20. Mars 2017 15.00-15.59

Redhawks stänger av två supportrar

I slutet av hemmamatchen mot Växjö Lakers kastades flaskor mot isen.Nu har Malmö Redhawks identifierat två personer som stängs av i sex månader.– Vi går igenom bildmaterialet i ett försök att identifiera fler, säger klubbens säkerhetsansvarige Linda Magnusson.
Läs mer om Linda Magnusson.

Tjuvar har slagit till mot Carola Häggkvist

Carola Häggkvist har fått en bilruta krossad och saker stulna från fin bil. I ett inlägg på Facebook berättar artisten om händelsen. Bytet blev kanske inte det kap som tjuven hade hoppats på, skriver hon.
Läs mer om Carola Häggkvist och Facebook.
Johan Esk: Obegripligt att resultlöse Pehrsson är Malmös guldman
UPPSALA. Allsvensk upptaktsträff och på scenen står nye tränaren för mästarna och favoriterna Malmö FF. Han heter Magnus Pehrsson. Det är obegripligt.
Läs mer om Malmö FF och Pehrsson.
Fri rörlighet ett verktyg för sänkta löner
REPLIK. Det känns litet udda när Gunnar Hökmark attackerar regeringen och oss socialdemokrater för vår EU-politik med tanke på att den europeiska högern sitter på de flesta maktpositionerna i EU (DN Debatt (18/3). Ett framgångsrikt Europa bygger vi med kompetens och konkurrenskraft, inte med nedmonterad välfärd och dumpade löner, skriver Ann Linde (S) och Marita Ulvskog (S).

Nytt centrum för cancer öppnar i Danderyd

Ett diagnostiskt centrum för cancer ska öppna vid Danderyds sjukhus.
Läs mer om Danderyd.
Fler bolag vill in på Stockholmsbörsen
Det är fortsatt hett på Stockholmsbörsen. Två nya bolag är klara för notering och många står och stampar i farstun och vill in. Biltillverkaren Volvo Cars är ett attraktivt byte som det också ryktas kring.
Läs mer om Stockholmsbörsen.
Cathrine Schück: 18 livsmedel som är bra efter 40
Man måste ta bättre hand om sig med åren. Det krävs vila, sömn, träning och mat med mer näring och mindre energi. – Sätt på dig sockerglasögonen och kika på det du äter, säger kostrådgivaren Cathrine Schück som här tipsar om 18 livsmedel som håller 40-plussare på topp.
Läs mer om Cathrine Schück.
AIK:s besked – ändrar om nya matchtröjan
AIK och Åbro går in i sitt sista samarbetsår. Med anledning av det väljer öltillverkaren att upplåta sin sponsorplats åt hjärt- och lungfonden till minne av den förra AIK-målvakten Ivan Turina. – Jag tycker idn är historiskt bra, säger klubbens Vd Mikael Ahlerup.
Läs mer om Vd Mikael Ahlerup och Åbro.
Kreml om misstankarna mot Ryssland: Hysteri
MOSKVA. Amerikanska kongressen ska hålla ett offentligt möte om möjligt rysk påverkan på USA-valet.Men den ryska regeringen vill inte kommentera dagens möte – en del i vad Kreml kallar hysteri.Samtidigt avfärdar Rysslands största kommersiella bank alla kopplingar till Trump Organization, och skyller på hackare.
Le Pen och Macron favoriter inför debatten
I kväll drar den franska valrörelsen i gång på allvar när den första stora debatten sänds i kanalen TF1. Med en dryg månad kvar till första valomgången ska de fem huvudkandidaterna till presidentposten debattera frågor kring samhälle, ekonomi och internationell politik. Den tidigare finansministern Emmanuel Macron ser ut att ha seglat fram som en tidig favorit till presidentposten, följd av högerpopulistiska Marine Le Pen.
Restriktioner på Youtube filtrerar bort hbtq-videor
Vissa videoklipp med hbtq-tema filtreras bort på YouTube när inställningen begränsat läge är aktiverad. Det har fått stor uppmärksamhet, inte minst bland hbtq-personer. Med ett klick har Youtubes begränsade läge gjort att jag verkar straight, skriver Melanie Murphy, vars Youtube-kanal har nästan en halv miljon prenumeranter, på Twitter.
Johan Croneman: Soran Ismails krigsresa är lika befriande naiv som komplex
I Sorans krig återvänder komikern med sin familj till Irak. Kan han som kurd i Sverige bidra till befrielsekampen? Det blir intressant och engagerade tv.
Läs mer om Irak och Sverige.
MP: Blippa själv även på bussen
Miljöpartiet vill att resenärer ska blippa sina biljetter själva även på bussen.
Andra världskrigets brittiska stjärna Vera Lynn fyller 100 år
Hon debuterade på scen som sjuåring – för 93 år sedan. På måndagen fyller Vera Lynn, andra världskrigets stora brittiska sångstjärna, 100 år.
Läs mer om Vera Lynn.
Här är de 50 bästa filmerna på Netflix
Söker du de bästa filmerna i Netflix utbud? Då har du kommit rätt. Här finns betyg på de 50 bästa gamla och nya filmerna hos Netflix.
Läs mer om Netflix.
JUST NU: Man misstänks ha våldtagit ung flicka
En man i 35-årsåldern åtalas vid Jönköpings tingsrätt, misstänkt för att ha våldtagit en ung flicka.Flickan ska ha våldtagits vid två tillfällen.Det skriver Jönköpings-Posten.
Läs mer om Jönköpings-Posten.
Håll fast vid enprocentsmålet
REPLIK. Lars Anell föreslår på DN Debatt (17/3) en omläggning av det svenska biståndet som skulle överge enprocentsmålet för vårt bistånd. Jag ser en stor fara i detta förslag, som skulle beröva oss det skydd för det svenska biståndets volym, som vi inte minst behöver i dessa dagar, skriver Thord Palmlund.
Läs mer om Thord Palmlund.
Fina gesten när Åbro lämnar AIK
Läs mer om AIK och Åbro.
Kallur svimmade – visade upp skadorna
Susanna Kallur har bytt löparbana till tv-soffa, men skadorna jagar henne fortfarande. Den före detta friidrottsstjärnan såg på en sjukhus-serie då hon plötsligt kände sig yr och föll ner med ansiktet i golvet. – Jag har tydligen lite att bearbeta, skriver stjärnan på sin Instagram.
Läs mer om Instagram.
Man misstänks ha våldtagit ung flicka
En man i 35-årsåldern åtalas vid Jönköpings tingsrätt, misstänkt för att ha våldtagit en ung flicka.Flickan ska ha våldtagits vid två tillfällen.Det skriver Jönköpings-Posten.
Läs mer om Jönköpings-Posten.
Nytt batteri kyler kretsar samtidigt som de drivs
Forskare vid ETH Zürich och IBM har använt 3d-skrivare för att ta fram ett mikroskopiskt flödesbatteri som kan forsla bort överskottsvärme.
Läs mer om IBM.
Här är det flytande batteriet som laddar och kyler på samma gång
IBM och schweiziska forskar har lyckats slå två flugor i en smäll. Detta genom att lyckats bygga ett batteri som både kyler och laddar samtidigt. Och det är superlitet.
Volkswagen presenterade Dream Team till rallycross-VM 2017
Petter Solberg gör sitt bästa för att ta ner förväntningarna på Volkswagens Dream Team till rallycross-VM 2017.Men kanske räcker det med att titta på wifi-lösenordet på VW:s och Solbergs stora lanseringsshow i Stockholm: goingforgold
Läs mer om Dream Team och Stockholm.
Rosenberg om vem som får slåss om allsvenska silvret
Att Malmö vinner SM-guld är självklart för Markus Rosenberg.Sedan är MFF-kapten lite mer osäker. Men bara lite.– Vem som kommer att tävla om andraplatsen? Östersund och Häcken, säger Markus Rosenberg.
Läs mer om Häcken och SM-guld.
Jag är tyvärr känd för att göra dåliga val
UPPSALA. Under hösten 2016 såg det ut som att Brwa Nouri skulle spela för Djurgården 2017. En turbulent vändning senare blev han kvar i Östersund. Nu sågar han sitt beslut att försöka lämna. - Jag är tyvärr känd för att göra dåliga val, säger han.
Polisen varnar för ligan på Östermalm
En misstänkt bedragare fångades på film när han i oktober tömde en 30-årings kvinnas konto efter en utekväll i Stockholm. Polisen misstänker att bedragaren kan ligga bakom flera bedrägerier och behöver nu allmänhetens hjälp att identifiera gärningsmannen. – Det är sannolikt att det rör sig om ett utländskt gäng som rörde sig i Stockholms innerstad runt jul och nyår, säger Jan Olsson på nationellt bedrägericenter.
Läs mer om Jan Olsson, Stockholm och Östermalm.
Merkel ton mot Turkiet hårdnar – kan stoppa möten
Tysklands förbundskansler Angela Merkel varnar för att Tyskland kan komma att sätta stopp för framtida kampanjevenemang av turkiska politiker på tysk mark om inte Ankara slutar använda naziliknelser i sin kritik mot Berlin.
Kvinnor utan kompensation trots unik dom om övergrepp
Det har gått ett drygt år sedan en historisk dom i Guatemala fällde militärer för övergrepp på kvinnor under inbördeskriget i landet. Domen var den första i sitt slag i världen och fick stor uppmärksamhet. Men de femton kvinnor från byn Sepur Zarco som vittnade om övergreppen lever än idag i fattigdom, utan den kompensation som de lovades efter rättegången.
Läs mer om Guatemala och Sepur Zarco.
Richard Hammond kraschade med motorcykel under Grand Tour-inspelning
Richard Hammond har kraschat med en motorcykel under inspelningen av The Grand Tour i Moambique. Hammond låg medvetslös i väntan på sjukvård – vilket tog tid, eftersom inspelningen gjordes i ett avlägset område – men han skriver själv att han är inte död på Drivetribe. Jag slog i huvudet och nästan allt annat utom min vänstra tumme, som är oskadd. Kan inte berätta mer om hur eller varför, skriver han. Du som har koll på Top Gear vet att Hammond var med om en extremt allvarlig krasch 2006, när han körde en dragster. Det tog lång tid för honom att återhämta sig.
Sverige lyckligare än USA – men grannarna ligger före
Nu har den årliga rapporten från FN-nätverket SDSN kommit, som granskar hur lyckliga och välmående 155 länders invånare är. På platserna 11 till 15 hittar vi Israel, Costa Rica, Österrike, USA och Irland. Svenskarna är lyckligare än amerikanarna – men har en bit kvar till toppen.
Live: FBI-chef i förhör om Trump
FBI-chefen James Comey hörs av representanthusets underrättelseutskott. Se utfrågningen live med start 15.00.
Läs mer om Trump.
Häktas för gruppvåldtäkt i Borås
En 24-årig man häktades på måndagen, skäligen misstänkt för delaktighet i en gruppvåldtäkt utanför Borås förra veckan. Häktningsförhandlingar mot ytterligare fyra män pågår under eftermiddagen.