17. Februari 2017 14.00-14.59

15 ord som du aldrig ska skriva i ditt cv

Att skriva ett cv är ett nödvändigt ont för att kunna landa drömjobbet.Och även om det finns tusen olika kurser i hur du ska skriva dem – så är det lätt att falla i någon klassisk fälla.Jobbsajten Glassdoor har nu sammanställt en lista över 15 ord – som du aldrig ska skriva i ditt cv.

DN:s guide till bokrean – här är böckerna du inte får missa

Onsdag den 22 februari inleds traditionsenligt årets bokrea. Som en hjälp i orienteringen mellan travarna vill DN Kultur tipsa om en trave böcker som är särskilt värda att uppmärksamma.
Historiskt Folkets hus till salu – har blodstänk kvar på väggarna
Nu har du chansen att flytta in en riktigt historisk pärla, ett Folkets Hus från 1914.Här har världens starkaste dam uppträtt, och bedrivits både bio, kyrka och lönnkrog.I den orörda nöjessalen finns till och med blodstänk från forna tiders bråk kvar.
5 saker du bör fråga dig innan ni blir ihop
Som nyförälskad är det inte alltid lätt att tänka klart, det kan nog de flesta skriva under på. Måbra-hormoner strömmar genom kroppen och ibland blir vi helt enkelt förblindade. För sajten Health avslöjar relationsexperterna vad du bör fråga dig själv innan du kastar dig in i en relation - om du är ute efter en långsiktig partner.
Läs mer om Health.
Eklunds kryptiska bild får fansen att undra
Fredrik Eklunds kryptiska bild får fansen att jubla – och vad betyder emojin? Under bilden Instagram rasar lyckönskningarna in. – Va?! Ska ni ha barn? Stort grattis till er, ni kommer bli världens bästa föräldrar!, skriver en användare.
Läs mer om Instagram.
Familjen och vännerna tog farväl av Johnny Wahlqvist
På fredagsförmiddagen tog familj, vänner och idrottskompisar ett sista avsked av kraftsportsprofilen Johnny Wahlqvist i Stiby kyrka, en bit från Gärsnäs, där Johnny bodde större delen av sitt liv.Det var en stämningsfull och vacker ceremoni när Johnny fördes till den sista vilan.– Jag vill minnas Johnny som en god vän, en person som fick mig att skratta och må bra, säger Sandra Lööw, som under några år hade Johnny som tränare när hon tävlade i styrkelyft.
Erik Helmerson: För näthatarna är tvivel ett skällsord
Det är individen som är skyldig till brottet. Inte hens hudfärg, kön eller etnicitet.
Efter miljonsvindeln: styrelse ställer platser till förfogande
Styrelsen för Stockholms fotbollförbund ställer sina platser till förfogande. Orsaken är avslöjandet att en anställd under flera år förskingrat pengar från förbundet. Något som nu skapat miljonförlust.
Matts Olsson missade medalj i storslalomen
Det blev ingen medalj. Matts Olsson lyckades inte följa upp det fina första åket i storslalomen – och slutade sexa. – Åh, vad synd att Matts inte hittade rytmen. Det var en riktig skitsväng, säger experten Anders Pärson i TV4.
Läs mer om TV4.
Klart: IFK Norrköping värvar Thorarinsson
Gudmundur Thrarinsson, isländsk mittfältare i Rosenborg, är klar för IFK Norrköping i fotbollsallsvenskan.
Läs mer om Rosenborg och Thorarinsson.
Storaffär: Cloetta köper Candyking
Nu tar Cloetta över Candykings godiskrona. I ett pressmeddelande meddelar Cloetta att de köper lösviktsgodisbolaget. Cloettas aktie stiger kraftigt på börsen under fredagen, skriver DI.
Läs mer om Candyking och Cloetta.
46-åring lurade pengar av äldre människor
I snart 20 år har den här mannen blivit dömd gång på gång. Han har med åren återkommit till en sak - att lura pengar av gamla människor.46-åringen ljuger ofta att han har en granne som blivit rånad på pengar och plånbok och behöver låna pengar för att betala en låssmed.Några av hans senaste offer är i 90-årsåldern.
Svettlön ger klirr i kassan och höjer pulsen på jobbet
Promenera, spela hockey, skotta snö. Ja, allt som höjer pulsen höjer också lönen. Hittills har svettlönen varit en succ för det norrländska företaget Kompetenslaget.
Läs mer om Kompetenslaget.
Ingen medalj till Matts Olsson
Matts Olsson tyckte att hans utångsläge – fyra efter första åket i VM:s storslalom – var perfekt. Medaljläge. Men förmiddagens strålande åkning av svensken blev på eftermiddagen till något som såg stressigt ut.
Thorsten Flinck hoppar av Let s dance
Läs mer om Let.
Nu kan tonåringar komma med i Mensa
Intelligensföreningen Mensa gör sina inträdesprover tillgängliga för 16- och 17-åringar. Många har spring i benen, men de här ungdomarna har spring i hjärnan så de måste också röra på sig mentalt, säger Jenny Åkerman, talesperson för Mensa Sverige.
De nya varningarna om mobilt bank-ID
Allt fler svenskar använder sig av mobilt bank-ID dagligen. Samtidigt blir appen allt mer lockande för bedragare. – De som är angripare eller bedragare, de följer ju pengarna. Går det att komma över pengar så kommer de att försöka, säger IT-säkerhetsexperten Anne-Marie Eklund Löwinder.
Läs mer om
Lasse höll på att bli bluffakturans offer
Blufföretaget Bolagsupplysningen fortsätter att skicka ut sina blanketter till intet ont anande företagare.GT:s före detta medarbetare Lasse Råde, var riktigt nära på att gå på bluffen – trots att han fler gånger själv varnat för liknande knep.– Nu blir jag jävligt irriterad på mig själv för att jag var så nära att gå i fällan. Det är infernaliskt skickligt gjort, säger Lasse Råde.
Läs mer om Lasse Råde.
Norska åkarna glada över astmabesked
Med mindre än en vecka till skid-VM friades Norge för användandet av astmamedicin. Det togs emot med glädje bland de norska åkarna.
Läs mer om Norge.
Kritik gör att Danderyds sjukhus backar om förskrivningar
Danderyds sjukhus backar nu och ändrar sina rutiner för antibiotikaförskrivning. Det gör de efter den massiva kritik som följt efter DN:s larm om att en avdelning har börjat använda ett olämpligt preparat på grund av bristen på sjuksköterskor.
Ansiktsigenkänning ska rädda utrotningshotade lemurer
Biologer och it-folk har tagit fram ett ansiktsigenkänningsprogram för att identifiera lemurer.
Nya varningar från Yahoo – statlig aktör bakom intrång
Det tar verkligen aldrig slut för Yahoo. Precis när Verizon håller på att avsluta förhandlingarna om nytt pris kommer nya varningar om hackade konton.
Läs mer om Verizon och Yahoo.
SHL erkänner: Målet borde ha godkänts
Tom Wandells bortdömda mål mot Luleå skapade gott om ilska i Örebro-lägret. Nu har SHL krupit till korset. Målet skulle aldrig ha dömts bort, skriver SHL på sin hemsida.
Läs mer om Luleå, SHL och Örebro-lägret.
Lastbil full med paket stals
En lastbil full med paket stals i Kalmar.Kort därefter hittades lastbilen tom – med paket utspridda över hela vägen.– Det var i samband med en paketutlämning, sen exakt hur det gick till vet jag inte, säger Fredrik Bratt vid polisen.
Läs mer om Fredrik Bratt och Kalmar.Kort.
Person föll på byggarbetsplats
Polis och ambulans har larmats till en fallolycka.Skadeläget för personen är okänt.– Det är en fallolycka på en byggarbetsplats, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt.
DN listar alla bidrag för tredje deltävlingen
Här är alla bidrag för deltävling tre i Melodifestivalen 2017. DN:s Hanna Fahl tippar vilka som går direkt till final och andra chansen.
Läs mer om Melodifestivalen.
Hanna Fahl: Det är mellanvecka – och dags att rikta blicken utåt mot Eurovision
DN:s Hanna Fahl om hur en mellanvecka kan se ut i Melodifestivalen.
Läs mer om Eurovision och Melodifestivalen.
Wikileaks: CIA infiltrerade det franska valet 2012
En rapport som släpptes av Wikileaks under natten till fredag avslöjar CIA:s inblandning i det franska valet 2012. Alla större franska partier utsattes för infiltration av den amerikanska underrättelsetjänsten.
Livsmedelsjätten Kraft Heinz uppvaktar Unilever
Livsmedelsjätten Kraft Heinz bekräftar uppgifter att det har lagt fram ett förslag till Unilever om att skapa en kombinerad koncern.
Läs mer om Unilever.
IFK Norrköping värvar islänning
Gudmundur Thrarinsson, isländsk mittfältare i Rosenborg, är klar för IFK Norrköping i fotbollsallsvenskan.
Läs mer om Rosenborg.
Linus Larsson: Vi måste våga tala om mjölkdrickarna och deras sätt att leva
Mjölk är inte så nyttigt som det påstås. För stora mängder kopplas till för tidig död. Vi blev utsatta för slug propaganda redan i tidig ålder. Av en vålnad.
4 knep för att somna när du är superstressad
Svårt att sova på grund av alla tankar som far runt i huvudet? Du grubblar över din relation, ditt jobb eller till och med världsläget? De flesta av oss drabbas av akuta insomningsproblem emellanåt, eftersom vi ÄR mänskliga varelser som påverkas av det som sker runtomkring. Här är vad du kan göra när du kommit in i en ligga-och-snurra-period.
Missar avskedsmatch på svensk mark
Det blir inget långsamt farväl av den svenska handbollsstjärnan, Kim Ekdahl du Rietz. 27-åringen som meddelade att han avslutar sin karriär i sommar missar sin sista match på svensk mark.
Läs mer om Kim Ekdahl och Rietz.
Malaysia kräver DNA för att lämna Kim Jong-Nams kropp
Malaysia kräver DNA från en nära anhörig för att lämna över Kim Jong-Nams kropp och släppa obduktionsrapporten till Nordkorea. Tre personer har gripits hittills för det mystiska mordet på halvbrodern till Nordkoreas diktator Kim Jong-Un.
Läs mer om DNA, Kim Jong-Un och Nordkorea.
Ny utmaning väntar Felix Rosenqvist i Argentina
Felix Rosenqvists debut i formel E blev en succ. Efter vinteruppehållet väntar nu en helt ny utmaning i Buenos Aires. – De flesta andra har kört banan. Jag har inte ens varit i Sydamerika innan, säger Felix som tränat mycket i teamets nya simulator.
Åklagaren friar Örebropolisen Peter Springare
Det som Örebropolisen Peter Springare lade ut på sin Facebooksida var inte hets mot folkgrupp, konstaterar åklagaren och lägger ned förundersökningen.
Vemodigt och vackert