20. Mars 2017 21.00-21.59

Tre måldebutanter fixade ny Brynässeger

Brynäs tog en utklassningsseger borta i första kvartsfinalen. Och vann även möte två, tack vare mål av en trio slutspelsmålsdebutanter (3–2). För det var en smula brokig trio, med en gemensam nämnare, som avgjorde matchen.
Läs mer om Brynässeger.

Thörnberg visade vägen för HV71

HV71 har tagit kommandot i kvartsfinalserien – efter en ny seger borta mot Färjestad. Tvåmålsskytten Martin Thörnberg visade vägen i Löfbergs arena. – Vi lever på ett defensivt spel. Men vi har också fyra enheter som producerar, sade matchhjälten till C More.
Läs mer om C More och Färjestad.
Stilla på Wall Street
Börserna i USA höll sig kring nollstrecket när handelsveckan inleddes. Nasdaqs kompositindex var uppe på nya rekordnivåer under dagen men föll tillbaka.
Läs mer om USA och Wall Street.
Ny seger för Brynäs mot LHC i slutspelet
Simon Bertilsson har spelat nio säsonger i Brynäs. I dag satte han matchavgörande 3-2 mot Linköping. Hans första slutspelsmål någonsin. – Det var på tiden, säger han till C More.
Läs mer om C More, LHC och Linköping.
Drömläge för HV 71 mot Färjestad i kvarten
HV 71 har skaffa sig ett drömläge mot Färjestad. Jönköpingslaget vann på bortais och drygade ut sin ledning i matchserien. HV fortsatte på inslagen väg och vann matchen med 3-1.
Läs mer om Färjestad.
Forsberg: Jag är här för att bidra
Spelet har svajat i Leipzig. Men Emil Forsberg kommer med starkt självförtroende till Sveriges VM-kvalsamling. – Jag är här för att bidra till laget och göra poäng och mål – vilket jag kommer att göra, säger han.
Läs mer om Leipzig.
Muhrn ny tränare i Sandviken
Dagen efter SM-semifinalsortin mot Edsbyn presenterar Sandviken en ny huvudtränare för nästa bandysäsong – förre stjärnspelaren Magnus Muhrn. Dessutom är Magnus Edlund klar som assisterande tränare. Samtidigt har Magnus Brodn valt att lämna klubben.
Efter Allra – nu lämnar Ebba Lindsö även SBAB
Ebba Lindsö, tidigare ordförande i krisbolaget Allra, lämnar sitt uppdrag som styrelseledamot i statliga SBAB. – Eftersom det mediala intresset kring min person är så stort vill jag minska mina engagemang i styrelser, säger hon till Dagens Industri.
Läs mer om Allra och Ebba Lindsö.
Sanningssägare säger aldrig sanningen
Statistik kan fejkas och allt är den andres fel. Populister gör det lätt för sig och levererar enkla, lättsmälta sanningar på komplexa problem. Men även de självutnämnda sanningssägarna, som polisen Peter Springare, får mothugg. Frågan är bara om han nås av kritiken.
Läs mer om Peter Springare.
Startskottet för den franska valrörelsen
Nu är den franska valrörelsen i gång på allvar när den första stora debatten sänds i kanalen TF1.Med en dryg månad kvar till första valomgången debatterar de fem huvudkandidaterna till presidentposten frågor kring samhälle, ekonomi och internationell politik.
Gjorde hitlerhälsningar och höll i kniv på dansgolvet
En man misstänks ha gjort Hitlerhälsningar på krogen The Dubliner samtidigt som han höll i en kniv och sa jag ska hugga en blatte.När polispatrullen avlägsnade mannen uppges han ha sagt: Av de tre bomberna tar vi pa oss det i Lilleby och den andra men inte det i Sisjon. – en möjlig referens till bombdåden i Göteborg enligt polisen.Men åklagaren i fallet har inte fört vidare informationen till de som håller i bombutredningen, uppger han själv.– Nej, jag har inte agerat något på grund av det, säger kammaråklagaren Jonas Martinsson.
Sändebud hoppas på fred i Syrien trots våldsamma strider
I morgon onsdag fortsätter de FN-ledda fredssamtalen om Syrien. Samtidigt pågår våldsamma strider i huvudstaden Damaskus. Men FN:s Syriensändebud, Staffan de Mistura, har inte gett upp hoppet om fred.
Läs mer om FN-ledda, Mistura, Staffan och Syrien.
Malmö får EU-pris för hållbar transport
Malmö tilldelades på måndagen EU-kommissionens hållbarhetspris för sitt långsiktiga fokus på alternativa transportmedel. Juryn lyfter särskilt stadens fokus på cykling.
Oljan brinner varje dag – röken värst för barnen
Striderna i västra Mosul rasar för fullt. Den civila befolkningen flyr för sina liv undan stridigheterna, men terrorgruppen Islamiska staten, IS, försöker hindra dem med hjälp av både krypskyttar och självmordsbombare. De som skadas förs till det enda allmänna sjukhuset i trakten, i grannstaden Qayyarah.
Läs mer om Islamiska, Mosul och Qayyarah.
Två bilar har krockat på riksväg 51
Två bilar har krockat på riksväg 51 i Svärtinge utanför Norrköping.En person har förts till sjukhus med ambulans – och det är totalstopp i trafiken i riktning mot Norrköping.
Harry, 1, fick för hög medicindos
Ida Djerf i Ljungby tog med sonen Harry, som hade stora utslag, till läkaren.Utan att undersöka honom skrev läkaren ut en medicindos – som visade sig vara mycket för hög.– Läkaren hade skrivit ut en vuxendos. Först blev jag rädd sen förbannad, säger Ida Djerf.
Läs mer om Harry, Ida Djerf och Ljungby.
Nu är tiden mogen för närodlad kommunpolis
När polisen gör nationella kraftsamlingar och fokuserar på utredning av grova brott minskar resurserna för det lokala polisarbetet. Vi vill därför ha en ny kommunpolis som är närvarande i människors vardag och förebygger brottslighet. Och som kan avlasta den -nationella polismyndigheten, skriver Center-företrädare i Stockholm.
Gustav Fridolin: Skolan är ingen serviceinrättning
Lärare känner sig pressade av föräldrar. Utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) anser inte att det ska vara upp till den enskilde läraren att hantera föräldrarna ensam. Ett förslag är att anställa personal som ansvarar för föräldrakontakten. – Lärare ska få vara lärare och då måste skolan ha regler för hur föräldrakontakten ska gå till, säger han.
Nordea i stor dansk penningtvätthärva
Nordea och Danske Bank misstänks ha slussat vidare miljardbelopp i en penningtvätthärva, skriver tidningen Berlingske.
Läs mer om Berlingske och Danske Bank.
Petter Rönnqvist om David Rautio
Linköping satte två snabba mål i den andra perioden. Då ifrågasattes Brynäsmålvakten David Rautios insats i C More. – Jag har hackat på Rautio förut och han tittar snett på mig, säger experten Petter Rönnqvist.
Jansson: Det stannar mellan mig och tränaren
Han har gjort dundersucc i Leeds. Ändå petades en besviken Pontus Jansson i toppmötet mot Brighton. - Jag fick en förklaring men det stannar mellan tränaren och mig, säger Jansson.
Läs mer om Brighton och Jansson.
Makarna Stordalens romantiska semester
Även paret Stordalen måste ta en paus från alla måsten ibland. Helgen spenderade de bland bergen i franska Alperna och Gunhild delar med sig av semesterbilderna på sociala medier. Att dra blod är aldrig roligt, men den här gången är åtminstone utsikten vacker, skriver Gunhild Stordalen på sin Instagram.
Vännens avslöjande om stjärnans sista tid
George Michael visste att han skulle dö – det menar hans osteopat Simeon Niel-Asher. För The Mirror berättar han om sista mötet med superstjärnan. – Vissa vet att de är på väg att dö, det har jag sett förut, säger han.
Läs mer om Simeon Niel-Asher.
Nordea och Danske Bank i pengatvättshärva
Nordea och Danske Bank är inblandade i en internationell penningtvättshärva som omfattar miljardbelopp. Det rapporterar danska Berlingske.
Läs mer om Berlingske och Danske Bank.