20. Mars 2017 12.00-12.59

Jenny Strömstedts vurpa i Nyhetsmorgon

Kalle Zackari Wahlström gästade nyhetsmorgon för att demonstrera övningar och prata om sin träningsfilosofi. När programledaren Jenny Strömstedt ska fånga en tygsäck faller hon framstupa. – Det var ingen muskulär skada, skrattar hon i programmet.

Uefa glömde Lars Lagerbäck

I sju veckor har Lars Lagerbäck varit Norges förbundskapten i fotboll. Men för Europeiska fotbollsförbundet Uefa är det fortfarande Per-Mathias Høgmo som leder landslaget i veckans VM-kvalmatch mot Nordirland.

Känt patenttroll ställer in kikarsiktet på Apple

Bolaget har tidigare bråkat med storföretag som Amazon.
Läs mer om Amazon och Apple.
Uppgifter: Klart när Brexitprocess inleds
Storbritannien kommer formellt inleda utträdesprocessen från EU onsdagen den 29 mars. Det har landet meddelat EU enligt källor till Reuters.
Det har framkommit nya saker i ärendet
Mordhärvan kring Arbogakvinnan växer vidare. Hon är häktad för mordet på sin pappa – och nu pekar mycket på att hon häktas också för mordet på maken Aki Paasila.
Läs mer om Aki Paasila och Arbogakvinnan.
Man i 80-årsåldern rånades i trapphuset
En man i 80-årsåldern, på väg hem från kyrkan i Falköping, rånades på söndagskvällen av två maskerade rånare.Rånarna överföll den äldre mannen i hans trappuppgång och tvingade under pistolhot till sig hans plånbok.– De var helt maskerade, det var bara ett par ögon bakom masken, säger mannen.
Läs mer om Falköping.
Så spelas semifinalerna i Svenska cupen
Djurgården mot Linköping och det regerande cupmästarlaget Rosengård mot Kvarnsveden. Så ser semifinalerna i Svenska cupen ut, vilket står klart efter lottning.
Nilla Fischer får bära en regnbågsfärgad kaptensbindel
Wolfsburg-kaptenen Nilla Fischer har fått tillåtelse att spela med en regnbågsfärgad kaptensbindel som den första i Bundesligafotbollen. Hon bar den första gången i söndagens match mot Bayern München. Det betyder mycket för mig. Regnbågen står för stolthet, mångfald och respekt för varandra, säger den svenska försvarsstjärnan till klubbens webbplats.
Då trycker Storbritannien på Brexit-knappen
Storbritannien kommer att formellt inleda Brexitprocessen på onsdagen i nästa vecka.
Trumps ministrar följs av inbäddade övervakare
Vita huset har anställt flera hundra personer vars uppgift är att inifrån departementen rapportera graden av regeringslojalitet, enligt flera källor till Washington Post. Uppdraget, antalet och personernas brist på myndighetserfarenhet skiljer sig markant från tidigare presidenter.
Läs mer om Washington Post.
Eva-Karin Gyllenberg: Elever hyllade sin lärare
Hej. Inom Rosenlundsområdet finns Tideliusgatan. Jag minns att Sverige fick en Nobelpristagare i kemi i slutet av 40-talet; Arne T, som jag trodde var givaren till gatunamnet. Har numera upptäckt att kemipristagaren i fråga heter Arne Tiselius. Har sökt info om vem Tidelius kan vara som fått ge namn åt gatan vid Rosenlund, utan resultat.
Cykelikonen Roger Pingeon, 76, har dött
Cykelvärlden är i sorg. Den förra Tour de France-vinnaren Roger Pingeon har gått bort 76 år gammal. – Han var en väldigt ödmjuk person, säger Georges Gouly, borgmästare i Beaupont där Pingeon somnade in, till AFP.
BMW utvecklar S58 – ny prestandamotor med 450–460 hk och värmelagring
När nya generationen BMW X3 snart lanseras ska det längst upp i modellprogrammet erbjudas en X3 M (F97). Den följs lite senare av en BMW X4 M (F98). Gemensamt för dessa syskonmodeller är att de får en helt ny prestandamotor – S58. Den nya prestandamotorn S58 bygger på modulmotorn B58, som är den senaste versionen som bit för bit spridits ut hos BMW:s sexcylindriga modeller. S58 bjuder på nya finesser, bättre värmestyrning och givetvis högre effekt. Det kan bli lite rörigt med alla motorversioner – speciellt då alla sexorna har samma motorvolym på 3,0 liter – men låt oss gå igenom skill
Läs mer om B58 och S58.
Anders Öfvergårds lista får alla att skratta
Anders Öfvergård - tidigare Arga snickaren - får sina Instagramföljare att skratta med ett roligt sms. Let's dance-tävlaren har fått en inköpslista av sitt barn, och felstavningarna gör det svårt att hålla skrattet tillbaka. Det är fantastiskt med barn. Detta är den bästa inköpslista jag fått någonsin. skriver Anders Öfvergård på sin Instagram.
Läs mer om Arga, Instagram och Instagramföljare.
Tre barn lindrigt skadade i olycka
Personbilen kraschade ner i diket. Nu har tre barn och två vuxna förts med ambulans till sjukhus. – De verkar vara lindrigt skadade, säger Thomas Agnevik vid polisen i Jönköping.
Läs mer om Jönköping.
Nej, förpackningarna är inte alls lika stora...
Brukar du inte kolla jämförelsepriserna när du handlar – utan nöjer du dig med att kolla slutpriset? Då är risken stor att du köpt det dyrare alternativet utan att inse det själv. – Ur ett konsumentperspektiv är det ju extremt tråkigt att man egentligen försöker vilseleda konsumenter, säger ordförande för Sveriges Konsumenter, Örjan Brinkman.
Läs mer om Örjan Brinkman.
46 miljoner i skattepengar till svettinjektioner
46 miljoner kronor i svenska skattemedel har gått till en dansk klinik som behandlar patienter med svettproblem, visar en granskning i Kaliber i Sveriges Radio.Det är två tredjedelar av alla skattepengar som gick till planerad utlandsvård inom EU i fjol.Svenska landsting och försäkringskassan ifrågasätter en stor del av behandlingarna.
Läs mer om Kaliber.
Fransk myndighet evakuerat efter bomblarm
Den franska ekobrottsmyndighetens högkvarter har evakuerats i Paris. Anledning: ett anonymt bomblarm. Ett samtal till polisen kom in klockan 10.12 med en bombvarning sa en källa till nyhetsbyrån AFP enligt Le Figaro.
Läs mer om AFP och Le Figaro.
Ivo-kritik efter övernattning på station
Socialnämnden i Marks kommun i Västra Götaland får skarp kritik av Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) sedan ensamkommande barn tvingats övernatta på tågstationen i Kinna.
Brand i modulhus för nyanlända – man gripen
Räddningstjänsten larmades tidigt på måndagsmorgonen om en brand i modulhusen för nyanlända i Fagersjö. På plats utsattes brandmännen för stenkastning av en aggressiv man. Mannen greps och är nu misstänkt för mordbrand.
Läs mer om Fagersjö.
Oddset: Storvreta har toppchans att vinna
SPELSERVICE: ODDSET MÅNDAG 20 MARS ESKIL HELLBERG ger dig dagens odds, analyser, statistik och tips på Lången, Matchen, Bomben och andra spel.
Läs mer om Bomben, Lången och Matchen.
Pinsam Uefa-miss: Lagerbäck saknas
I sju veckor har Lars Lagerbäck varit Norges förbundskapten i fotboll. Men för Europeiska fotbollsförbundet Uefa är det fortfarande Per-Mathias Høgmo som leder landslaget i veckans VM-kvalmatch mot Nordirland.
De är Thåströms tio bästa låtar
DN:s Nils Hansson listar sina favoriter ur Joakim Thåströms brokiga låtskatt, med anledning av hans sextioårsdag.
Pensionsmyndigheten: Så här ska PPM räddas
Statliga Pensionsmyndigheten har föreslagit en rad åtgärder för att skydda spararnas pengar i premiepensionen. Bland annat ska kraven på fonderna bli avsevärt tuffare och Malta-registrerade fonder ska kunna nekas. Det visar dokument som SvD har tagit del av.
Läs mer om Malta-registrerade, PPM och SvD.
Anders Öfvergård får alla att skratta
Anders Öfvergård - tidigare Arga snickaren - får sina Instagramföljare att skratta med ett roligt sms. Let's dance-tävlaren har fått en inköpslista av sitt barn, och felstavningarna gör det svårt att hålla skrattet tillbaka. Det är fantastiskt med barn. Detta är den bästa inköpslista jag fått någonsin. skriver Anders Öfvergård på sin Instagram.
Läs mer om Arga, Instagram och Instagramföljare.
Här är nya reglerna inför årets säsong
Överraska och slå en spexig straff? Glöm det. På den allsvenska upptaktsträffen förklarade den svenska domarbasen Bosse Karlsson att straffregeln är ändrad. - Förut har man fått möjlighet att slå om straffen. Nu förloras den, berättar han.
Läs mer om Bosse Karlsson.
Fischer får spela med unik kaptensbindel
Wolfsburg-kaptenen Nilla Fischer har fått tillåtelse att spela med en regnbågsfärgad kaptensbindel som den första i Bundesligafotbollen.
Läs mer om Bundesligafotbollen.
Tankbil välte på E4 – föraren till sjukhus
En tankbil har vält på E4 utanför Gävle. Föraren fördes till sjukhus efter händelsen, och vägen stängs av för bärgning av tankbilen.
Läs mer om Gävle.
Leif GW: Förvånad om han får långt straff
Han har erkänt att han mördade Arbogakvinnans pappa och försökte mörda hennes mamma.Men mycket tyder på att Mohammad Rajabi får ett kort straff om han döms.– Jag skulle bli förvånad om han får längre straff än tre år, så han är väl ute någon gång till nästa sommar kanske, säger kriminologiprofessor Leif GW Persson.
Gränsen Pakistan-Afghanistan öppnas igen
Efter en månads stängning har Pakistans premiärminister beordrat att de två stora gränsövergångarna till Afghanistan omedelbart öppnas. Pakistan försökte bomma igen gränsen efter blodiga terrordåd som krävde över 100 liv i februari. Stängningen har fått stora humanitära konsekvenser.
Läs mer om Afghanistan.
Ungefär som livet