20. Mars 2017 14.00-14.59

Romören fast för rattfylla: Firade i går

Den tidigare backhoppstjärnan Bjørn Einar Romøren har åkt fast för rattfylla. Norrmannen stoppades i en poliskontroll under söndagsmorgonen. – Jag gjorde en dålig bedömning, säger han till NRK.
Läs mer om Bjørn Einar Romøren och NRK.

Kvinna påkörd av spårvagn – förd till sjukhus

En kvinna uppges ha blivit påkörd av en spårvagn i centrala Göteborg.Hon har förts till sjukhus med troligtvis lindriga skador, uppger polisen.– En person har förts i ambulans till sjukhus, bekräftar Sofia Svärd på Västtrafiks störningsjour.
Läs mer om Göteborg.Hon och Sofia Svärd.
Donald Trumps nya angrepp på Twitter
Demokraterna har hittat på att Ryssland försökt påverka det amerikanska valet. Det skriver president Donald Trump i en ny Twitter-attack. Anklagelsen kommer bara timmar innan FBI-chefen James Comey ska vittna om huruvida det funnits en kontakt mellan Trumps kampanj och Moskva eller inte.
Smygöppningen – deklarera redan nu
Skatteverket har smygöppnat möjligheten att deklarera. Redan i dag kan du godkänna din deklaration – trots att den officiella starten är i morgon. – Det sker test av systemet, säger Johan Schauman på Skatteverket.
Läs mer om Johan Schauman och Skatteverket.

Kristina Lindquist: Peter Springare bryter mot ett samhällskontrakt

Det polisen Peter Springare gör när han talar om att förinta representanter för medierna är något långt allvarligare än att klaga på journalister, skriver Kristina Lindquist.
Katy Perry: Jag bad bort homosexualiteten
Katy Perry höll tal på prisceremoni vid Human Rights Campaign.
Amanda Sokolnicki: Vill du prata om att förinta människor – bli inte polis
Senast Peter Springare skrev ett uppmärksammat inlägg om invandrares brottslighet resulterade det i fler blomsterkransar, uppmuntrande ord och mer uppmärksamhet än vad många kommer att få under en livstid. Kanske var det den berusande känslan som Örebropolisen ville få återuppleva.
Läs mer om Örebropolisen.
Tim Cook: Globalisering är bra för världen
I ett samtal i Kina uttryckte Apples vd sina känslor i en just nu het debatt.
Läs mer om Kina.
Därför utrustas offentliga toaletter i Peking med ansiktsigenkänning
Ditt ansikte mot 60 cm toalettpapper.
Läs mer om Peking.
11 jobbiga situationer som balsam räddar dig från
Trodde du också att balsam bara var till för håret?Tänk så fel man kan ha. Den är ett universalmedel!Förhindra rost, ta bort gnissel och fixa dragkedjan.Här är 11 jobbiga situationer som balsam löser åt dig.
Restriktioner på Youtube filtrerar bort hbtq-videor
Vissa videoklipp med hbtq-tema filtreras bort på YouTube när inställningen begränsat läge är aktiverad. Det har fått stor uppmärksamhet, inte minst bland hbtq-personer. Med ett klick har Youtubes begränsade läge gjort att jag verkar straight, skriver Melanie Murphy, vars Youtube-kanal har nästan en halv miljon prenumeranter, på Twitter.
Ännu ett mässlingsfall i Stockholm
Ännu ett fall av mässling har konstaterats i Stockholmsområdet. – Det upptäcktes i helgen, säger smittskyddsläkaren Per Follin.
Kristina Lindquist: Springare bryter mot ett samhällskontrakt
Det polisen Peter Springare gör när han talar om att förinta representanter för medierna är något långt allvarligare än att klaga på journalister, skriver Kristina Lindquist.
Ny bolagshärva i Sydkorea
Fyra familjemedlemmar och en älskarinna som kontrollerar jättekonglomeratet Lotte står inför rätta i Sydkorea. Den 94-årige grundaren Shin Kyuk-Ho kastade sin käpp på domstolsgolvet och krävde att få veta var han var.
Läs mer om Lotte, Shin Kyuk-Ho och Sydkorea.
Hammarby: Det är möjligt att det är kaos
UPPSALA. Hammarby har aviserat att sportchefen Mats Jingblad kommer att lämna klubben. På den allsvenska upptaktsträffen fick assisterande tränaren Stefan Billborn svara på frågan om det råder kaos i klubben. – Kaos vet jag inte om det är. Det är möjligt att det är kaos utanför, säger Billborn.
Läs mer om Billborn och Stefan Billborn.
F-kassan stängde datortjänst – personlig information spreds
Han fick information från Försäkringskassan om en annan persons lön och adress. Nu har den statliga myndigheten stängt ner Mina sidor – efter att man upptäckt att personliga uppgifter läckt ut till ett stort antal användare. – Det känns väldigt obehagligt, jag vet ju inte om någon annan fått mina uppgifter, säger tvåbarnspappan Linus Sjöberg, 41.
Läs mer om Försäkringskassan och Mina.
Person påkörd av spårvagn – ambulans på väg till platsen
En person uppges ha blivit påkörd av en spårvagn i centrala Göteborg.Det uppger polisen.Polis och och ambulans har kallats till platsen.
Läs mer om Göteborg.Det.
SMHI varnar för mer snö
Ett nederbördsområde rör sig i dag, måndag, från Västkusten och Skåne uppåt i landet. I kväll och natten mot tisdag kan det orsaka stora snöfall i norra Värmland, Dalarna, södra Norrland och vissa delar av Västerbotten. SMHI har utfärdat en klass 1-varning.
Springares nya jobb utreds: Finns två delar i det
Polisen utreder Peter Springares nya uppdrag som krönikör för den alternativa nyhetssajten Nyheter Idag. Rollen kan vara oförenlig med hans jobb, menar polisen. – Det är olämpligt, säger Polisförbundets ordförande Lena Nitz.
Läs mer om Lena Nitz och Nyheter Idag.
Rocka sockorna! Därför bär vi omaka strumpor
Den 21 mars 2017 är det återigen dags att rocka sockorna! Initiativet har blivit ett sätt att stå upp för alla med Down syndrom och hylla våra olikheter. Det enda du behöver är två omaka strumpor.
Läs mer om Down.
Stahre: Det blir mitt jobb
BK Häcken ska vinna SM-guld inom fem år.På allsvenskans upptaktsträff gav Hisingsklubbens nya tränare sin syn på visionen:– Den känns logisk och rimlig, säger Mikael Stahre, 41.
Läs mer om Mikael Stahre och SM-guld.
Kommunen agerar efter vd:ns kritiska uttalanden
Hörby kommuns ekonomichef, Robert Odeberger, ersätts med omedelbar verkan i samtliga sammanhang där han representerar kommunen.Detta efter att han gjort politiska uttalanden som enligt kommunalrådet Susanne Meijer, S, strider mot kommunens värdegrund.–Han ska bara arbeta med frågor som har direkt ekonomisk karaktär, där vi har fullt förtroende för honom, säger Susanne Meijer i ett pressmeddelande.
Svagt uppåt på Stockholmsbörsen
Kurserna på Stockholmsbörsen handlas svagt uppåt på eftermiddagen. Strax före 14-tiden är OMXS-index upp med 0,1 procent.
Läs mer om Stockholmsbörsen.
Arbogakvinnan häktas för mord på maken
Den 42-åriga kvinnan är sedan tidigare häktad misstänkt för mordet på sin far och mordförsöket på sin mor i en sommarstuga utanför Arboga. I dag häktades hon på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat sin make, rapporterar Sveriges Radio P4 Västmanland.
Läs mer om Arboga.
Kim Kardashian talar ut om miljonrånet i Keeping up with the Kardashians
I det senaste avsnittet av Keeping up with the Kardashians pratar Kim Kardashian, för första gången, om det rån hon utsattes för i Paris i oktober.
Läs mer om Keeping och Kim Kardashian.
FN: Håller tummarna för försvunna svenskan
Den svenska FN-experten som försvann i Kongo-Kinshasa för drygt en vecka sedan är fortfarande försvunnen, enligt FN. Säkerhetsrådet ska ta upp den fredsbevarande insatsen i Kongo-Kinshasa under ett möte på tisdag.
Läs mer om FN-experten och Kongo-Kinshasa.
Första ryktena om Android O börjar sippra ut
Med två månader kvar till Google I/O är det dags för ryktesvågorna kring nästa Android att börja rulla in mot stranden.
Läs mer om Android och Android O.
Betala notan med dina solglasögon - här testas Visas NFC-glasögon
Betala med solglasögonen? Ja, om Visa får bestämma. Vi har kikat på företagets prototyp-brillor.
Läs mer om Visa.
Kvinnan i Arbogafallet häktas för mord på ex-make
Kvinnan i Arbogafallet häktas för mord på sin tidigare man. Den 42-åriga kvinnan häktades av Västmanlands tingsrätt på måndagen på sannolika skäl misstänkt för mord. Kvinnan är redan sedan tidigare häktad för mordet på sin far och nu häktas hon även för mordet på sin tidigare make.
Läs mer om Arbogafallet.
Leif Loket Olsson om sin tid inom travet
Leif Loket Olsson är mest känd för sin medverkan i Bingolotto. Men 74-åringen har också jobbat med trav-tv, varit bankonferencier och ägt travhästar. I en intervju minns han tillbaka till en tillvaro som såg helt annorlunda ut än vad den gör i dag – och skickar en oväntad känga till Björn Goop. – Vi var ett jävla gott gäng. Det var inte lika maskinmässigt på den tiden, vi hade ju kul, säger Loket.
Läs mer om Bingolotto, Björn Goop och Loket.
Kerber tillbaka som världsetta
Tennisstjärnan Angelique Kerber knuffar ner Serena Williams från förstaplatsen på WTA-rankningen – trots att tyskan slogs ut redan i den fjärde omgången i Indian Wells Masters.
Katy Perry: Jag bad bort homosexualitet
När musikern Katy Perry tog emot ett pris för sitt arbete för hbtq-rättigheter vid en gala i helgen berättade hon om sin konservativa uppväxt, där hon försökte be bort homosexualitet på läger.
Läs mer om Katy Perry.