20. Mars 2017 07.00-07.59

Realitystjärnan Mike Aktari död

Realitystjärnan Mike Aktari har dött, 28 år gammal, skriver E Online. Tv-profilen blev känd genom realityserien Jerseylicious. Mitt hjärta har aldrig gjort så här ont sörjer hans exflickvän Olivia Blois Sharpe på Instagram.
Läs mer om E Online och Instagram.

Nya kampen om Kalla: Vill ha tillbaka henne

Världscupsäsongen är över för Charlotte Kalla, 29. Nu startar i stället striden om skidstjärnans framtid i landslagets organisation. – Jag har ingen exakt plan för hur det här ska gå till, först måste jag sortera ut mina egna tankar, säger Kalla. – Det är helt glasklart att vi vill ha tillbaka Charlotte, säger Johan Sares, längdchef på förbundet.
Läs mer om Charlotte, Charlotte Kalla och Kalla.
Efter rekordrundan – Nordqvist vann i Phoenix
Anna Nordqvist vann USA-tourtävlingen i golf inför hemmapubliken i Phoenix. Segern, den första för säsongen, är väldigt speciell, säger hon.
Läs mer om Nordqvist och Phoenix.
Uppdrag klart för estetiskt tilltalande mur mot Mexiko
Muren ska vara tio meter hög, kunna motstå klättringar och angrepp samt vara byggd i estetiskt tilltalande färger. Så beskriver den amerikanska gränsmyndigheten den mur som president Donald Trump bestämt ska byggas mellan USA och Mexiko.
Läs mer om Donald Trump, Mexiko och USA.

Jonnie slog dragrace-USA med häpnad – till final i debuten

Tampa. Jonnie Lindberg blev tvåa i sin debut som proffsförare i amerikanska dragracingserien tre dagar efter att han satt i bilen för första gången. – Det känns bra, fast det hade ju varit kul att vinna, säger dragracingföraren från Upplands-Väsby till DN.
Läs mer om Upplands-Väsby.
Europarådets experter varnar för auktoritärt styre i Turkiet
Turkiets nya konstitution innebär ett auktoritärt presidentstyre. Den varningen kommer från Europarådets juridiska experter som har granskat förändringarna. Kritiken stoppar inte förslaget, men är mycket skarp och besvärande för Turkiet.
Läs mer om Turkiet.
Ännu en nyckelperson lämnar taxijätten Uber
En av de högsta cheferna i taxi-app-bolaget Uber, Jeff Jones, avgår efter bara sex månader på jobbet. I ett uttalande säger han att ledarskapet inom Uber inte stämmer överens med hans egen. Jones är bara en i raden av nyckelpersoner som lämnar taxijätten.
Läs mer om Uber.
Ny mobiljätte får 400 miljoner kunder
Vodafones indiska enhet och Idea Cellular slås samman för att möta den hårdnande konkurrensen på den indiska marknaden.
Läs mer om Idea Cellular.
Fler massgravar hittade i Mexiko
Ytterligare massgravar innehållande skelettdelar, däribland 47 skallar, har påträffats i delstaten Veracruz i östra Mexiko.
Läs mer om Mexiko och Veracruz.
ISS-raket landade säkert på vatten
Ett obemannat rymdskepp som skickades till Internationella rymdstationen (ISS) i slutet av februari har nu återvänt via en landning i Stilla havet, meddelar rymdföretaget Space X.
Läs mer om Internationella, Space X och Stilla.
En överväldigande berättelse om vår tid
Johannes Anyurus nya roman är lika uppfordrande tillspetsad som tiden vi lever i. Per Wirtn slås till marken av en författare i världsklass.
Stjärnan: Därför la jag in mig själv på rehab
Ben Affleck vill lämna sina problem bakom sig och gå vidare. Efter skilsmässobeskedet med Jennifer Garner har skådespelaren nu varit på behandlingshem mot sitt missbruk. Jag vill leva mitt liv fullt ut och vara den bästa pappan jag kan vara. Jag vill att mina barn ska veta att det inte är något att skämmas för att söka hjälp när du behöver det, skriver han på Facebook.
Läs mer om Facebook och Jennifer Garner.
Dags att deklarera: Här är viktigaste avdragen
I morgon är dagen D som i deklaration. 7,7 miljoner svenskar ska redovisa och godkänna sina inkomster och utgifter. Ska du göra avdrag så läs de här expertråden först. En tumregel: Vänta inte till sista stund – hellre rätt och i tid än en slarvig deklaration som drar ut på tiden.
Drabbade Pelle Holmberg: Oerhört tragiskt
Svampexperten Pelle Holmberg, 68, fick diagnosen Alzheimers sjukdom för ett år sen.– Det är oerhört tragiskt om konflikter stoppar forskning från att komma ut, säger han.
Ägaren: Det här är en kommersiell produkt
Johan Claesson är miljardär i fastighetsbranschen och ägare till läkemedelsföretaget Apodemus. Han tycker inte företaget dröjt med att publicera studien. – Det här är en kommersiell produkt, och bolaget bestämmer i de här frågorna.
Ranstorp: Sveriges arbete mot terror ett svart hål
Sveriges arbete mot terrorism och radikalisering har varit ett svart hål säger Magnus Ranstorp, terrorforskare vid Försvarshögskolan. I två program i SVT:s Agenda har ansvariga ministrar fått svara på hur IS-återvändare ska hanteras. Svaren är otillräckliga, menar experten. – Efter intervjun med Alice Bah Kuhnke kände jag att nu räcker det. Vi har inte råd med detta när det gäller säkerheten i samhället, säger han.
30 meter lång båt brinner
En 30 meter lång båt brinner i centrala Göteborg, skriver GöteborgsPosten. Räddningstjänsten har skickat ut ett antal fordon och ett 20-tal brandmän. Räddningstjänsten uppger att det är kraftig rökutveckling ombord.
Läs mer om Göteborg och GöteborgsPosten.