20. Mars 2017 17.00-17.59

Det gör V75-profilerna – som försvann idag

Det finns mängder med V75-profiler som försvunnit från tävlingsbanan – och efter karriären är det ofta tyst om dem. Vi har kollat vad nio av de som charmade V75-publiken under 2000-talet gör i dag!
En person är fast på Kebnekaise med brutet ben
En person har brutit benet på Kebnekaise.Personen kan inte ta sig därifrån – terrängen är svår och vädret är dåligt.– Ambulanshelikoptern tvingades vända men alpina gruppen kommer att sättas in, säger Johan Schlienger, kommunikatör vid polisen i region nord.
Matilda Molander: Envar sitt eget lands försvarare
Håll gränsen! Det var dåvarande statsminister Thorbjörn Fälldins instruktion till ÖB i samband med att den sovjetiska ubåten U 137 gått på grund strax utanför Karlskrona hösten 1981.
Läs mer om Karlskrona.

Rådjursolyckor i trafiken ökar explosionsartat

Antalet viltolyckor i trafiken slog nytt rekord förra året med 58.500 inrapporterade fall till Nationella viltolycksrådet. En ökning med 10.000 fall på ett år. Mest ökade trafikolyckor med rådjur, i Kalmar län var ökningen nästan 37 procent.
Läs mer om Kalmar och Nationella.
Valfriheten ska utvecklas, inte avvecklas
25 socialdemokrater i Stockholms län försöker på SvD Debatt att skapa ett motsatsförhållande mellan privata vårdgivare och satsningar på sjukvården. Vi utvecklar sjukvården och stärker samtidigt patientens valfrihet, skriver Alliansens gruppledare i Stockholms läns landsting.
Läs mer om SvD Debatt.
Jenny Rissveds vann – då kom läkarteamet
Jenny Rissveds vann den första etappen i Sydafrika. Efteråt var OS-hjälten totalt utpumpad. Ett sjukvårdsteam sprang fram till Rissveds – som dock ska vara okej. – Jag behövde ligga i skuggan för att ta igen mig, säger hon i ett pressmeddelande.
Läs mer om OS-hjälten och Sydafrika.
Nu skärps lagen mot bluffakturor
I morgon tisdag lägger regeringen fram ett förslag som ska göra det lättare att stoppa bluffakturor.Det införs ett nytt brott, grovt fordringsbedrägeri, som kan ge upp till sex års fängelse.Men lagen stoppar inte de vanligaste bluffarna, anser Per Geijer, säkerhetschef på Svensk Handel.
Läs mer om Per Geijer och Svensk Handel.
Kungaparet tackar ja till Indonesiens inbjudan
Kungen och drottningen åker till Indonesien. I slutet av maj gör de ett statsbesök efter att ha blivit inbjudna av president Joko Widodo. Nu pågår planeringen för fullt inför besöket.
Läs mer om Indonesien och Joko Widodo.
Lämna minst hälften kvar
DN 21/3 2017. Fler får vara med och bidra, heter det när den rödgröna regeringen återigen höjer skatten på arbete. Det är inte så lite fräckt.
Han är en artist
Stort genombrott 2016.Då hyllas Saed Haksabanovic, 17, stort inför allsvenskan.– Han är en artist, säger HBK:s tränare Janne Jönsson.
Springares nya jobb utreds av polisen
Polisen utreder Peter Springares nya uppdrag som krönikör för den alternativa nyhetssajten Nyheter Idag. Rollen kan vara oförenlig med hans jobb, menar polisen. –Det är olämpligt, säger Polisförbundets ordförande Lena Nitz.
Läs mer om Lena Nitz och Nyheter Idag.
Rekordmånga nya dollarmiljardärer 2016
I dag finns det 2.043 dollarmiljardärer vilket är nytt rekord, rapporterar Forbes. Den rikaste svensken är H&M:s vd Stefan Persson.
Läs mer om Stefan Persson.
Cykelbud sparkades efter fackkontakt – näringsministern oroad
DN rapporterade i helgen om Carlos Gomes, som arbetat som cykelbud men fått sparken efter att ha pratat med facket. Närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S) oroas över vad som hänt. – Nu är delningsekonomi något positivt, men om det börjar förknippas med dåliga arbetsvillkor kommer det att förändras, säger han.
Läs mer om Mikael Damberg.
Efter DN:s granskning – chef på Trafikkontoret polisanmäls
Efter DN:s avslöjande polisanmäls nu den chef på Trafikkontoret i Stockholms stad som misstänks för oegentligheter. Kommunen lämnade under måndagen över ärendet till polisens nationella korruptionsgrupp.
Läs mer om Trafikkontoret.
Skattefrihet ska stoppas: Portugal till förhandlingsbordet
Finansminister Magdalena Anderssons ambition att sätta stopp för skattefrihet för pensionärer i Portugal tas nu till en helt ny nivå. I dagarna skickar Finansdepartementet det formella brev som ska få Portugal till förhandlingsbordet.
Läs mer om Finansdepartementet och Portugal.
Blåvitts sportchef: Får stå för honom
UPPSALA. IFK Göteborg har under upptaktsträffen målats upp som en underdog 2017. GT träffade sportchefen Mats Gren för att tala ut om säsongen som väntar, anfallsjakten, truppbygget och den omtalade tvisten med Gustav Engvall. – Om han ser det som en tvist får det stå för honom. Jag ser det inte så, säger Gren.
Läs mer om Gren och Gustav Engvall.
David Rockefeller är död – blev 101 år
Filantropen och bankmannen David Rockefeller har dött.Han dog i sömnen i sitt hem i Pocantico Hills i New York, USA, skriver AP.Han blev 101 år gammal.
Läs mer om David Rockefeller, New York och USA.
Nya sajten Filterbubblan.se ger inblick i andras filterbubblor
Den som främst tar del av information och åsikter via digitala medier får i särskilt stor utsträckning sin egen världsbild bekräftad. För att illustrera skillnaden mellan olika bubblor har Per Grankvist skapat sajten Filterbubblan.se.
Rekordmånga dollarmiljardärer 2016
I dag finns det 2.043 dollarmiljardärer vilket är nytt rekord, rapporterar Forbes. Den rikaste svensken är H&M:s vd Stefan Persson.
Läs mer om Stefan Persson.