20. Mars 2017 11.00-11.59

Timrå byter tränare: Forsberg lämnar

Det blir ingen fortsättning i Timrå för tränaren Roger Forsberg.
Läs mer om Roger Forsberg och Timrå.

Ingvild Flugstad Östberg kan avsluta karriären

Ingvild Flugstad Östberg är bara 26 år gammal, men efter en tung säsong kan karriären redan vara över. Det meddelar hon efter världscupsavslutningen i Kanada. – Just nu känns det som att det var det sista loppet jag gick, säger hon till Dagbladet.
Läs mer om Dagbladet och Kanada.
MSB-rapport: Mediebolag bör öka krisberedskap
Mediebolagen bör stärka sin allmänna krisberedskapsförmåga och öka arbetet med planering av civilt försvar. Det skriver Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) i en rapport som blir offentlig senare under måndagen, erfar SvD.
Läs mer om Myndigheten och SvD.
Ny chans för miljoner – skattepengar i påsk
Det finns fortfarande möjlighet att få skattepengarna innan påsk. Skatteverket förlänger nämligen tidsfristen för att skaffa digital brevlåda.

95 nya regler i allsvenska premiären

Det blir en rad ändrade regler för domarna i inledningen av årets allsvenska upplaga – 95 stycken för att vara exakt. Men det är några ändringar som sticker ut lite extra.
Obemannad raket tillbaka till jorden
Ett obemannat rymdskepp som skickades till Internationella rymdstationen (ISS) i slutet av februari har nu återvänt via en landning i Stilla havet. Raketens uppdrag var att föra flera ton mat, utrustning till den sex astronauter starka besättningen.
Läs mer om Internationella och Stilla.
En till sjukhus efter singelolycka – oklart skadeläge
På måndagsförmiddagen har en person förts till sjukhus i ambulans efter en trafikolycka i Skövde, uppger polisen.Bilen ska ha kört av vägen och krockat med en elstolpe.Skadeläget är oklart.
Läs mer om Skövde.
Svenska skattemedel för utlandsvård går till dansk svettklinik
Två tredjedelar – 46 miljoner kronor – av skattemedlen för planerad utlandsvård inom EU förra året gick till en dansk klinik som behandlar personer med svettproblem, så kallad hyperhidros. Det visar en granskning av Sveriges radios program Kaliber.
Läs mer om Kaliber.
Ny AI kan läsa läppar bättre än människor
Bara vi som tänker på 2001: A Space Odyssey?
Apples mystiska trådlösa produkt visar sig vara ett dörrlås
De senaste månaderna har ansökningar om nya trådlösa produkter från Apple dykt upp hos FCC, och det har spekulerats kring vad det kan vara. Nu vet vi.
Läs mer om Apple och FCC.
MP-politiker: Vi driver på för hållbara storstäder
I städerna finns en enorm potential för grön omställning, en omställning som drivs av Miljöpartiet. Det är i städerna vi har möjligheten att gå före och visa vägen, skriver MP-politikerna Daniel Helldn, Ulf Kamne och Märta Stenevi.
Nya Mitsubishi Outlander försenad i minst ett år
Mitsubishi Outlander är en svensk tjänstebilsfavorit.Men nu kommer besked att nästa generation av Outlander dröjer.Mitsubishi måste komma överens med Nissan om nya modeller.
Läs mer om Nissan och Outlander.
Har mina anledningar till att vara besviken
Att Robin Olsen och Malmö FF inte skildes som vänner har aldrig varit en hemlighet.I podcasten Lundh gläntar landslagsmålvakten en aning ytterligare på locket i frågan.–Jag har mina anledningar till att jag var besviken på dem, säger Olsen.
Läs mer om Lundh, Malmö FF och Olsen.
PPM-säljare i telefon? Släng på luren direkt
Kampen om dina pensionspengar hårdnar och fler aktörer vill hjälpa dig till en rikare ålderdom. Det bästa rådet du kan få är både kort och glasklart: – Svara inte när de ringer och om du svarar så släng på luren, säger Claes Hemberg, sparekonom på Avanza, i Expressen TV.
Läs mer om Avanza och Expressen TV.
Kjell-Åke Johansson får nej – straffet kvarstår
Kjell-Åke Johansson har gett ondskan ett ansikte. På måndagen kom beskedet från Örebro tingsrätt om det livstidsstraff han velat få tidsbestämt: Det blir nej. Därmed står livstidsdomen kvar.
Läs mer om Örebro.
29-åring begärs häktad för Kistamord
En 29-årig man har begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för dubbelmordet i Kista, uppger Expressen.
Läs mer om Expressen, Kista och Kistamord.
Ytterligare ett storbolag stoppar Googlereklam
Brittiska detaljhandelskedjan Marks & Spencer är det senaste bolaget att stoppa all sin reklam på Google och Youtube, efter uppdaganden om att reklamen visats tillsammans med videos som uppmanar till extremism.
Läs mer om Google, Googlereklam, Spencer och Youtube.
I kölvattnet på Nokia 3310-hajpen – nu gör Qualcomm enkla telefoner smartare
Nytt chipp ska få de enkla telefonerna att ta stora kliv.
Läs mer om Nokia och Qualcomm.
Nya anklagelserna mot Angelina Jolie
Världsstjärnan Angelina Jolie har dragits in i en adoptionshärva, uppger tidningen The Sun. En biståndsarbetare i Kambodja träder fram i tidningen och hävdar att han skrev under officiella dokument om att han skulle vara pappa till stjärnans äldsta son Maddox. – Jag skulle vara glad om Kambodja inte behövde se henne igen, säger han till tidningen.
Så kunde den fräcka hälerliligan sprängas
När polisen stoppade tre män i en bil hittades misstänkt stöldgods till ett värde av 60 000 kronor.En del av godset kunde snart spåras till en stölddrabbad ÖoB-butik, där männen fångats i butikens övervakningskamera.Nu åtalas de misstänkta för häleri.
Läs mer om ÖoB-butik.
Man fastnade med ben i såg – förd till sjukhus
En man fastnade med benet i en såg på en arbetsplats under måndagsmorgonen. Polis och ambulans larmades till platsen, och mannen fick föras till sjukhus i ambulanshelikopter.
De vinner allsvenskan 2017
Det blir Malmö FF som vinner allsvenskan den här säsongen. I alla fall om man ska tro tränarna och spelarna själva.
Läs mer om Malmö FF.
Se lastbilsskräcken på motorvägen
Denna osannolika scen utspelade sig på en motorväg i Sydkorea.
Läs mer om Sydkorea.
Katten, vilket märkvärdigt museum i Key West
Möt Papa och hans storfotade katter på Hemingwaymuseet i Key West.
Läs mer om Hemingwaymuseet och Key West.
Gruvolycka i Nordkorea dödade sex arbetare
Sex personer dog i en gruva i Nordkorea när de fick rasmassor över sig. Rapporten i landets ledande tidning Rodong Sinmun på måndagen bryter mot traditionen att tysta ned dödsolyckor i Nordkorea.
Läs mer om Nordkorea och Rodong Sinmun.
Richard Hammond kraschade under tv-inspelning – slog i huvudet
För elva år sedan skadade sig dåvarande Top Gear-stjärnan svårt sedan han kraschat en propellerdriven bil.Nu har det hänt igen.Under en inspelning av Grand Tour slog Hammond i huvudet i en mc-olycka.
Ryska regeringen: Medvedev fejkar inte sjukdom
MOSKVA. Ryska regeringen har fått gå ut och försäkra allmänheten att premiärminister Dmitrij Medvedev inte fejkat sjukdom för att skolka från regeringsmöten. Bilder på nätet visar nämligen hur Medvedev tar en kaffe i en lyxig skidort, efter att president Putin offentligt sagt att han var sjuk.
Läs mer om Dmitrij Medvedev, Medvedev och Putin.
29-åringen begärs häktad för Kistamord
En 29-årig man begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för dubbelmordet i Kista.
Läs mer om Kista och Kistamord.
Stefan Lisinski: Huvudvittnet kommer att få det mycket besvärligt
Åklagare går vidare med Kalamarksmordet. DN:s Stefan Lisinski svarar på vad det innebär för Kaj Linna-fallet.
Las Galeras – paradiset vid vägens ände
Billigare än grannöarna men med minst lika fantastiska stränder och vyer har Dominikanska republiken blivit ett populärt turistmål med lyxhotell och typiska charterorter. Men på halvön Saman, i landets nordöstra del, finns det fortfarande orörda, kritvita stränder kvar. Välkommen till paradiset Las Galeras.
Läs mer om Dominikanska och Saman.
Harry Schein identifierade sig inte som jude
Replik. Flyktingen och Citizen Schein.
Läs mer om Citizen Schein.