17. Februari 2017 10.00-10.59

Misstänks ha kört traktor på fel sida av vägen – med 3,3 promille i kroppen

En man ska ha kört sin traktor på fel sida vägen – med 3,3 promille i kroppen.Flera bilister ska ha behövt väja för traktorn, som bland annat ska ha kört över en vägskylt för att sedan ha åkt ner i diket.Det menar åklagaren, som nu åtalar mannen grovt rattfylleri, skriver Bohusläningen.
Läs mer om Bohusläningen.

Tre fejknyheter om Sverige som lurat världen

Fejknyheten om att muslimer hade bajsat och onanerat i en kyrka i Kristianstad delades på Facebooksidor med över 10 miljoner följare. Det är knappast den enda nyheten om Sverige som har förvridits och fått stor spridning utomlands.
Per M: Från förlust till fördel
Man kan ha dåliga förutsättningar. Men nackdelarna kan bli ett trumfkort.

Tydligt att väljarna nu flyr ett oansvarigt M

Tina Ghasemi påstår att jag och hela Sveriges väljarkår har misstolkat Moderaterna efter öppningen mot Sverigedemokraterna. Men att väljarna flyr Moderaterna talar sitt tydliga språk, skriver Salar Rashid (S) i en slutreplik.
Änkan Gitten: Siewert ville trösta mig
ÖJABY/VÄXJÖ. I dag begravs Siewert Öholm. Änkan Gitten Bolin Öholm, 54, berättar att sorgen kommer över henne i vågor. – Nyligen störtgrät jag på matvaruparkeringen. Jag såg en sådan silverfärgad Mercedes som Siewert hade och ökade farten för att komma i kapp - till dess att jag insåg att det ju inte var Siewert, säger hon.
Läs mer om Siewert och Siewert Öholm.
Lundsbergselev misstänks ha spelat in kränkande film
En manlig elev på Lundsbergs skola i Storfors misstänks ha spelat in två andra elever och spridit vidare inspelningen, rapporterar Nya Wärmlands-Tidningen.– På filmen kan man höra de två målsägandena i en intim situation, säger åklagare Linda Karlsson till NWT.
Jonas Thente: Trollen trånar efter fake news från oppositionen
Jonas Thente om virala nyheter i det pågående informationskriget.
Studio tipsar – Så sätter du basen i mixen!
Välkommen till Fredagstipset, en återkommande serie där Studios bloggare Jon Rinneby delar med sig av olika inspelnings- och mixningstips.
Läs mer om Fredagstipset och Jon Rinneby.
Stort gränstumult i spansk enklav
Hundratals migranter tog sig i natt in i Spaniens nordafrikanska enklav Ceuta, uppger myndigheterna. Både gränspersonal och migranter skadades i tumultet, skriver räddningstjänsten på Twitter.
Läs mer om Ceuta och Twitter.
Lag mot barnäktenskap ska snabbutredas
Regeringen vill snabbutreda en lagändring om att inga barnäktenskap ska erkännas i Sverige.
Läs mer om Sverige.
Olssons jätteåk i VM: Har världens chans
SAINT MORITZ/STOCKHOLM. Matts Olsson har slagläge inför andra VM-åket i storslalom. Svensken var bara 39 hundradelar bakom schweiziske suveränen Marcel Hirscher. – Det är extremt kul att han tar chansen, säger svenske tränaren Calle Enocson till TV4.
Jag hade lust att slå ihjäl domaren
Trots segern med 2-1 var FC Köpenhamns Jan Gregus både frustrerad och förbannad efter Europa League-segern mot Ludogorets.Mittfältaren drog på sig ett rött kort i slutet matchen.–Jag hade lust att slå ihjäl domaren, säger Gregus enligt Ekstrabladet.
Pojke misstänkt för barnvåldtäkt
En minderårig pojke misstänks ha våldtagit en flicka i Växjö, skriver Smålandsposten.– De inblandade känner varandra, säger åklagare Jonny Philipsson till tidningen.
Adielsson: Kliv upp ur sandlådan, grabbar
1/7 Nuncio. Minst 3/7 Halmstad. Det blir en bra stomme till V75.
Läs mer om Halmstad, Nuncio och V75.
Alla misstänkta i yxrånet har släppts ur häktet
Nu är alla de fyra män som misstänks ligga bakom yxrånet mot Falkenberg Strandbad släppta ur häktet, rapporterar P4 Halland.– Misstankarna mot männen kvarstår dock och att de inte längre är frihetsberövade riskerar att försvåra utredningsarbetet, säger åklagare Klas Lundgren till P4.
Hundratals migranter stormar gränsen till Spanien
Omkring 500 migranter uppges ha stormat ett stängsel och tagit sig in på spanskt territorium, vid spanska enklaven Ceuta i Marocko. Röda korset bekräftar att de bistår migranter som skadats vid stormningen.
Läs mer om Ceuta, Marocko och Spanien.
Jan-Werner Müller: Högerns farliga handslag
Politiken är inte naturgiven. Ingenstans har populister lyckats få majoritet utan stöd från etablerade konservativa politiker, skriver den tyske statsvetaren Jan-Werner Müller.
Läs mer om Jan-Werner Müller.
Matts Olsson är med i kampen om medaljerna i storslalom
St Moritz. Matts Olsson, som bara två veckor före VM tog första pallplatsen i storslalom, visade att han konserverat formen. Han ligger preliminärt på fjärde plats efter första åket och kommer att vara med och slåss om medaljerna i eftermiddag. – Ett perfekt utgångsläge, säger han.
Här parodierar McDonalds Apple – presenterar revolutionerande sugrör
Hamburgerjätten avslöjar nya produkter inför St. Patrick s Day på Apple-manr.
Läs mer om Apple-manr och Day.
Google tar hjälp av AI och slipper fylla himlen med ballonger
I stället för att skicka upp flera hundra ballonger över de platser som saknar uppkoppling kan det räcka med ett trettiotal. Orsaken är att tekniken bakom blivit smartare med hjälp av artificiell intelligens.
Google tar hjälp av AI och slipper fylla himlen med ballonger
I stället för att skicka upp flera hundra ballonger över de platser som saknar uppkoppling kan det räcka med ett trettiotal. Orsaken är att tekniken bakom blivit smartare med hjälp av artificiell intelligens.
Krogstockholms blekaste stadsdel har fått lite färg
Ut och äta? SvD:s krogredaktör Joanna Drevinger guidar till sex restauranger bland de som fått högst betyg det senaste kvartalet i Stockholm – och funderar över var Michelinstjärnorna kan komma att landa.
Här är beviset: Johaug borta från vallabussen
OTEPÄÄ/STOCKHOLM. Therese Johaug får inte tävla i VM-genrepet i Otepää. Och även på den norska vallabussen är den skandalomsusade stjärnan borttagen med hjälp av blå täckfolie.
Läs mer om Otepää och VM-genrepet.
Helsingborgs IF värvar anfallare
Helsingborgs IF rustar för att ta sig tillbaka till allsvenskan.Anfallaren Oke Akpoveta har värvats.– Oke visade de förväntade kvaliterna under sitt provspel, säger tränaren Per-Ola Ljung i ett pressmeddelande.
Läs mer om Per-Ola Ljung.
Migranter stormade gränsen i Ceuta
Hundratals migranter har stormat gränsen till Ceuta, som tillhör Spanien, i Nordafrika, rapporterar AFP. Både säkerhetsvakter och migranter har skadats i samband med att gränsen forcerades. Enligt uppgifter rör det sig om 500 personer som tagit sig förbi stängslet – hur många som är skadade är ännu oklart.
Läs mer om AFP, Ceuta, Nordafrika och Spanien.
Förklädd gud på Folkoperan i Stockholm
Besvärande stumt. Det bränner aldrig till trots aktuellt ämne.
Läs mer om Folkoperan och Stockholm.
Post Malone på Debaser Strand i Stockholm
En halvdan snubbe från Texas tar revansch.
Läs mer om Debaser Strand och Stockholm.
Smarta räddningen när kaffefiltren är slut
Har du slut på kaffefilter? Ta det bara lugnt.Det finns massor av olika lösningar att ta till.Här får du 6 oväntade super-alternativ till kaffefilter!
Han pekas ut som Jolies nya pojkvän
Har Angelina Jolie hittar kärleken igen - i Jared Leto? Skådespelaren uppges ha hjälp Jolie efter den svåra tiden efter skilsmässan från Pitt, skriver Hollywood Life. – Jared har hjälpt henne att stå ut och till och med fått henne att må bättre, säger en uppgiftslämnare.
Läs mer om Hollywood Life, Jared Leto, Jolie och Pitt.
Kvinna ljög om våldtäkt – får betala 82 000 kronor
Den 18-åriga danska kvinnan ljög om att hon hade blivit våldtagen.Hon ska betala böter men slipper sitta i fängelse och döms till villkorlig dom, skriver Herning Folkeblad.
Läs mer om Herning Folkeblad.
Rich Hall på Södra teatern i Stockholm
Smart, snabb, syrlig. Rich Hall är en ovanligt säker scenkonstnär.
Läs mer om Stockholm och Södra.
Minnesord: Bertil Stjernfelt
Militärhistorikern Bertil Belle Stjernfelt, Stockholm, har avlidit i en ålder av 99 år. Hans närmaste är döttrarna Marie-Christine, Hlène och Cecilia med familjer.
Första kvinnan kan ta över IF Metall
Snart kan hon vara första kvinnan med klubban i sin hand. Marie Nilsson föreslås av valberedningen bli IF Metalls ordförande.
Så skrev DN om första Trainspotting-filmen 1996
I dagarna har T2 Trainspotting biopremiär – dryga tjugo år efter att originalet gick upp på vita duken. Vad tyckte DN:s Mårten Blomkvist om Trainspotting då? Och vad sa författaren Irvine Welsh om hur hans roman filmatiserats? DN har djupdykt i sina egna arkiv.
Kär återförening med en glimt av döden i Trainspotting 2
London. För 20 år sedan slog Trainspotting ner som en popkulturell bomb, ett filmiskt soundtrack till Cool Britannia. Nu är de gamla skotska pundarna tillbaka igen. Niklas Wahllöf har träffat det återförenade gänget i London.