20. Mars 2017 10.00-10.59

Första tanken: Det kan bli ledning hela vägen

SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen. Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.

Glasklara beskedet – guld till Malmö FF 2017

Så väl experterna som folket är eniga.Det blir SM-guld för Malmö FF 2017.
Läs mer om Malmö FF och SM-guld.
24-åring poserade med avskuret huvud
Under strider mot IS i Irak ska den 24-årige mannen poserat med en död fiendes avskurna huvud framför sig. Bilderna publicerades senare på Facebook.Mannen dömdes i Blekinge tingsrätt till sex månaders fängelse för krigsförbrytelse.Nu tas fallet upp i hovrätten.
Läs mer om Blekinge, Facebook.Mannen och Irak.
Mercedes tar bort hyllning till Michael Schumacher
Sedan 2014 har Mercedes prytt sina tävlingsbilar med texten Fortsätt kämpa Michael, för att visa sitt stöd till Michael Schumacher. Men nu väljer F1-teamet att ta bort meddelandet. Bara en vecka innan VM-premiären.

Så bra var tränarna på upptaktsträffen

DN recenserar de allsvenska tränarnas prestationer på scenen under den allsvenska upptaktsträffen, allteftersom de tar plats.
Bygg egna blockkedjor med IBM:s nya molntjänst
Erbjuder en blockkedja med kod från öppna projektet Hyperledger Fabric.
Läs mer om Hyperledger Fabric.
Candy Crush-King samlar in 1,5 terabyte data per dag – så analyseras allt
I spelvärlden är data kung. Miljarder aktiviteter analyseras dagligen på King. Analytikerna ingår i utvecklingsteamen.
Läs mer om King.
Älskade avokadon alltmer omstridd
Västvärlden frossar i avokado – supergrönsaken (egentligen är ett bär) som tillskrivs diverse hälsobringande egenskaper. Svenskarna är inget undantag. Men i London och Danmark växer frågetecknen kring den grönsvarta läckerheten.
Läs mer om Danmark och London.
Nu känns det som att det var sista loppet
Ingvild Flugstad Östberg avslutade helgens mini-tour med en sjätteplats. Efter loppet avslöjade en besviken Östberg att hon överväger att sluta. – Jag måste fundera på saken de kommande veckorna så får vi se vad jag kommer fram till, säger hon till Dagbladet.
Läs mer om Dagbladet och Östberg.
För mycket av allt med Sanna Bråding på Rival i Stockholm
Studie i självhat. Tidstypisk föreläsning av trasig överlevare.
Läs mer om Rival, Sanna Bråding och Stockholm.
Därför är södra Sverige populismens bas
SD:s skånska rötter. Journalisten och författaren Anna-Lena Lodenius om en lång affär.
Läs mer om Sverige.
Häftiga strider i Damaskus
Flyg bombar rebellpositioner i östra Damaskus och syriska regeringsstyrkor tar tillbaka positioner som förlorats i en rebelloffensiv, uppger en militär källa.
Solen allt mer lönsam
Hosta upp i runda slängar 100.000 kronor. Efter omkring 15 år har du gratis el. De flesta bedömarna är överens, det lönar sig med solceller – om förutsättningarna är de rätta.
Alex Schulman fick den omtalade Birrotavlan i present
Den omtalade tavlan på Marcus Birro och hans exfru Jonna Vanhatalo såldes till en anonym köpare – som visade sig vara Alex Schulmans kompisgäng. Nu är tavlan i den nöjde författarens ägo.
Läs mer om Birrotavlan och Jonna Vanhatalo.
Åklagaren vill åtala livstidsdömde Linna
Åklagaren har formellt motsatt sig Linnas ändringsyrkanden, enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten. Kammaråklagare Jens Göranssons avsikt är därmed att låta hovrätten pröva fallet på nytt, vilket är planerat att ske i maj.
Läs mer om Linna och Åklagarmyndigheten.
Därför blir det fler och dyrare stenskott
Det är högsäsong för stenskott som förstör vindrutan och lyktorna.Problemet blir bara större och större det är blir också dyrare och dyrare att laga vindrutan.
Hollywoodfruns plan efter efter förlossningen
Hollywoodfrun Elena Belle väntar sitt första barn – och avslöjar att det blir en flicka. I sin blogg berättar Hollywoodfrun om gravidlyckan – men också om planerna efter förlossningen då hon vill komma i sitt livs form. Jag ska fixa nya fillers och göra cool sculpture. Man får ju inte göra något när man är gravid så detta blir några månader efter, skriver hon i bloggen om de planerade skönhetsingreppen.
Läs mer om Hollywoodfrun.
Danske stjärnan blev skadad i comebacken
I fjol nämndes han i elitloppssnacket efter en strålande årsdebut. I år fick danske Tycoon Conway Hall en lugnare comeback när han på söndagen joggade hem Johs och Aage Ulrichs Minneslopp hemma på Charlottenlund. - Hästen presterade fantastiskt fint. Men jag kände när vi körde hem att han markerade hälta, kommenterade Steen Juul.
Så kunde den fräcka stöldligan sprängas
När polisen stoppade tre män i en bil hittades misstänkt stöldgods till ett värde av 60 000 kronor.En del av godset kunde snart spåras till en stölddrabbad ÖoB-butik, där männen fångats i butikens övervakningskamera.Nu åtalas de misstänkta för häleri.
Läs mer om ÖoB-butik.
Zawelela ngale av Nicholas Hlobo på Uppsala konstmuseum
Identitetssökande. Ung sydafrikansk konst överrumplar i Uppsala.
Läs mer om Uppsala.
Åklagaren siktar på ny rättegång för Kaj Linna
Rätten kommer att ta upp Kalamarksmordet på nytt, skriver Åklagarmyndigheten. Det innebär att Kaj Linna kan bli frikänd.
Här är nya allsvenska bollen
Nytt för den här säsongen är att det blir en gemensam boll i allsvensken. Tidigare år har klubbarna haft olika utifrån egna leverantörer.
Svensk Scenkonst kräver lag mot andrahandsförsäljning av biljetter
Det är inte bara konsertpubliken utan även teaterbesökare som tvingas betala överpriser och luras att köpa falska biljetter. Nu kräver Svensk Scenkonst ett förbud mot andrahandsförsäljning till ockerpriser.
Läs mer om Svensk Scenkonst.
Pale Honey på Debaser Strand i Stockholm
Scensäkert. Pale Honey plockar vad de finner – men vart är de på väg?
Läs mer om Debaser Strand och Stockholm.
Aggressiv man angrep räddningspersonal
En aggressiv man angrep räddningspersonal vid en brand i anslutning till en flyktingförläggning i Stockholm. Mannen kunde senare gripas, bland annat misstänkt för morbrand och våld mot tjänsteman.
Läs mer om Stockholm.
Hemsöborna av August Strindberg på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm
Hemsöborna, med all respekt. Claes Malmberg och Ann Petrn känns båda grundade i sina huvudroller som Carlsson och madam Flod, men Maina Arvas hade gärna sett lite mindre av romanen på scen.
Ny vinst för lag Hasselborg
Det blev vinst för lag Hasselborg i den fjärde matchen under curling-VM i Peking. Mötet med Tyskland slutade 6–4.
Läs mer om Hasselborg, Peking och Tyskland.
Jag låg och skrek och grät och slog i stolar
Ett mästerskap på hemmaplan är en dröm för alla idrottare. För Isabelle Gulldn såg drömmen ut att gå i spillror när kroppen plötsligt sa ifrån. Hemmahoppet fruktade det värsta. – Jag låg och skrek och grät och slog i stolar, säger Gulldn i Sävehofspodden.
Läs mer om Gulldn och Sävehofspodden.
Kikki Danielsson och Tomas Andersson Wij till Så mycket bättre
TV4 avslöjar under morgonen två av artisterna som medverkar i nästa säsong av Så mycket bättre.
FBI-chefen till förhör om Trump
FBI-chefen James Comey ska höras av representanthusets underrättelseutskott på måndagen. Rysslands inblandning i presidentvalet och Donald Trumps oväntade påstående om att Barack Obama avlyssnat honom är de två stora ämnena han kommer att få frågor om.
Läs mer om Barack Obama och Trump.
Stephen King: Det mörka tornet
Drömmen om det goda i en värld full av ondska. I sitt väldiga fantasyverk Det mörka tornet berättar Stephen King om USA:s mytologiska grund. Lotta Olsson plöjer storögt en nyutgåva på över 4.000 sidor av vår tids skräckmästare.
Läs mer om Det och Stephen King.
Derry Citys Lagkaptenen hittad död
Fotbollsspelaren Ryan McBride, 27 har hittats död. Derry Citys lagkapten hittades livlös av en familjemedlem i sin säng under söndagen. Kapten. Ledare. Legendar och absolut gentleman. Vila i frid, skriver klubben på Twitter.
Läs mer om Twitter.
Avslöjade: 8 bilar du inte borde få se
Bilsalongen i Genève är över och nu ska alla de nya bilarna lanseras. Plus att en hel del av det som ska visas i höst - och nästa år – testas som bäst på de sista vintervägarna i norra Sverige. Biltillverkarna vill håll allt hemligt till de stora salongerna i Frankfurt, Paris och Genève men vår spionfotograf har hittat åtta helt nya bilar som du inte sett tidigare.
Läs mer om Frankfurt och Sverige.
Så imponerar du mest på grannen med din bil
Vill du imponera på grannen – välj en Ferrari.Och det är männen som tycker att det är viktigast med bilen som statusmarkör.Kvinnor tycker att bland annat utbildning och resor är viktigare.
Läs mer om Ferrari.Och.
Tomas Andersson Wij ny deltagare i Så mycket bättre
Årets deltagare släpps för Så mycket bättre i TV4. Först ut var Kikki Danielsson - och nu släpps nästa deltagare: Tomas Andersson Wij. – Det känns absurt, säger Tomas Andersson Wij i Nyhetsmorgon.
V64 och DD: Flera bra favoriter i inledningen
Spelvärd: FREDRIK EDHOLM MÅNDAG 20 MARS V64 och Dagens dubbel, FÄRJESTAD Beräknat spelstopp: 19.24 (V64), 20.52 (DD)
Fler ska betala statlig skatt
Fler med hög inkomst ska betala statlig skatt och skatten för utlandsboende höjs.Det har regeringen och Vänsterpartiet kommit överens om, skriver Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson från Vänsterpartiet på SvD Debatt.Enligt dem ger förändringarna 3 miljarder kronor mer i skatteintäkter.
Kvinna hittades död i bostad – polisen misstänker brott
I fredags hittades en kvinna död i en lägenhet i Blekinge.Nu misstänker polisen att brott har begåtts.– Det var omständigheterna i sig, säger Carina Berggren, jourhavande förundersökningsledare på polisen, till SVT Blekinge.
Läs mer om Blekinge.Nu och Carina Berggren.
Fridolin om miljön i skolan: Skrämmande
Nio av tio grund- och gymnasieskolor brister i arbetsmiljöarbetet, enligt en ny rapport. –Känd och skrämmande läsning, säger utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) till TT.
Läs mer om Gustav Fridolin.
Eric Ljunggren slutar som chefredaktör för Metro
I februari tidigare i år köpte finansmannen Mats Qviberg Metro. Nu letar koncernen efter en ny chefredaktör till gratistidningen.
Läs mer om Metro.
Live: Allsvenska upptaktsträffen i fotboll
Vilka tippas bli mästare? Vilka åker ur? I dag samlas spelare, tränare och domare för att snacka igång herrallsvenskan i fotboll. Följ upptaktsträffen här.
Kvinna hittad död i bostad – brott misstänks
En kvinna i 30-årsåldern har hittats död i en lägenhet i Karlshamn och polisen misstänker att ett brott har begåtts, rapporterar SVT Blekinge.
Läs mer om Karlshamn.