.
Läs mer om Brexit.
Trump svarar på frågor om Ryssland
Donald Trump svarar på misstankar om samarbete med Ryssland under en presskonferens.
Läs mer om Ryssland.
Efter kritiken mot landstinget – S och MP lovar ändra reglerna
Beslut om strategiska fastighetsinvesteringar i sjukvården ska fattas på högsta politiska nivå och inte av tjänstemän eller bolagsstyrelser. Det anser både S och MP som lovar att stärka demokratin kring landstingets beslutsprocesser om de kommer till makten i Stockholm 2018. – Det måste finnas stor öppenhet och ett tydligt politiskt ansvar, säger oppositionslandstingsrådet Erika Ullberg (S).
Läs mer om Erika Ullberg och Stockholm.
Flera bilar krockade på E65 – stopp i trafiken
Flera bilar har krockat på E65 öster om Svedala.Det är helt stopp i trafiken i västlig riktning mot Malmö.
Läs mer om E65, Malmö och Svedala.Det.
Lastbil blockerar trafiken
En lastbil har kört av vägen och blockerar just nu trafiken på E18 öster om Karlstad.– Vi leder om trafiken via gamla E18, länsväg 240, säger Stefan Wickberg, presstalesperson vid Värmlandspolisen.
Beslut i dag om Arbogamisstänkta
I dag hoppas åklagaren kunna besluta om de tre personer som misstänks för inblandning i drunkningsmordet i Arboga ska begäras häktade.
Läs mer om Arboga och Arbogamisstänkta.
Hammarby nära dansk stjärnförsvarare
Jakob Michelsen ser ut att ta in ytterligare en spelare från Danmark. Enligt uppgifter till SportExpressen är Hammarby bara detaljer från att värva en av danska ligans bästa mittbackar. Randers 26-årige försvarsspelare Mads Fenger ser ut att bli Bajens nästa nyförvärv - och väntas genomgå läkarundersökningen i Stockholm inom kort.
Trumps hot: Bästa är att skjuta skeppet
Ett ryskt militärfartyg har under flera dagar rapporterats nära den amerikanska östkusten - och har blivit en symbol för administrationen Trumps kopplingar på Ryssland. Under torsdagens maratonkonferens kom Donald Trump med ett oväntat utspel om det ryska fartyget. – Det bästa jag skulle kunna göra är att skjuta det där skeppet, säger presidenten.
Läs mer om Donald Trump och Ryssland.
Makrofokus: Så påverkas börsen
I dagens Börsmorgon talar vi om veckans makrohändelser med både räntebesked i Sverige och Fed-chefen Janet Yellens uttalande om fortsatta ränteökningar i USA. Di:s makrokommentator Johanna Jeansson kommenterar och berättar om nästa veckas viktigaste makrohändelser. Erik Hansn, marknadsstrateg på IG kommenterar dagens vinnare och förlorare på under börsöppningen och tar upp ett aktiecase. Vi håller också så klart koll på börsen när den öppnar klockan nio!
Tokyobörsen pressas av starkare yen
De ledande Asienbörserna sjönk överlag under veckans sista handelsdag. Tokyobörsens Nikkei 225-index stängde 0,6 procent lägre.
Läs mer om Asienbörserna.
Tuffare krav på utländska företag
Regeringen river upp lex Laval och vill låta facket ta till stridsåtgärder för att tvinga utländska företag att skriva svenska kollektivavtal. Lagförslaget klubbades på torsdagen av regeringen, och stöd har utlovats från SD. Näringslivet är starkt kritiskt.
Läs mer om Laval.