20. Mars 2017 19.00-19.59

Johan Alcn firade – men domaren friade

Johan Alcn firade vilt efter att ha avfyrat ett skott mot LHC-målet. Problemet? Pucken tog i stolpen. – Han är toksäker på att han har gjort mål, säger kommentatorn Åke Unger i C More.
Läs mer om C More och Åke Unger.

Skadorna i Peking gör mig ledsen

UPPSALA. IFK Norrköping är i allra högsta grad en av kandidaterna till att utmana i toppen. Men samtidigt har en skadevåg sköljt över klubben under försäsongen. – Det gör mig ledsen. Skadorna som skett är utifrån saker som vi inte kunnat förutspå, säger Gustafsson.
Läs mer om Gustafsson och Peking.
Läsplattor stals i Varberg – nu återfunna i Kosovo
I mitten av januari fick Deromeskolan i Varbergs kommun påhälsning av tjuvar.Bytet blev datorer och Ipads som man trodde var borta för alltid – men tack var ett samarbete över landsgränserna är sju av läsplattorna nu återfunna – i Kosovo.– Vi tänkte att vi gör ett försök för tusan, säger Lena Jonsson, polis- och tullsambandsman i Pristina.
Aziz, 19, om sorgen efter döda vännerna
Han sa hejdå till sina vänner och de hoppade in i bilen för att köra hem. En dryg timme senare fick Aziz Kazemian, 19, veta att tre av hans kompisar avlidit i den svåra bilolyckan utanför Lycksele. – Det är så fruktansvärt att jag vet inte vad jag ska göra. Det är som min värsta mardröm, säger han till Västerbottens-Kuriren.

Riksdagen övade krig

Krigsdelegationen har haft sin första övning på 20 år. Den har handlat om att ersätta riksdagen om Sverige skulle hamna i ett skärpt säkerhetsläge. Övningen har gått bra, skriver talman Urban Ahlin i ett pressmeddelande.
Läs mer om Sverige och Urban Ahlin.
Vita huset tar inte tillbaka anklagelserna
Vita huset tar inte tillbaka avlyssningsanklagelserna. Detta trots att det enligt FBI inte finns något som stödjer påståendena. – Utredningen pågår fortfarande, säger Vita husets presstalespersonen Sean Spicer.
Läs mer om FBI, Sean Spicer och Vita.
Eddahri reste sig från sorgen: AFC förtjänar mina kvaliteter
Kim Källström, Stefan Ishizaki och Markus Rosenberg. I vimlet av meriterade profiler på den allsvenska upptaktsträffen fanns också en uppstickare. Den här säsongen gör Omar Eddahri allsvensk debut. Som 26-åring. – Det här är ändå en naturlig plats för mig, säger AFC Eskilstuna-spelaren.
Läs mer om Omar Eddahri och Stefan Ishizaki.
FBI-chefens vittnesmål hårt bakslag för Trump
Veckan har börjat med en tung motgång för USA:s president. Vid måndagens utfrågning av FBI-chefen James Comey i kongressen tillbakavisades Trumps anklagelser om att Obama övervakat honom. Samtidigt bekräftade Comey för första gången att FBI utreder Trumpadministrationens kopplingar till Ryssland.
Läs mer om Comey, FBI, Obama, Ryssland och Trump.
David Ullström klev av med otäck skada
David Ullström fick föras till sjukhus med ett befarat armbrott efter en otäckt smäll i matchen mot Färjestad. HV-stjärnan missade en tackling och föll handlöst in i sargen. Ullström kommer operas i veckan, skriver klubbens läkare på Twitter.
Läs mer om Färjestad och Twitter.
Små kommuner pressas ta emot fler flyktingar
Tiotusentals asylplatser läggs nu ned runt om i Sverige. Men de kommuner som redan tagit emot många flyktingar ska även fortsättningsvis ta emot flest. Det visar DN:s granskning av Migrationsverkets avvecklingsplaner. – Det går emot allting som man tidigare sagt om en mer jämlik fördelning, säger kommunalrådet Lars Rosander.
Läs mer om Sverige.
En av fem invånare var asylsökande
När läget var som mest kritiskt bodde över 1 000 asylsökande i den lilla kommunen Ljusnarsberg, med knappt 5 000 invånare. Trots att Migrationsverket nu avvecklar asylboenden förväntas kommunen fortfarande vara en av dem som tar emot flest flyktingar.
Här är allsvenskans tio hetaste snackisar
Malmö FF försvarar SM-guldet. Det var de flesta experter överens om på den traditionella upptaktsträffen. Här är den tio hetaste allsvenska snackisarna, enligt SvD:s sportkrönikör Anders Lindblad.
Läs mer om SM-guldet.
M om nya skatteförslaget: Omoraliskt och dåligt
Riktigt dåligt. Så lyder moderaten Ulf Kristerssons omdöme om uppgörelsen mellan regeringen och Vänsterpartiet som innebär att fler får betala statlig inkomstskatt. Den ekonomisk-politiske talespersonen befarar att Sverige går mot lika höga marginalskatter som på 1980-talet.
Läs mer om Sverige och Vänsterpartiet.
Tre gripna för terrorattacken mot julmarknaden i Berlin
Tre personer har gripits på flygplatsen Atatürk i Istanbul, misstänkta för inbladning i terrorattacken mot julmarknaden i Berlin, rapporterar Hurriyet.En lastbil körde in i en folkmassa den 19 december och dödade 12 personer. Ytterligare 49 personer skadades.
Läs mer om Atatürk, Berlin, Hurriyet.En och Istanbul.
Alitalia i ny djup kris – tvingas skära kraftigt
Det ständigt krisdrabbade flygbolaget Alitalia är återigen illa ute. Bolaget tvingas göra kraftiga neddragningar och vill sänka lönerna. Det är ett stort bakslag även för Gulfstatsbolaget Etihad som har en stor ägarpost i Alitalia.
Mr Trump, vi har redan prövat vinstdrivna skolor
Vi kanske ska berätta för Donald Trump och hans anhängare att vi har prövat metoden med vinstdrivna skolor i Sverige och att vi inte kan se att det har fixat något? Tvärtom har vi haft nedåtgående kunskapsresultat och en förfärande försämring av likvärdigheten, skriver Per Kornhall, författare och forskare.
Mikael Lustig: Neymar är den största filmaren
Neymar är fotbollens största filmare - i alla fall om du frågar Mikael Lustig. De två stjärnorna har haft sina duster under karriären och Lustig tvekar inte när han får frågan vem som faller lättast i fotbollsvärlden. – Du kan knappt ta i honom, säger Mikael Lustig.
Läs mer om Lustig och Mikael Lustig.
Barry Eichengreen: Trump ställs inför en hemskt komplicerad historia
KOLUMNEN. Barry Eichengreen är ekonomiprofessor vid Berkeleyuniversitetet och en av världens ledande experter på finanskriser. Det kommer att bli med den ekonomiska politiken som med Obamacare: Trump kommer att få lära sig hur svårt det är att genomföra reformer. Risken är att vreden då riktas mot en massa verkliga och inbillade fiender.
Conways man väntas få toppjobb av Trump
Donald Trump väntas utse sin rådgivare Kellyanne Conways man, George Conway, till en ledande position på justitiedepartementet. Conway kommer i så fall att vara den som ser över presidentens juridiska konflikter. Det rapporterar flera amerikanska medier.
Läs mer om George Conway och Trump.