20. April 2017 14.00-14.59

Tidigare vd gjorde affärsresor utifrån sportevenemang

Skogs- och hygienkoncernen SCA:s sparkade vd Jan Johansson tillbakavisar brottsmisstankarna, som Riksenheten mot korruption riktar mot honom. Men medger att vissa flygresor planerades utifrån internationella sporthändelser som fotbolls-VM.
Läs mer om Jan Johansson och Riksenheten.

Här är Natur och Kulturs brev till Bokmässan

I ett brev till Bokmässan undrar förlaget hur Nya Tider-redaktörens film, som uppmanar till hembesök hos journalister, är förenlig med mässans värdegrund.
Läs mer om Bokmässan och Natur.
10 höjdpunkter från Erik Karlssons karriär
Erik Karlsson firar för tillfället stora triumfer i Stanley Cup-slutspelet. Svenske backstjärnan hyllades efter Ottawas nya seger i natt – och nu har kanadensiska TSN klippt ihop tio höjdpunkter från Karlsson NHL-karriär. Se klippet i tv-spelaren.
Pilot stoppad med pistol i handbagaget
Piloten väckte stor uppståndelse i flygplatsens säkerhetskontroll. I hans handbagage låg en pistol med sex patroner.

Quiz: Hur mycket vet du om fransk film?

Vad kan du om den franska filmhistorien? Testa dig själv i DN:s quiz.
Uppgifter: Google vill bygga in annonsblockerare i Chrome
Internetjätten – som själv gör en god affär på webbannonser – ska vara intresserat av att få större kontroll över annonsmiljön på webben.
Läs mer om Chrome.
S öppnar för fotboja på personer som ska avvisas
Socialdemokraterna har inget emot Miljöpartiets förslag om sätta fotboja på personer som ska avvisas, och bedöms som farliga. Förslaget ser därmed ut att kunna få majoritet i riksdagen.
5 tecken på att du lever i ett sunt förhållande
Inget förhållande är det andra likt.Vad som funkar för ett par funkar inte för ett annat.Men enligt experter finns det några universella egenskaper man bör eftersträva för en lång och lycklig gemenskap.Här är fem tecken på att du lever i en sund relation.
Bjärsmyr: Klubben måste bestämma sig
GÖTEBORG. Mattias Bjärsmyr, 31, är en av många i IFK Göteborg med utgående kontrakt. Sportchefen Mats Gren har öppnat för en förlängning. – Men jag får känna på hur mycket de vill ha mig kvar. Klubben måste bestämma sig, säger lagkaptenen.
JUST NU: Larm om gas inne på skola
Elever och lärare har evakuerats efter ett gasutsläpp.Enligt uppgift är ett område kring skolan är avspärrat.– Det var personer som kände gaslukt i lokalen, säger Mats Streer, inre befäl vid räddningstjänst Syd.
Läs mer om Syd.
13-årig pojke påkörd vid skola – förare smet
En 13-årig pojke har blivit påkörd av en bilist vid en skola.Bilisten smet från platsen efter olyckan, enligt polisen.
Nu ska de bli färre – i dag skjuts sälarna
Nu börjar jakten på sälar i Västra Götaland.Naturvårdsverket tillåter att 170 knubbsälar skjuts av utmed kusten, rapporterar P4 Väst.
Fredrik Strage: Jag läser alla glädjerapporter om vinyl och behåller min optimism
I helgen firas Record store day som ska värna om oberoende skivaffärer. Kritikerna säger att det bara är ett kommersiellt jippo, men för många vinylälskare är det en högtid.
Läs mer om Record.
OS-mästaren klar för Malmö Games
Världsrekordhållaren och OS-mästaren på 400 meter Wayde van Niekerk är klar för Malmö Games.Friidrottsgalan räknar med att göra klart med ytterligare minst tre-fyra världsnamn till.– Wayde van Niekerk är den första av de världsnamn vi välkomnar till Malmö Games, säger Daniel Wessfeldt, Meeting Director.
JUST NU: Skola evaukerad efter misstänkt gasutsläpp
En skola i Lund har evakuerats efter ett gaslarm.Räddningstjänst är på plats för att bekräfta om det finns farlig gas i systemet eller inte.– Det var personer som kände gaslukt i lokalen, säger Mats Streer, inre befäl vid räddningstjänst Syd.
Läs mer om Lund och Syd.
SFM förlorar statligt bidrag efter granskning
Sveriges Förenade Muslimer har i flera år mottagit statligt bidrag för sin verksamhet. Nu förlorar de stödet - och tvingas betala tillbaka 535 000 kronor. Det rapporterar Aftonbladet, som tillsammans med tankesmedjan Timbro granskat verksamheten.
Läs mer om Aftonbladet och Timbro.
Raseriet i villaidyllen – protest mot ambassad
Det råder full kalabalik i överklassidyllen Saltsjö-Duvnäs utanför Stockholm. Orsaken är att Afghanistan – ett av världens fattigaste länder – köpt en lyxvilla för 42 miljoner som de planerar att förvandla till ambassad. Grannarna protesterar mot planerna och kommunen har utfärdat en speciell stopporder i hopp om att förhindra förvandlingen. – Om de fortsätter att göra om huset till en ambassad utan att ha sökt bygglov kan det utgå ett vite, säger kommunjuristen Sylvia Ryel, Nacka kommun.
IS-ledare dödade i Egypten
Minst 19 IS-medlemmar, varav tre av ledarna för terrorrörelsens egyptiska gren, har dödats i flygräder i norra Sinai, enligt egyptiska militären. IS har inte kommenterat händelsen.
Läs mer om Egypten, IS-medlemmar och Sinai.
SFM måste betala tillbaka en halv miljon
Den ideella föreningen Sveriges förenade muslimer måste betala tillbaka en dryg halv miljon kronor som den tidigare fått i bidrag för ett projekt. Föreningen har kritiserats för att anlita föreläsare med kopplingar till extremism och antisemitism.
Parabolerna på väg tillbaka i Mosul
Marknaden för parabolantenner blomstrar i Mosul i takt med att Irak-ledda styrkor återtar staden från terrorsekten IS som konfiskerade allt i samband med ockupationen 2014. Ännu återstår Mosuls västra delar att befria.
Läs mer om Irak-ledda och Mosul.
Regeringen ger klartecken för tester av självkörande bilar
Sverige ska vara en aktör att räkna med på framtidens transportmarknad. Därför har regeringen i dag fattat beslut om en förordning för självkörande bilar.
Facebook vill läsa dina tankar – och översätta dem till text
Företaget presenterar planer för ett framtida gränssnitt mellan hjärna och dator. Man lovar att det bara ska kunna läsa tankar du själv vill dela med dig av.
Zoe håller låda när vi kör runt i södra Stockholm
We have made a last minute decision to drop everything and start the real engine of life.Elbilen Renault Zoe läser i realtid upp sin roman där ordval och innehåll hämtas från bilens dator och styrs av hur jag kör.Snacka om att ta elbilen ett steg längre.
Läs mer om Stockholm.
Gunilla Persson har hittat nytt hem
Gunilla Perssons hem fick fly från lågorna när hennes hus brann ner under påskhelgen.Nu har Svenska Hollywoodfruar-stjärnan hittat ett nytt hem.– Jag hyr ett hus på samma gata, säger hon till Aftonbladet.
Formstark svenskhäst utmanar superhästen
På onsdagen kom startlistan till Prix l Atlantique. Superstjärnan Bold Eagle drog innerspår i sin comeback. Bland motståndarna finns svenska formkortet Super Ariel.
Läs mer om Atlantique, Prix och Super Ariel.
Skola har evakuerats efter misstänkt gasutsläpp
En skola i Lund har evakuerats efter ett gaslarm.Räddningstjänst är på plats för att bekräfta om det finns farlig gas i systemet eller inte.– Det var personer som kände gaslukt i lokalen, säger Mats Streer, inre befäl vid räddningstjänst Syd.
Läs mer om Lund och Syd.
Enkel seger över Norge i Fed Cup
Chansen till avancemang i Fed Cup kvarstår sedan de svenska tennisdamerna säkrat segern mot Norge.
Läs mer om Fed Cup och Norge.
Imponerade gästlista till Louisianas litteraturfestival
Aldrig tidigare har gästlistan varit så stark på Louisianas litteraturfestival som i år. Med Paul Auster, Siri Hustvedt, Chris Kraus, och Svetlana Aleksijevitj på deltagarlistan tar den danska festivalen täten framför de nordiska konkurrenterna.
Juncker och Barnier ska träffa May i London
EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker och EU:s chefsförhandlare i brexitsamtalen Michel Barnier besöker London på onsdag nästa vecka för ett möte med Storbritanniens premiärminister Theresa May.
BMW M4 CS med 460 hk och 600 Nm – nytt alternativ till M4 GTS
När BMW M4 GTS presenterades på hösten 2015 var den efterlängtad, då den föregåtts av både BMW Concept M4 GTS och BMW M4 MotorGP Safety Car. Endast 700 exemplar av BMW M4 GTS tillverkades och de sålde slut direkt. Men man ska aldrig ge upp hoppet. Nu finns det en ny chans att beställa en nästan M4 GTS i form av nya BMW M4 CS, där det anrika modellnamnet ska utläsas som Club Sport. Med vatteninsprutning höjdes toppeffekten på M4 GTS till 500 hk och 600 Nm i turbosexan. Nya modellen BMW M4 CS klarar sig utan vattnet men höjer ändå toppeffekten till 460 hk och 600 Nm. En standard M4:a ger 431 hk och 550 Nm
Läs mer om Club Sport och M4.a.
Moddare drar in heltidslön på att skapa The Sims 4-porr
EA:s livssimulator har blivit mål för snuskiga fantasier – och det går faktiskt att leva på att skapa NSFW-material till spelet.
Rättegång mot terrorcell i Frankrike inledd
20 personer ställs inför rätta för inblandning i en granatattack mot en judisk livsmedelsbutik i Parisförorten Sarcelles 2012.
Läs mer om Frankrike.
13 åtalas efter upplopp på skola i Hallsberg
13 personer har åtalats, misstänkta för inblandning vid ett upplopp utanför en högstadieskola i Hallsberg i början av mars.
Läs mer om Hallsberg.
Strejkhot kan drabba Trump-satiren
Amerikanska manusförfattarnas fackförbund Writers Guild hotar med strejk om deras krav inte möts före månadsskiftet. Hårdast skulle det drabba de dagsaktuella satirprogrammen vars popularitet skjutit i höjden med Donald Trump som president.
Läs mer om Donald Trump och Trump-satiren.