17. Februari 2017 11.00-11.59

Fängelsestraff för grov människosmuggling

Fyra personer döms till fängelsestraff i Malmö tingsrätt för att ha hjälpt personer att ta sig in i Sverige mot betalning.
Läs mer om Malmö och Sverige.

Då släpps nyversionen av klassiska Crash Bandicoot-trilogin

Activision har avslöjat datum för årets hetaste comeback.
Donald Trumps limo – nu är lyxåket till salu
Gillar du Donald Trumps smak? Nu finns chansen att köpa hans gamla limousin. För 550 000 kronor får du en välutrustad Cadillac Trump som bara byggts i två exemplar.
Läs mer om Cadillac Trump.
Abramovic är drottning av performancekonsten
I mer än 40 år har konstnären Marina Abramovic befunnit sig i centrum av performancevärlden.När hon nu ställer ut på Moderna museet i Stockholm är det som välförtjänt superstjärna.

KHL-backen nobbar återkomst till Malmö

Här kommer en dålig nyhet för Malmö Redhawks.KHL-backen Patrik Hersley ser ut att nobba en återkomst till Malmö för att istället fortsätta utomlands.–Jag stannar förmodligen utomlands nästa säsong, meddelar Patrik Hersley Sydsvenskan.
SAS utsett till Europas bästa flygbolag
SAS är bästa flygbolaget, Ving bästa charterarrangör och Australien och Thailand årets turistland. I alla fall när den svenska resebranschen själv får rösta. I går hölls den årliga prisgalan Grand Travel Award på Grand Htel i Stockholm.
Lisa Holms mördare flyttas till fängelse i Litauen
Lisa Holms mördare Nerijus Bilevicius kommer flyttas från Sverige till ett fängelse i Litauen, det skriver Aftonbladet.Det enligt ett beslut från Kriminalvården som tidningen tagit del av.
DN rankar slutspelslagen i bandy
Vilket lag har vassaste offensiven? Vilket lags defensiv kan ta spelarna ända till finalen på Tele 2 Arena? Vilket lag har skrällpotential? Här är DN:s rankning av de åtta slutspelslagen.
Läs mer om Arena och Tele.
Electrolux CIO: Digitalt och agilt toppar agendan
JP Iversen är sedan i december CIO på Electrolux med plats i ledningsgruppen.
Läs mer om CIO och Electrolux.
Wenger öppnar för att lämna efter kritiken
Efter att Arsenal blivit överkörda mot Bayern München i Champions League briserade kraven på tränaren Arsène Wengers avgång. Nu öppnar den rutinerade tränaren för att lämna tränaruppdraget han suttit på de senaste 21 åren. - Jag kommer vara tränare nästa år, även om det är här eller inte, säger Wenger.
Läs mer om Arsenal, Bayern München och Wenger.
Väg avstängd efter ännu en trafikolycka
Polis, ambulans och räddningstjänst har kallats till en viadukt över E22.Anledningen är en kollision mellan två bilar – skadeläget är o
På en liten plan i Gustavsberg avgörs elitserien i bandy
För första gången någonsin spelas det en elitseriematch i bandy på Ekvallen i Gustavsberg. Det är IK Tellus som tvingats flytta sin hemmamatch mot Villa Lidköping från Zinkensdamms IP på Södermalm till skärgårdsmiljön på Värmdö.
Nya BB-kliniken saknar intensivvård
Redan innan beslutet är fattat växer kritiken mot den nya förlossningskliniken i Nacka. Kliniken saknar intensivvård och födande kvinnor ska flyttas akut till Södersjukhuset om komplikationer uppstår. – Det tar bara sex till åtta minuter med ambulans, säger David Söderlund, vd för Plusfamiljen Välkommen Liten.
Andersson om Grekland: Följer utvecklingen noga
Sveriges Plan B om en ny Greklandskris skulle blossa upp i sommar är att ha ordning och reda i ekonomin. Det sade finansminister Magdalena Andersson till journalister på fredagen.
Läs mer om Grekland och Magdalena Andersson.
Myhrer står över andraåket – vill spara ryggen
St Moritz. Efter ett misslyckat förstaåk i VM:s storslalom väljer den svenska slalomstjärnan att stå över andraåket. – Jag är här för att slåss i toppen, så efter mitt första åk väljer jag att ladda om mot slalomen i stället.
Stockholmsbörsen vänder ned – Swedish Match faller
Stockholmsbörsen vänder ned i förmiddagshandeln. Snusjätten Swedish Match dubblar utdelningen men det räckte inte – aktien faller.
Läs mer om Swedish Match.
Martin Jönsson: Säg nej till annonspengarna, Google och Facebook, så faller fejksajterna
Det är genom att följa pengarna som man får den främsta förklaringen till hur helt nya plattformar för falska nyheter kunnat få så stort genomslag. Men det är inte den enda förklaringen – och för att kunna dämpa genomslaget för den här sortens sajter och uppgifter krävs det omfattande åtgärder på en rad fronter.
Läs mer om Facebook och Google.
Miljardär köpte parkeringsplats för 230 miljoner kronor
Att parkera i centrala London kostar en förmögenhet. Men för en kunglighet från Mellanöstern är detta inget problem. Han köpte nylien en egen parkering för 232 miljoner kronor.
Läs mer om London och Mellanöstern.
Heberlein och Janouch ska stoppa våldtäkter
Efter flera uppmärksammade färjevåldtäkter ska fartyget Viking Line inrätta en expertkommitt för att förbättra tryggheten ombord. I kommittn ingår bland annat sexrådgivaren Katerina Janouch och etikdoktorn Ann Heberlein, rapporterar HBL.
Ilskan efter bilderna på Pogba: Konstigt
Efter Manchester Uniteds seger i Europa League delade den gamle fotbollsikonen Roy Keane ut en känga till Paul- och Florentin Pogba. Förhandssnacket handlade om de två brödernas möte, ett återseende som gjorde irländaren vansinnig. - Det här är den moderna fotbollen är jag rädd, säger Roy Keane i ITV.
Zlatan: Jag är som Indiana Jones
Zlatan Ibrahimovic stod för ett hattrick när Manchester United slog Saint Etienne med 3-0. Efter matchen bjöds vi på en ny klassisk Ibra-sägning. – Jag är som Indiana Jones, säger Zlatan enligt Daily Telegraph.
Gott och blandat – provning av sju vinlådor
Gott och blandat. Det släpps allt fler spännande vinlådor som lyfter fram småskaliga producenter. Alf Tumble har provat och gläds över utbudet.
Det nya lådvinet har karaktär
KRÖNIKA. Glöm trist vin i en 3-liters pappkartong. Den nya vinlådan är raka motsatsen! Sex olika vinflaskor, karaktärsfulla och personligt utvalda, samlade i en gemensam låda.
Kim Ekdahl du Rietz missar sista Sverigematchen
Handbollspubliken går miste om chansen att få se Kim Ekdahl du Rietz spela på svensk mark en sista gång.
Läs mer om Kim Ekdahl, Rietz och Sverigematchen.
Jesper Waldersten ritar fram svärtan i Martin Hederos musik
Pianisten Martin Hederos och tecknaren Jesper Waldersten samarbetar i en exklusiv spelning i Uppsala. Vemodet blir nattsvart när bilderna ritas fram i takt till musiken.
Läs mer om Jesper Waldersten och Uppsala.
Samsungs chef gripen i härvan runt presidenten
Samsungs arvtagare Lee Jae Yong, som i själva verket redan är den som leder det sydkoreanska jätteföretaget, greps på fredagsmorgonen anklagad för bestickning. Fallet har förgreningar till den korruptionsskandal som kan fälla landets president.
Läs mer om Lee Jae Yong.
Han ska bekämpa klyftorna: Får saker att hända
Han har upplevt arbetet mot segregation som ensamt. Nu får Sundbybergspolitikern Jonas Nygren uppdraget av regeringen att få med kommuner, civilsamhälle, myndigheter och forskare för att få saker att hända. Vi ser att klyftorna har ökat radikalt säger Nygren till SvD.
Läs mer om Nygren och SvD.
Arbogamordet: En person begärd häktad
En person är begärd häktad i Arbogaärendet, på sannolika skäl misstänkt för mord den 7 augusti 2015. Häktningsförhandling kommer preliminärt att hållas under fredagseftermiddagen, uppger tingsrätten. Två personer sitter fortsatt anhållna i ärendet och kommer att höras ytterligare under dagen.
Läs mer om Arbogaärendet.
De vill inte umgås med sina barnbarn
Jag ar en kvinna pa 37 ar, som ar lyckligt gift och har tva underbara barn. Min relation till mina foraldrar ar valdigt knepig. Jag har haft en fungerande relation till min mamma, men med min pappa har det inte fungerat så bra.
Myhrer kan avbryta VM-tävlingen i förtid
SANKT MORITZ. Andr Myhrer stod för några kostsamma missar i storslalomens första åk. Nu överväger svensken att avbryta tävlingen för att vila ryggen. – Normalt gillar jag inte att ställa in race, men det är en speciell situation nu, säger Myhrer.
Läs mer om Myhrer och VM-tävlingen.
Toppkuskarna bjuder på sina bästa V75-tips
Peter Untersteiner, Johan Untersteiner, Örjan Kihlström och Jorma Kontio utgör SportExpressens V75-panel den här veckan. Att ta rygg på dem kan vara helgens mest lönsamma tips.
JUST NU: Dom mot människosmuggling
Fyra personer misstänks ha varit inblandade i en stor människosmugglingshärva.I dag kommer domen i Malmö tingsrätt.
Läs mer om Malmö.
En begärs häktad för sommarstugemordet
Åklagare har i dag begärt en person häktad vid Västmanlands tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mord den 7 augusti 2015.
Säverman: Fru Musica skall bestå
Artister och kompositörer går ur tiden, men musiken finns alltid där.
Myhrer kan stå över andraåket – vill spara ryggen
St Moritz. Efter ett misslyckat förstaåk i VM:s storslalom överväger den svenska slalomstjärnan att stå över andraåket. – Normalt sett gillar jag inte att ställa in race, men det är en lite speciell situation nu.
Johan Schück: Riksbanken vill se högre löner än facket
Riksbanken räknar med större löneökningar än vad facket begär i sina avtalskrav. Men för många anställda är omsorg om jobben viktigare än inflationsmålet.