20. Mars 2017 08.00-08.59

Brand i bil – stängde av riksväg 40

En bil har brunnit på riksväg 40 utanför Ulricehamn.Vägen stängdes av i samband med släckningen.
Läs mer om Ulricehamn.Vägen.

Ikea tar krafttag mot rattfylla lastbilschaufförer

Ikea tar krafttag mot rattfulla lastbilschaufförer.Efter att en chaufför som lämnat Ikea i Älmhult stoppats med närmare två promille alkohol i blodet inför Ikea nu stickprovskontroller.– Under de senaste veckorna har vi lärt oss att vi kan göra än mer för både vår egen interna säkerhet men även för säkerheten på vägarna, säger Olov Hjalmarsson, DC Manager till Trailer.se.
Uppgifter: Tidningen Metro får ny chefredaktör
Tidningen Metros nya ägare Mats Qviberg byter chefredaktör på tidningen. Staffan Erfors blir ny chefredaktör på tidningen, enligt uppgifter Dagens opinion. – Jag vill varken kommentera eller dementera, säger Mats Qviberg till tidningen.
Juristfrågan: Kan min exfru behålla mina saker?
Juristen Britt-Marie Svensson, affärsområdeschef på Verahill, svarar på läsarnas frågor om familjejuridik. Du kan till exempel fråga om arv, testamente, bodelning och samboavtal. Mejla din fråga till juristen@dn.se.
Läs mer om Verahill.
Han jobbar på lyxhotell i London – och avslöjar allt
Fixa fram en elefant, skaffa en dos bröstmjölk och ta hand om ett bagage om 200 väskor. Det är vardagsgöra för Nigel Bowen, chefsconcierge på femstjärniga Londonhotellet Mandarin Oriental Hyde Park. Här berättar han om kraven från hotellets mest bortskämda gäster.
Läs mer om London, Nigel Bowen.
Opererades av Macchiarini – nu är Yesim Cetir död
Paolo Macchiarinis sista överlevande patient från Karolinska har avlidit. Macchiarini opererade totalt åtta personer runtom i världen med luftstrupar av plast. Tre av dessa opererades i Sverige. Bara en av dem, lärarstudenten Yesim Cetir, överlevde operationen. Nu har även hon avlidit.
Bil i brand på stor väg – stängs av
En bil har börjat brinna på riksväg 40 utanför Ulricehamn.Vägen stängs av i samband med släckningen.
Läs mer om Ulricehamn.Vägen.
Macchiarinis sista struppatient död
Kirurgen Paolo Macchiarinis sista struppatient har avlidit, rapporterar SVT.
Läs mer om SVT.
Jämnt opinionsläge bäddar för attacker i tv-debatten
Det mesta är fortfarande möjligt när den första tv-sända valdebatten inför Frankrikes presidentval hålls på måndagen. Betydelsen av att gå genom rutan är svår att överskatta – och favoriterna Emmanuel Macron och Marine Le Pen får räkna med att bli utsatta för attacker.
Investmentbank sänker HM kraftigt – uppmanar till sälj
Investmentbanken Goldman Sachs sänker sin rekommendation för klädjätten HM kraftigt och uppmanar nu till att sälja aktien, i en ny analys.
Åsas smarta Ikea-hack – så enkelt fick hon en ny lampa
Åsa var missnöjd med Ikea-lampans utseende och starka ljus. Då använder man fantasin, tänkte hon, och började rota runt. Sedan gjorde hon det knasigaste ever, och nu hyllas hon på nätet!
Läs mer om Ikea-hack.
Ratos säljer innehav i norska spritbolaget
I dagens Börsmorgon talar vi om varför investmentbolaget Ratos säljer sitt innehav i det norska spritbolaget Arcus. Vi får kommentarer kring helgens G 20-möte i Tyskland och talar om veckans aktie, Avanza. Medverkar gör Richard Bråse, analytiker på Di, och Remiums chefsstrateg Peter Malmqvist. Dessutom talar vi med AddLifes vd Kristina Willgård om året som gått sedan börsnoteringen.
Kikki Danielsson till Så mycket bättre
TV4 avslöjar under morgonen två av artisterna som medverkar i nästa säsong av Så mycket bättre.
Ny bok avslöjar allt om ABBA:s inspelningar
31 mars 2017 ges ABBA – The Complete Recording Sessions ut i en ny utgåva som innehåller hittills okända uppgifter om hur gruppen spelade in sina hitlåtar.
Är smogtornet lösningen på kinesers hälsa?
Kinas smutsiga luft gör att upp till en miljon människor dör i förtid varje år. Barnfamiljer väljer att fly från storstäder för att inte drabbas av hälsofarorna. Men smogen föder också kreativa lösningar för en renare luft.
Tålamodet slut – tusentals kineser blir smogflyktingar
Upp till en miljon människor dör i förtid varje år på grund av luftföroreningar i Kina. De omfattande problemen gör att smogflyktingar strömmar från städerna för att skydda sina barn – samtidigt som advokater stämmer regeringen för hälsoproblemen. Nu lovar landets premiärminister Li Keqiang ännu större krafttag mot smogen.
Läs mer om Kina och Li Keqiang.
27-årige lagkaptenen hittad död i sin säng
Han spelade match i lördags. Dagen efter hittades fotbollsstjärnan Ryan McBride död i säng - 27 år gammal, skriver irländska Independent. Fruktansvärda nyheter. Alla tankar till Ryans familj och vänner, skriver legendariske anfallaren John Hartson på Twitter.
Federer slog Wawrinka i Indian Wells
Roger Federer besegrade Stan Wawrinka i två set, 6–4, 7–5, i den helschweiziska herrfinalen i ATP-turneringen i amerikanska Indian Wells.
Läs mer om Stan Wawrinka och Wawrinka.
Självmordsförsök i svenska häkten ökar
Antalet självmord på landets häkten har minskat. Samtidigt ökar antalet självmordsförsök bland de intagna, visar statistik som SVT Nyheter har tagit del av. Varje vecka försöker någon ta sitt liv på ett svenskt häkte.
Lönsam fondkaka som borde smaka illa
Ett helt eget torg med bara dyra och dåliga fonder som försäkringsbolagen gömmer undan. Det är vad de så kallade distributörsfonderna – eller ska vi kalla dem försäljarfonderna - utgör. Fonderna tycks bara finnas med ett syfte, att ta ut avgifter.
Katastroftillstånd i Peru – 70 000 tvingas lämna sina hem
Skyfall och översvämningar har lett till jordskred och lerlaviner i Peru.Det extrema vädret fortsätter och har hittills krävt 75 människoliv.Katastrofvädret är det värsta i landet på två decennier.
Läs mer om Peru och Peru.Det.
Alien: Jag vill ju inte framstå som en stalker
Kåseri. Hur jag blev vän med Johan Hilton utan att anstränga mig.
Läs mer om Johan Hilton.
Fattigt och ungt land väljer president
De boende i den unga nationen Östtimor går till urnorna i dag, i det första valet sedan FN:s fredsbevarande styrkor lämnade landet 2012.
Läs mer om Östtimor.
TV4 presenterar första artisten i Så mycket bättre
En ny säsong av Så mycket bättre är på gång. I Nyhetsmorgon på måndagen presenteras den första deltagaren - Kikki Danielsson. – Det ska bli väldigt spännande, säger Kikki Danielsson i Nyhetsmorgon.
Nya Zeeland utvisar amerikansk diplomat
En amerikansk diplomat utvisas från Nya Zeeland sedan han varit inblandad i våldsamheter, skriver nationella medier.
Läs mer om Nya Zeeland.
Blandat på Asiens börser
De ledande Asienbörserna går åt olika håll.
Läs mer om Asienbörserna.
Nu kan du se om du får tillbaka på skatten
I morgon öppnar Skattverkets deklarationstjänst men den som har tur kan komma in redan i dag. För dem som vill ha pengar till påsk gäller det att godkänna deklarationen snabbt.