17. Februari 2017 19.00-19.59

Malin förlorade sonen Valle, 8 – får stort stöd

Valle, 8, var på väg hem från fritids i jämtländska Nälden när han korsade en järnväg och tragedin var framme. Nu berättar Valles mamma, Malin Johansson, om sorgen och stödet efter att hennes son blev påkörd av ett tåg. – Han har förenat människor. Jag har mött sådan enorm kärlek och omtanke, säger hon.
Läs mer om Malin Johansson, Nälden och Valle.

Oväntade lösningen gör Luuk mållös

En fyndig ramsa får programledarna i fredagens På spåret att brista ut i gapskratt. I en fråga gällande geografi överrumplar den tävlande Kalle Lind domaren Fredrik Lindström med den briljanta lösningen på en fråga. – Vad härligt, säger Fredrik Lindström, medan programledaren Kristian Luuk blir helt mållös och knappt kan sluta skratta.
Volkswagen återkallar 10.000 gasbilar
Volkswagen återkallar 10.301 nyare gasbilar i Sverige för att byta ut deras gastankar. Annars finns risk för rostangrepp som kan skada tanken.
Läs mer om Sverige.

VM i Finland hotas nu av extremt kallt väder

OTEPÄÄ. Här kommer ett bistert hot mot skid-VM. Lagom till tävlingsstart ser Lahtis ut att kunna förlamas av en kallfront. Prognoserna pekar på mellan 10 och 20 minusgrader. – Jag har aldrig sett någon göra det tidigare....men blir det så kallt kanske jag måste prova att köra med mask, säger Calle Halfvarsson.
Läs mer om Calle Halfvarsson och Finland.
Se alla bilder från Melodifestivalens genrep här
På lördag är det dags för tredje deltävlingen i Melodifestivalen i Växjö. Redan i kväll genrepar artisterna – och här kan du se alla bilderna.
Läs mer om Melodifestivalen och Växjö.
Två gärningsmän rånade butik
Två gärningsmän rånade under kvällen en butik i Malmö.Rånaren hotade till sig kontanter med två pistolliknande föremål.– De springer därifrån, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Bill Gates: Robotar borde betala skatt
Microsoftgrundaren föreslår någon form av robotskatt eftersom mänskligt arbete i framtiden kommer flytta från industri till offentlig sektor.
Fem gånger fler nyanlända till Danderyd: Vi behöver folk
Efter att den tvingande lagstiftningen om flyktingmottagning införts har antalet anvisade flyktingar till kommunerna tredubblats, visar färska siffror från Migrationsverket. – Ett 25-tal kommuner som nästan inte haft någon mottagning alls har det nu, säger Lars G Brandt som samordnar länsstyrelsernas arbete kring integration.
Läs mer om Danderyd och Migrationsverket.
Hårda kritiken mot SVT: Är för vitt
Ett dåligt manus, tre programledare med vit hudfärg och en Hasse Andersson som framstår som att han är bakom flötet. I SVT:s Gomorron Sverige riktas frän kritik mot Melodifestivalen 2017. Nu svarar SVT samt Hasse Andersson och David Lindgren på kritiken. – Man måste komma ihåg vem man skriver för, säger projektledaren Anette Helenius.
Ungt par smygfilmades i dusch på Lundsberg
Två elever i övre tonåren smygfilmades i ett duschutrymme på internatskolan Lundsberg. Nu har en jämnårig elev delgivits misstanke om ofredande, kränkande fotografering och grovt förtal.
Läs mer om Lundsberg.
Försvara den fria rörligheten
DN 19/2 2017. Regeringen och SD river upp lex Laval och säger sig skapa ordning och reda på svensk arbetsmarknad. Räkna med en längre bostadskö.
Läs mer om Laval.
Colin Kaepernicks NFL–karriär hotad
Han protesterade mot USA:s behandling av svarta. Men nu kan den uppmärksammade protesten kosta San Francisco 49:ers quarterback Colin Kaepernick jobbet och hela NFL-karriären.
Karlskrona-fansens vackra hyllning till Hånberg
Sparkad ena dagen. Hyllad nästa.Under Karlskrona HK:s första match med Ove Molin som huvudtränare valde supportrarna att hylla sparkade Pelle Hånberg med ett avskedstifo.– Mycket, mycket fint gjort av Karlskronasupportrarna, sa Cmore-kommentatorn Jörgen Larsson.Samtidigt bröt laget sin tolv matcher långa förlustsvit.
Sågade ned grannens träd – dömd för skadegörelse
En 62-årig Malmöbo dömdes i dag för grov skadegörelse efter att ha sågat ned tre träd. Han ska också betala 87 000 kronor i skadestånd till sina grannar– Vår trädgård har förfulats, skriver grannarna i ett mejl till polisen.
Läs mer om Malmöbo och Vår.
Två personbilar i krock – trafiken avstängd i en riktning
Två personbilar har kolliderat på E45 i Göteborg.Det är enligt polisen totalstopp i södergående riktning.
Läs mer om E45 och Göteborg.Det.
Följ resan: Så uppstår en fejknyhet
Så förvanskas en nyhet från Kristianstad till en falsk historia via en trollfabrik i Makedonien.
Läs mer om Kristianstad och Makedonien.
Norska tårarna efter nya skidskyttefiaskot
Det blev ett nytt norskt fiasko i skidskytte-VM. Efter elfteplatsen i damernas stafett brast Kaia Wöien Nicolaisen ut i gråt. – Förfärligt. Jag vet inte vad jag ska säga, jag kan bara beklaga, säger hon till Dagbladet.
Sågade ned grannens träd - dömd för skadegörelse
En 62-årig Malmöbo dömdes i dag för grov skadegörelse efter att ha sågat ned tre träd. Han ska också betala 87 000 kronor i skadestånd till sina grannar– Vår trädgård har förfulats, skriver grannarna i ett mejl till polisen.
Läs mer om Malmöbo och Vår.
Lena Andersson: VM i postmodern skidåkning
KOLUMNEN. Lena Andersson är författare, skribent och fristående kolumnist i Dagens Nyheter. Världsmästerskapen i längdskidåkning stundar. Grenen har gått från att vara solid som urberget till att bli en artificiell konstruktion. Genom att göra sig av med sin kärna och tyngdpunkt har den gjort sig irrelevant.
Marianne Björklund: Dags för ett nytt kapitel i det grekiska dramat
Greklands drama är på väg att flamma upp igen. På måndag väntar hårda förhandlingar om landets nästa utbetalning av det senaste nödpaketet. Än syns ingen lösning i sikte. Tiden är knapp. Europas ledare vill ha frågan undanröjd innan de viktiga val som väntar i bland annat Frankrike och Tyskland senare i år.
Läs mer om Frankrike och Tyskland.
Här tränar du bäst inför Vasaloppet
Stockholm har drabbats av Vasaloppsfeber. Om två veckor smäller startskottet i Bergaby och nu finslipas tekniken i många av Stockholms alla snöspår. Här får du bästa hjälpen och tipsen av Vasaloppscoachen Catarina Henriksson.
Knallskottsdom överklagas till hovrätten
Den IFK Göteborgssupporter som dömdes till två månaders fängelse efter att bland annat ha kastat ett knallskott mot Malmö FF-spelaren Tobias Sana överklagar domen till hovrätten, rapporterar GP.
Hon ser fram mot mötet med stjärnorna
Efter tre träningsmatcher börjar tävlingssäsongen för Göteborg FC.Premiären är den tuffast tänkbara: Cupmatch mot Rosengård i Malmö.– Jag tror att vi har goda chanser att vinna, säger vikarierande mittbacken Elin Landström.
JUST NU: Person rånad – misshandlad av flera
En man har blivit rånad i Malmö.Enligt larmet misshandlade tre eller fyra personer uppringaren och kom därefter undan med kontanter och matkassar.Nu pågår en jakt efter gärningspersonerna.– En man ringer och berättar att han blivit rånad, vi är på väg till platsen, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Malmö.Enligt.
Rånförsök mot två pojkar i Barkarby
Sent i eftermiddags utsattes en 10-årig pojke och hans kamrat för ett rånförsök på en lekplats i Barkarby. Pojkarna lyckades springa från platsen utan att lämna ifrån sig något.
Läs mer om Barkarby.
Stor kupp mot Gekås – stal för 146 000 kr
Varje dag under en veckas tid besökte ligan Gekås i Ullared och stal stora mängder smink för totalt 146 000 kronor. Nu åtalas en av dem, en man i 60-årsåldern.– Enligt uppgifter från butiken kostar produkterna runt 80–90 kronor styck, så det blir snabbt ett högt värde även om det är småprodukter, säger åklagare Olof Åberg.
Läs mer om Olof Åberg och Ullared.