17. Februari 2017 16.00-16.59

Kvinna död i skoterolycka på skidort

En kvinna i femtioåldern har dött efter en skoterolycka i Tännäs i Funäsdalen, rapporterar P4 Jämtland.
Läs mer om Funäsdalen.

Man svårt brännskadad efter att ha tänt eld på sig själv

En man i 55-årsåldern tände eld på sig själv på Sergels torg i Stockholm. Han har förts till sjukhus med ambulans. Enligt polisen har mannen svåra brännskador.
Läs mer om Stockholm.
Medieuppgifter: Soldater sätts in mot papperslösa
Enligt medieuppgifter överväger Trumpadministrationen att mobilisera nationalgardet för att gripa papperslösa migranter. Uppgifterna tillbakavisas av Vita huset.
Läs mer om Trumpadministrationen och Vita.
Tidslinje: Här är BMW:s modelloffensiv – se alla nyheter fram till 2021
En ny generation av BMW 5-serie är alltid en stor nyhet i bilvärlden men det verkar bara vara början. BMW har en hel del annat intressant på gång, och märket verkar inte vilja lämna någon modellucka öppen. Fram till 2021 ska BMW lansera 28 nya modeller eller modellversioner och tyska auto motor und sport har gått igenom vad vi kan förvänta oss under de kommande åren. Finns din nästa bil med i den här listan?
Läs mer om BMW.

Kallas psykolog: Hon har haft det kämpigt

OTEPÄÄ. Charlotte Kalla, 29, har precis tagit sig igenom sitt idrottslivs mörkaste månader. Hela tiden med nära stöd av psykologen Thomas Nilsson. – Charlotte har haft det kämpigt på så många sätt, säger Nilsson. – Han har definitivt fått jobba hårdare med mig än någon gång tidigare, erkänner Kalla.
Läs mer om Kalla och Nilsson.
Trumps plan mot papperslösa invandrare
Donald Trump överväger att sätta in uppemot 100 000 ur nationalgardet för att samla upp papperslösa invandrare, rapporterar AP.
Lisa Ekdahl: När alla vägar leder hem
Lisa Ekdahl är inte den första som fått en nystart tack vare TV4:s Så mycket bättre och tolkningarna drygar ut nya plattan. Efter elva år har hon åter börjat sjunga på svenska och När alla vägar leder hem är på många sätt en hemvändarskiva. Om Pärlor av glas var vuxnare och tråkigare – mer Winnerbäcksk – är framtoningen nu mer frisläppt och flummig igen.
Läs mer om När och Winnerbäcksk.
Tio tips för att skriva en bästsäljare
I boken The bestseller code undersöks med hjälp av big data vad som förenar succböcker. Några av nycklarna är kvinnlig huvudperson, få adjektiv, mänskliga relationer – och så en titel med ett substantiv i bestämd form. DN:s Kristofer Ahlström presenterar tio råd till den som vill tjäna stora pengar på litteraturen.
Läs mer om The.
Matilda Molander: Att förlossningsskador är naturliga betyder inte att drabbade ska lämnas åt sitt öde
Sverige berömmer sig gärna av att ha en vård där forskning och evidens är honnörsord. Vi har superavancerade operationsrobotar, genterapi, stamcellsbehandling och gud vet vad. Men när det kommer till förlossningsvård är det annorlunda.
Uppgifter om soldater mot papperslösa tillbakavisas
Enligt medieuppgifter skulle Trumpadministrationen överväga att mobilisera nationalgardet för att gripa papperslösa migranter. Dessa uppgifter tillbakavisades dock senare av Vita huset.
Läs mer om Trumpadministrationen och Vita.
Trump kan sätta in nationalgardet mot papperslösa
USA:s president Donald Trump överväger att sätta in 100 000 soldater från Nationalgardet i jakten på papperslösa migranter.
Läs mer om Donald Trump och Nationalgardet.
Miljonsmäll för bolaget – efter skandalen i VM
SANKT MORITZ. Flygincidenten som avbröt herrarnas storslalom får kostsamma konsekvenser. Skadorna på den vajer och kamera som skadades i olyckan kostar det schweiziska tv-bolaget 2,4 miljoner kronor. Samtidigt meddelar polisen nu att helgens flyguppvisningar kommer att ställas in.
Svensk sjukvård tog sin hand från honom
Vännerna sörjer Börge Hellströms, 59, bortgång i lymfom. Nu berättar kollegan Cyril Hellman om försöket att ge honom alternativ behandling utomlands. - Svenska sjukvården tog sin hand från honom för en månad sedan, säger författaren och journalisten.
Läs mer om Cyril Hellman.
Två sälar skjutna i ett naturreservat
I söndags såg förbipasserande två sälar skjutas i ett naturreservat.Kommunen försöker nu hitta jägaren.– Att gå in och skjuta i området är inte i enlighet med reservatets föreskrifter, säger Stina Bertilsson-Vuksan, marinbiolog på Helsingborgs kommun.
Kritik mot att föräldrar ska betala för krossade rutor
Efter att familjerna tvingats betala för skolans 13 krossade rutor har många reagerat på sociala medier.Charlotte Rydn som själv är mamma är skeptisk till att de fyra familjerna får notan.– Jag tror inte att det blir så kännbart för barnen att föräldrarna betalar, säger hon.
Mamma och barn fast på fjäll i Storuman
Flera personer, bland annat en mamma med sitt barn är fast på fjället i Storuman, skriver polisen på sin hemsida. En helikopter kallades till undsättning – men fick vända på grund av hårt väder.
Läs mer om Storuman.
Svindlande kostnaden för att skydda Trump
Donald Trumps tid som president blir en kostsam historia för amerikanska skattebetalarna. Presidentens resor till residenset i Florida har hittills kostat närmare 90 miljoner kronor, skriver Washinton Post. På mindre än en månad.
Läs mer om Florida, Trump och Washinton Post.
Död varg var hund
Enda knepet du behöver veta för att bli bättre i sängen
Listan över sextips, samlagsställningar och förspelstekniker kan göras otroligt lång.Men enligt sexologen Nicole Prause behöver du bara känna till ett för att bli en bättre älskare.Allt som krävs är lite mod.
Läs mer om Nicole Prause.
Uppgifter: United har säkrat köpet av VNL
Övergången har varit en av sillyvinterns mest omskrivna. Nu har Manchester United säkrat Victor Nilsson Lindelöf, skriver Tuttomercatoweb. Svensken uppges bli lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic till sommaren.
Stina Nilssons vallare: Det är ett race för oss också
Han är doldisen som ska se till att Stina Nilsson och Calle Halfvarsson åker på guldskidor. – Det blir som ett race för oss också, jag vill alltid prestera så bra som möjligt för att alla ska ha chansen att ta medaljer, säger vallaren Rikard Andreasson.
Man tände eld på sig själv på Sergels torg
En man tände eld på sig själv på Sergels torg i Stockholm. Han har förts till sjukhus med ambulans.
Läs mer om Stockholm.
Stackars praktikant – här är elaka tutskämtet
Praktikanter har det inte alltid så lätt. Nervösa men måna om att ge ett bra första intryck. När kollegerna då bestämmer sig för att koppla ihop bilbromsen med tutan...
Säsongsbästa av det svenska stafettlaget
Säsongens bästa stafettlopp. Det räckte till en sjätteplats i VM för de svenska skidskyttedamerna. – Att göra säsongsbästa på ett VM, det är precis det man vill se, säger experten Björn Ferry i SVT.
Läs mer om Björn Ferry och SVT.
Man tände eld på sig själv på Sergels torg
En man på Sergels torg i Stockholm tände under fredagen eld på sig själv.Enligt polisen ska han ha hällt någon sorts tändvätska över sig själv, och sedan tänt på– Han har förts med ambulans till sjukhus, säger Nicklas Mattsson vid Stockholmspolisen.
Läs mer om Han, Stockholm och Stockholmspolisen.
Liam högg ihjäl kvinna – nekas kvinnobesök
Liam Andersson, tidigare Joachim Remnefors, dömdes till 16 års fängelse för knivmordet på 20-åriga Alicia Brangelid Freij.Nu vill mördaren träffa en kvinnlig bekant innanför Kumlaanstaltens murar, men både Kriminalvården och Förvaltningsrätten nekar honom besöket.Anledningen är att han är dömd för kvinnomord – och att hans risk för återfall i brottslighet är hög.
Kungliga kortegen tar en ovanlig väg
Kungen och drottningen välkomnar Kanadas generalguvernör till Sverige på måndag. Då bjuds det på pompa och ståt i centrala Stockholm. – Det är en väldigt pampig och högtidlig ceremoni, som det ibland kan vara svårt för stockholmare och turister att hitta till, säger Johan Tegel, pressekreterare vid hovet.
Läs mer om Johan Tegel, Stockholm och Sverige.
Sent har ministrarna vaknat
DN 18/2 2017. Plötsligt händer det. Regeringen har tagit till sig av kritiken.
Rusning för att få skattepengar i april
Skatteverkets kampanj om att det går att få skattepengarna redan före påsk har fått avsedd effekt. Sedan början av året har anslutningen till digitala brevlådor ökat kraftigt.
Jens Lekman: Life will see you now
Den svenska popcroonern Jens Lekman verkar ha gjort allt annat än en ny skiva de senaste åren. När han nu är tillbaka låter det, något oväntat, som Wham!.
Läs mer om Wham.
SHL: Örebros mål var felaktigt bortdömt
Målet var rätt, domslutet att döma bort det fel – men det hjälper inte Örebro som inte fick med sig några poäng från bortamatchen mot Luleå.
Läs mer om Luleå och Örebro.
Tilltänkt rådgivare nobbar Trump
Läs mer om Trump.
Se Paradox-vd:ns sköna Epic Split-kopia – mellan två stridsvagnar
Svenska spelhuset bjuder in allmänheten till egna evenemanget PDXCON i bombastisk stil.
Läs mer om Epic Split-kopia.
Man tände eld på sig själv vid Sergels torg
En man på Sergels torg i Stockholm ska ha hällt någon sorts vätska över sig själv och tänt eld. Det uppger Aftonbladet. – Mannen har brännskador och har förts till sjukhus i ambulans, säger Nicklas Mattsson på polisens ledningscentral i Stockholm till tidningen.
Läs mer om Aftonbladet och Stockholm.
Dataspelsbranschen ser inget slut på rekordåren
Tillväxten för dataspelsnäringen i Sverige har under de senaste åren varit enorm. Omsättningen mer än tiodubblades mellan 2010 och 2015. – Det finns inget som talar för att publikens intresse ska minska, säger Per Strömbäck, talesperson för branschorganisationen Dataspelsbranschen.
Ryan Adams: Prisoner
Ingen är nog bättre på att ge sina lyssnare falskt hopp än Ryan Adams. År efter år inbillar vi oss att den strålande solodebuten Heartbreaker eller 2011 års utmärkta Ashes är regeln, inte undantagen, i en diskografi bestående av svaga, konstiga, onödiga eller i bästa fall svajiga skivor. Nya Prisoner är präglad av framför allt två saker: dels Adams skilsmässa, ett trauma som resulterar i åtminstone fyra riktigt starka Tunnel of love-ballader, dels, mer problematiskt, en nyfunnen kärlek för bredbent 80-talsrock.
Läs mer om Heartbreaker och Tunnel.
36: Tomorrow's explorers
Ambient är ingen statisk genre utan genomgår trender liksom alla musikstilar. På 90-talet var det populärt att förena ambient med halvdansanta rytmer från techno eller triphop, på 00-talet ersattes dessa beats med sprakande drones. Engelsmannen Dennis Huddleston, alias 36 (uttalas three-six), tycks dock befinna sig vid sidan av alla scener och trender – med nästan naiv oskuldsfullhet gör han simpel ambient med tydliga stämningslägen, nästan inga trummor, mjuka syntljud och en fin känsla för melodier. Tomorrow s explorers är elektroniskt balsam för själen.
Geten ger framtidshopp för bransch på språng
Säg Skövde och många kommer att tänka på en av Europas största motorfabriker eller regementena P4 och TrängR. Men de senaste tio åren har dataspelsbranschen växt i staden och sysselsätter i dag hundratals.
Läs mer om TrängR.
Slow Hands: Bye
Om någon rättvisa finns i världen bör den musikskolade discomannen Ryan Cavanagh med sitt andra album ta plats bland toppnamnen i den organiska klubbgenren. Där de eklektiska fritänkarna Caribou och Four Tet i sitt tänjande av gränser mellan pop, dansmusik och klassisk virtuositet tidigare varit Slow Hands förebilder bör Bye nu förvandla lärjungen själv till idol.
Läs mer om Bye, Caribou, Four Tet och Ryan Cavanagh.
Miffy-författaren Dick Bruna död
Dick Bruna, nederländsk författare och illustratör, gick bort under torsdagen. Bruna var mest känd för barnböckerna om kaninen Miffy.
Läs mer om Miffy.