17. Februari 2017 17.00-17.59

Olssons kissdrama mitt under alpina VM

ST MORITZ/STOCKHOLM. Man ska alltid vara lite kissnödig inför ett åk, sägs det. Men det finns en gräns. Efter 30 minuter uppe i luften, i en avstannad lift, fick Matts Olsson nog. – Jag fick säga till de andra att jag måste kissa från liften, då studsade den i gång, säger Olsson.
Läs mer om Olsson.

Stjärnans barn omhändertagna – efter skräckupptäcken

Lisa Marie Presleys åttaåriga tvillingdöttrar har omhändertagits, skriver Daily Mail. Enligt tidningen hävdar Presley att hon har hittat oanständiga bilder på barn på exmaken Michael Lockwoods dator. Jag blev chockad och upprörd och illamående, skriver Lisa Marie Presley i domstolsdokument som Daily Mail tagit del av.
Fyra fordon i olycka på E4 - en person till sjukhus
Fyra fordon är inblandade i en trafikolycka på E4 i höjd med Jönköping, uppger SOS Alarm.Totalt sju personer var inblandade i olyckan, varav en person har förts till sjukhus.Trafiken stod helt stilla till en början, men ska nu ha släppts på.
Läs mer om Jönköping.
Mads Fenger klar för Hammarby
Läs mer om Hammarby.

Volkswagen återkallar ännu fler gasbilar – tanken kan rosta

Den dåliga publiciteten för gasbilarna fortsätter. Volkswagen har gått ut med återkallelser av gasdrivna modeller i flera omgångar. Nu går Volkswagen ut med en ny återkallelse, den här gången av nyare gasmodeller. Det handlar om Passat Ecofuel av årsmodell 2011–2014, Touran Ecofuel (2011–2014) och Caddy Ecofuel (2011–2012). Trots att bilarna alltså är som mest åtta år gamla byter Volkswagen ut gastankarna i bilarna mot nyare tankar med bättre lackskydd. Genom denna åtgärd vill Volkswagen säkerställa att samtliga bilar med den äldre generationens gastankar får dem ut
Hysn är redo för kompismatchen
Han har redan gjort fyra mål i år i.Men Tobias Hysn, 34, är sugen på mer.Med sex veckor kvar till allsvenska premiären mot Malmö öppnar Hysn och Blåvitt tävlingssäsongen med cupmatch mot kompisen Hannes Stillers, 36, Ljungskile.– Det är bra med tävlingsmatcher tidigt på säsongen, säger Blåvitts skyttekung.
Läs mer om Blåvitt, Hysn, Ljungskile och Malmö.
Oliver Ekman-Larsson tackar ja till spel i VM
LOS ANGELES. Här ett glädjebesked till Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg. Backstjärnan Oliver Ekman-Larsson, 25, i Arizona Coyotes är sugen på VM-spel i vår. - Ja, är jag bara frisk och skadefri när NHL-säsongen är över, så åker jag om de vill ha mig, säger Oliver till SportExpressen.
Psykodynamisk terapi har påvisad sämre effekt
Debattörernas invändningar stämmer inte. Vid en sammanvägd analys av studier med gruppterapi respektive individuell terapi har psykodynamisk terapi en påvisad sämre effekt, jämfört med andra terapiformer, skriver företrädare för Socialstyrelsens projektledningsgrupp i en replik.
Hansdotter laddar för guld: Kan varenda sväng
Vägen till VM-medalj går via ett kokt ägg, noggrann packning och memorering av varenda port.
Läs mer om VM-medalj.
Därför hänger flera i Ericssons styrelse löst
Den kritiserade ordförande Leif Johansson får sitta kvar. Men flera av Ericssons andra ledamöter sitter löst, bland annat veteranen Ulf J Johansson. Ericssons styrelse är i behov av nytt blod och enligt källor är en ommöblering att vänta inför vårens stämma.
Läkare slår larm om Försäkringskassan
Läkaren Linda Beckert, 40, har fått nog av hur Försäkringskassan behandlar sjuka. I en uppmärksammad insändare i NSD berättar hon om desperationen hon möter hos sina patienter. – Som det är nu fungerar socialförsäkringen inte längre, säger Linda Beckert.
Familjen samlas för kungens festkväll
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyger till Sverige när kungen ställer till med fest, erfar Expressen. På måndag avlägger Kanadas generalguvernör David Johnston statsbesök i Sverige – och i princip hela kungafamiljen kommer att vara med. – Kungen och drottningen deltar alltid i statsbesöken, och i möjligaste mån också övriga familjemedlemmar, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
JUST NU: Trump sänder live på Facebook
Donald Trump har varit extra aktiv med offentliga framträdanden under de senaste dagarna. Under fredagen håller han en egen livesändning på Vita husets Facebooksida.
Läs mer om Facebook, Facebooksida och Vita.
Tyskland vann – Sverige sexa i VM-stafett
Laura Dahlmeier tog sitt fjärde guld i skidskytte-VM då hon säkrade tysk seger i damstafetten. Sveriges damkvartett tog sin bästa placering under säsongen med sjätte plats.
Läs mer om Sverige och VM-stafett.
Tränarprofilen död – blev 70 år gammal
Han ledde Tjeckien till två VM-guld. Nu har den legendariska hockeytränaren Josef Augusta förlorat kampen mot cancern. Augusta blev 70 år gammal. – Han var en av de största legendarerna inom tjeckisk ishockey, säger den förre Brynässpelaren Bedrich Scerban till IIHF:s hemsida.
Tropisk djungel funnen – på Svalbard
Norska ögruppen Svalbard ligger i iskalla Arktis drygt 200 mil norr om Stockholm. Men nu har forskare gjort en sensationell upptäckt: En gång för längesedan var hela ögruppen täckt av tropisk djungel.
Läs mer om Stockholm och Svalbard.
Musikern Peter Skellern är död
Den brittiska sångaren och musikern Peter Skellern som slog i genom stort med balladen You're a lady har gått bort, 69 år gammal.
Läs mer om Peter Skellern.