20. Mars 2017 23.00-23.59

Ljusfenomen över Sverige och Finland

Under måndagkvällen har ett ljusfenomen synts i Stockholm och Uppland och i stora delar av Finland. Det handlar en så kallad bolid.
Läs mer om Finland, Stockholm, Sverige och Uppland.
Bilderna avslöjar: Sex spelare vid 3–2-målet
Calle Berglund avgjorde rysaren mot AIK. Men skulle målet ha godkänts? På reprisbilderna syns det tydligt att Karlskoga hade sex spelare på isen när målet gjordes. – Det är oerhört tråkigt om det är så, säger AIK Hockeys sportchef Anders Gozzi.
Läs mer om AIK och Karlskoga.

Donald Trump möter amerikanska folket

Donald Trump möter det amerikanska folket i Kentucky på måndagskvällen, för ett kampanjliknande tal. Han väntas prata om det sjukvårdsprogram som ska ersätta Obamacare. Det nya förslaget har fått starkt motstånd i kongressen – och kan bli en stridsfråga.
Läs mer om Kentucky och Obamacare.
Burkinin fick fransk tv-debatt att hetta till
Paris. Favoriterna i det franska presidentvalet, Emmanuel Macron och Marine Le Pen, undvek länge att attackera varandra i måndagens tv-sända debatt men när baddräkten burkinin kom på tal brakade de samman. – Du splittrar det franska folket, sade Macron i ett utfall mot Le Pen.
Bara sex AIK-spelare har kontrakt nästa säsong
Säsongen är över för AIK. Hur många spelare som finns kvar nästa säsong återstår att se. Bara sex spelare från säsongens trupp har kontrakt nästa säsong också.
Läs mer om AIK.
Daniel Wessner förklarar tröjan
KARLSKOGA/STOCKHOLM. Daniel Wessner låg bakom Karlskogas segermål. Efter rysaren mot AIK firade han i en T-shirt med texten Make Karlskoga great again. Men någon hyllning till Donald Trump är det inte frågan om. – Haha, nej, men det är ett bra budskap, säger Wessner.
Dansk protest mot Turkiet
Danmark har kallat Turkiets charge d'affaires till samtal sedan danska medborgare av turkiskt ursprung uppgett att de åsiktsregistreras av turkiska myndigheter.
Läs mer om Turkiet.
Malin Fransson: Ingen tid till att deppa – och Melin måste bestämma sig
INBLICK ISHOCKEY. AIK:s säsong är över. Karlskoga blev för svårt även om den sista matchen bjöd på all dramatik som tänkas kunde. Någon tid för besvikelse efter den tuffa förlusten finns inte. I stället måste AIK:s sportsliga ledning direkt lägga playoff-missen bakom sig och blicka framåt. Viktigast av allt är att omedelbart göra klart vem som tränar laget nästa säsong.
Läs mer om Melin.
Bandidoshöjdare greps på Arlanda
En ledande medlem i finska Bandidos greps på Arlanda på måndagskvällen, skriver Aftonbladet. Mannen är en av Finlands mest eftersökta brottslingar och ska vara våldsam och farlig.
Läs mer om Aftonbladet och Arlanda.
Åsa Jinder skiljer sig – efter 19 år
Artisten Åsa Jinder, 53, skiljer sig från maken Jonas Otter, 51. Paret har skickat in en skilsmässoansökan –efter 19 år tillsammans.
Dramatiskt slut på säsongen för AIK
I potten låg en plats i SHL-kvalet mot Rögle. Kampen om den bjöd på dramatik av högsta och bästa klass. AIK fixade förlängning genom två snabba mål i tredje periodens sista minut men det var Karlskoga som knep kvalplatsen. Carl Berglund fick hemmapubliken att jubla när han i den femte perioden gjorde 3–2-målet.
Läs mer om AIK, Karlskoga och Rögle.