20. Mars 2017 16.00-16.59

Allras nya bakslag – överklagan stoppas

Fondbolaget Allra har drabbats av ett rejält bakslag. Företaget får inte överklaga Pensionsmyndighetens beslut att avregistrera fonderna, enligt besked från Förvaltningsrätten.

84 NHL-svenskar – och en heter numera Scoresberg

Det handlar mycket om målskyttar i veckans lista. Men en stålman från Kalifornien smyger sig också in, liksom en svenskättling med ett brokigt förflutet.
Läs mer om Kalifornien och Scoresberg.
Fått stenskott? Reparera vindrutan gratis – spara tusenlappar
Så här års smäller det ofta till i vindrutan och pang – där blev det ett fult stenskott. Är du snabb och följer våra råd kan du fixa skadan gratis. Men är du oförsiktig kan vindrutan kosta flera tusen att byta.
Zlatans kungliga bild: Känner igen en kung
Här kommer ett par i kungar. Spaniens förre kung Juan Carlos I och Manchesters nuvarande – Zlatan Ibrahimovic. Svensken har lagt ut en bild på de båda på Instagram. En kung känner igen en kung, skriver Ibrahimovic i bildtexten.

Beskedet: Därför dog ikonen Chuck Berry

Rocklegendaren Chuck Berrys hälsa hade kraftigt försämrats den senaste tiden - och nyligen drabbades han av lunginflammation. Han tillbringade sina sista dagar i hemmet, fylld av kärlek från sin familj och sina vänner, skriver familjen på Facebook. Enligt den amerikanska sajten TMZ dog rocklegendaren av naturliga orsaker.
Läs mer om Chuck Berry, Facebook och TMZ.
Sverige utlämnar inte den efterlyste mannen
Han är internationellt efterlyst för terrorrelaterade brott. Men svensken i 50-årsåldern är försatt på fri fot – och kommer inte lämnas ut från Sverige. – Skälet till det är att vi inte lämnar ut våra medborgare. Så ser lagen ut, säger Agnetha Hilding Qvarnström, chefsåklagare vid riksenheten för säkerhetsmål.
Allra får inte överklaga PPM-beslut
Fondbolaget Allra förlorade sitt överklagande. Pensionsmyndighetens beslut att kasta ut bolaget från PPM-systemet får inte överklagas, skriver Förvaltningsrätten i Stockholm i sitt beslut.
Här är nästa sociala webbtjänst som blockeras i Kina
Pinterest, en av de sista stora västerländska sociala mediesajterna som var tillåten i landet, är nu också blockerad.
Läs mer om Kina.
5 fördelar med att vara en högkänslig person
HSP är ingen diagnos, utan ett karaktärsdrag som man föds med.Att vara en highly sensitive person innebär i korta drag att man reagerar starkare på det som händer omkring en.Men det behöver inte vara en belastning: många HSP-personer kan utnyttja sin känslighet för att få ut max av livet – och hjälpa andra.Här listar vi fem fördelar med att vara högkänslig.
Springares nya jobb på Nyheter Idag utreds
Polisen utreder Peter Springares nya uppdrag som krönikör för den alternativa nyhetssajten Nyheter Idag. Rollen kan vara oförenlig med hans jobb, menar polisen. – Det är olämpligt, säger Polisförbundets ordförande Lena Nitz.
Läs mer om Lena Nitz och Nyheter Idag.
Stora problem med Försäkringskassans sajt
Funktionen Mina sidor på Försäkringskassans sajt ligger nere. Detta sedan flera användare kunnat komma åt andra användares personuppgifter med hjälp av tjänsten, rapporterar Expressen. Vissa ska även ha fått andras barn registrerade som sina egna.
Läs mer om Expressen.
FBI bekräftar – Trumps rysskopplingar utreds
James Comey bekräftar att FBI undersöker huruvida Ryssland hade länkar till Trumps presidentkampanj.
Läs mer om FBI och Ryssland.
Mystiska tecknen i isen förbryllar på Island
Vad eller vem ligger bakom de mystiska tecknen på den frusna sjön på lsland? Naturvårdare på plats säger sig aldrig ha sett något liknande.
Läs mer om Island.
Axnrs nya kontrakt: Kan stanna till 2021
Lugi är på väg att skriva ett långt kontrakt med tränaren Tomas Axnr, 47.Avtalet som går ut sommaren 2018 är under omförhandling.– Vi pratar om att förlänga. Allt från ett till tre år, avslöjar Axnr.
Läs mer om Axnr.
Många skadade i kraschlandning i Sydsudan
Ett passagerarplan har kraschlandat i staden Wau i nord-västra Sydsudan. Minst 14 personer har skadats, enligt lokala myndigheter.
Läs mer om Sydsudan och Wau.
Polischefen Springares nya jobb utreds
Polisen utreder Peter Springares nya uppdrag som krönikör för den alternativa nyhetssajten Nyheter Idag. Rollen kan vara oförenlig med hans jobb, menar polisen. – Det är olämpligt, säger Polisförbundets ordförande Lena Nitz.
Läs mer om Lena Nitz och Nyheter Idag.
Miljardsatsning ska minska trängseln i tunnelbanan
Fler ståplatser och lättare att komma på och av. När trafiknämnden i Stockholms läns landsting satsar över en miljard för att bygga om befintliga tunnelbanevagnar är det trängseln som är i fokus.
Blåvitt om tipset: Är första gången
IFK Göteborg slår ur underläge i år.På allsvenskans upptaktsträff spås BK Häcken – med god marginal – bli bästa lag i Göteborg 2017.– Det gör oss ingenting, säger IFK-tränaren Jörgen Lennartsson om prognosen.
Läs mer om Göteborg.
Jörgen Lennartsson pressad av SVT-profil
Här pressas Jörgen Lennartsson av Staffan Lindeborg. SVT-profilen ställer Blåvitt-tränaren mot väggen inför den allsvenska säsongen. – Ni har inte vunnit SM-guld på tio år och jag vill påstå att ni inte kommer göra det i år heller. Det är för dåligt, säger Lindeborg i SVT.
AIK:s målkung missar avgörande matchen
Här är AIK:s mardrömsbesked inför avgörandet. Poängkungen Michael Lindqvist missar matchen mot Karlskoga på grund av sjukdom. – Han har feber. Det är tråkigt förstås, säger sportchefen Anders Gozzi.
Läs mer om Karlskoga.
Polisen tappade bort misstänkt rattfyllerist
När bilisten inte stannade på polisens tecken följde patrullen efter. En misslyckad biljakt ledde till att polisen tappade bort gärningsmannen - för att senare hitta bilen på en annan adress.
Våldet slår blint mot de innestängda barnen
Erbil. Ibrahim, 13, kvider när han läggs på båren och sköterskorna börjar räkna splitterskadorna på hans ben och rygg. – Pappa, pappa, upprepar han. Han är ett av tusentals barn som skadats under offensiven mot Islamiska staten i irakiska Mosul. Många av dem behandlas på Emergency sjukhus i Erbil.
Läs mer om Emergency, Erbil, Islamiska och Mosul.
Skolors vinst skapas genom professionalism
REPLIK. Det finns inga generella underlag som styrker de teser som Mats Arnhög, Anne-Marie Pålsson, Daniel Suhonen och Sten Svensson förmedlar på DN Debatt (19/3), skriver entreprenören Dan Olofsson.
Domedagsklocka räknar ner tiden för Japans befolkning
Japans befolkning har minskat stadigt i sju år. Invånare över 65 år utgör numera 26 procent av befolkningen. I ett kvartssekel har låg fertilitet och låg privat konsumtion samt en ökad andel äldre i befolkningen, gett japanska ekonomer ständig huvudvärk.
Liberaler som blundar för mänskliga rättigheter
Liberala Kvinnor vill bryta mot alla grundläggande konventioner om mänskliga rättigheter, när de vill förbjuda religiösa friskolor. Det skriver företrädare för Kristna Friskolerådet i en replik.
HVB-hem kritiseras – barn fick sova på tågstation
Inspektionen för vård och omsorg har riktat skarp kritik mot ett HVB-hem i Marks kommun.Detta efter att man inte hämtat barn från en tågstation och låtit dem sova över där.– Uppenbarligen har det hänt och jag inte förneka det. Det är bara att beklaga och vidta åtgärder, säger Elisabeth Kroon, verksamhetschef i Marks Kommun.
Läs mer om Elisabeth Kroon.
AIK:s huvudsponsor Åbro lämnar efter säsongen
Efter säsongen 2017/2018 lämnar Åbro AIK. Men under den sista tiden kommer inte företagets logga att synas på spelarnas bröst. För att hedra minnet av Ivan Turina kommer Hjärt-Lungfonden få platsen.
Aktiebolagsskolor naturlig del av svenska modellen
REPLIK. Att slå vakt om det svenska skolpengsystemet med gemensam finansiering och personlig valfrihet för alla borde vara en självklar del av en utvecklad svensk modell, skriver Peje Emilsson, grundare och ägare Kunskapsskolan.
Läs mer om Kunskapsskolan och Peje Emilsson.