20. Mars 2017 22.00-22.59

Karlskoga klart för SHL-kval mot Rögle

Karlskogas SHL-dröm lever! Efter en dramatisk match kunde värmlänningarna vinna den direkt avgörande matchen på övertid. – Vi är väl värda det här, säger lagkaptenen Daniel Wessner till C More.
Läs mer om C More, Daniel Wessner och Rögle.
AIK utslaget – nu kan 18 stycken lämna
BIK Karlskoga blev för svåra. I den tredje och avgörande matchen föll AIK med 2-3 efter en rysarförlängning. Nu kan man drabbas av massflykt. 18 spelare sitter på utgående kontrakt och kan lämna klubben.
Läs mer om AIK.

Behandling avbröts för Anna-Lena, 78

Alzheimersdrabbade Anna-Lena Erlandsson, 78, fick testa den nya behandlingen mot demens. Medicinerna hjälpte. Nu är Anna-Lena och maken Bengt besvikna över att hon inte fick fortsätta med dem. – Hon blev märkbart bättre. Efter att hon slutade med behandlingen har hon långsamt blivit sämre. Företaget har lovat en utvärdering men vi har inte fått någon sådan, säger Bengt.
Läs mer om Anna-Lena och Bengt.
Två släppta för bombdåd i Göteborg
Båda personerna som förra veckan blev misstänkta i utredningen kring bombattentaten i Göteborg har släppts.Det skriver Göteborgs-Posten under måndagskvällen.
Läs mer om Göteborg och Göteborgs-Posten.
Elektronik kan förbjudas på USA-flyg
Flygbolag i 13 länder ska ha blivit ombedda att förbjuda passagerare från att ta med elektronik på resor till USA. Detta enligt ett hemlighetsstämplat mejl från den amerikanska myndigheten TSA, skriver The Guardian.
Läs mer om TSA, The Guardian och USA.
Backa går i barndom för tredje gången
Isa Andersson ser 5114 dagar, åtta fjortisars vittnesmål på Backa i Göteborg.
Läs mer om Backa och Göteborg.
Här ska rysk påverkan av nästa val upptäckas
Regeringen höjer beredskapen mot Rysslands försök att påverka och manipulera svenska folket i nästa års valrörelse. Statsminister Stefan Löfven har besökt ett av frontavsnitten i det nystartade psykologiska försvaret av Sverige.
Läs mer om Sverige.
RIK-Lönns heta alternativ: Aranäs
Ex-proffset Rickard Lönn, 27, kan återvända till moderklubben Aranäs.Det är redan klart att han och Redbergslid går skilda vägar trots att det återstår ett år på kontraktet.– Aranäs är ingen överraskning med tanke på att jag spelat där innan. Men jag har inget svar, för det är inte klart, säger Lönn efter segern (20-25) i Malmö.
Läs mer om Aranäs.Det, Lönn, Malmö och Redbergslid.
Vardagspoesi som bör bussas ut i hela landet
Dan Hallemar hoppas att hela Sverige får se Riksteaterns minimusikal Lilla stora livet.
Läs mer om Lilla och Sverige.
Flygpassagerare förbjuds ta med elektronik större än mobiler
Flygbolag i 13 länder har ombetts förbjuda passagerare att ta med elektronik större än mobiltelefoner, rapporterar internationella medier.Kravet ska ha kommit från den amerikanska myndigheten TSA.Men myndigheten bekräftar inte informationen.
Utpressade och hotade sin läkare
En läkare och hans manlige partner i Malmö utsattes för hot och utpressning av en före detta patient. De hotades med våld och fick ta emot homofobiska sms-meddelanden.Nu döms patienten för hoten. Han ska även betala skadestånd.
Läs mer om Malmö.
Dödshjälp är inget sluttande plan
Kan frivillig dödshjälp accepteras när allt hopp är ute och bara lidande återstår – och särskilt lidande som den palliativa medicinen inte rår på? Myndigheterna i Oregon har nyligen publicerat en rapport om 20 års unika erfarenheter av lagfäst, frivillig dödshjälp, som kan tillföra den svenska debatten viktig kunskap, skriver professor Staffan Bergström och dr Pete Reagan, Oregeon, USA.
Revisorns polisanmälan – här är misstankarna mot Allra
Bedrägeri och trolöshet mot huvudman. Det är vad revisionsfirman Deloitte misstänker pensionsbolaget Allra för. Det framgår av polisanmälan som SvD har tagit del av. Nu har också Pensionsmyndighetens polisanmälan registrerats hos EBM. Den är till största del sekretessbelagd.
Läs mer om Allra, Deloitte, EBM och SvD.
Huvudkandidaterna i franska valet 2017
En franska valrörelsen är i gång. Elva presidentkandidater gör nu upp om Elysepalatset. Med hjälp av Le Monde går vi igenom de fem huvudkandidaternas politiska program.
Läs mer om Elysepalatset och Le Monde.
Åtta misstänkta anarkistbomber hittade i Aten
Sedan två brevbomber i förra veckan skickats från Grekland till IMF och den tyske finansministern har polisen i Aten beslagtagit åtta misstänkta försändelser på en postsorteringscentral.
Läs mer om Aten, Grekland och IMF.