20. April 2017 16.00-16.59

Cibicki om stämpeln: Tycker det är trams

Från frysboxen och utlånad till hyllad hjälte och uppskattad.Pawel Cibicki drömmer om fortsatt leverans i MFF följt av U21-EM, Champions League och ett kontrakt i en större liga.Hur han ska ta sig dit? Helst med båt, tåg eller bil.– Jag är livrädd varje gång jag ska flyga, säger den pånyttfödda anfallsstjärnan.
Läs mer om MFF.

Manifestation för kvinna som kördes ihjäl av smitare

På lördag hålls en manifestation vid Eggeby gård i Stockholm mot våld och för att hedra Helin Burkays minne. Hon dog efter att ha blivit påkörd av en narkotikapåverkad mc-förare som smet från olycksplatsen.
Läs mer om Eggeby och Stockholm.
Fingerprints
Filmskaparna i Frankrike inte längre rädda att ta sig an terrorn
De senaste årens terrordåd har också fått stort genomslag i den franska filmen. Helena Lindblad bevittnar en ny våg av filmer som behandlar terror, extremism och radikalisering.
Läs mer om Frankrike.

Man begärs häktad för medhjälp till mord

En man i 45-årsåldern har begärts häktad för medhjälp till rånmordet i Kalamark 2004 – som Kaj Linna dömdes för. Häktningsförhandlingen kommer äga rum under fredagen.
Läs mer om Kaj Linna och Kalamark.
Flera bilar i krock i rondell på E45
Flera bilar ska ha krockat i Stallbackarondellen på E45, skriver polisen på sin hemsida.Polis, räddningstjänst och ambulans är på väg till platsen.Uppgifter om skador eller trafikpåverkan är knapphändiga.
Läs mer om E45 och Stallbackarondellen.
Produktionsklar Jaguar I-Pace ska visas i Frankfurt – säljstart 2018
Jaguar har gjort klart att elbilar är en viktig strategi för framtiden. Jaguar I-Pace är en kompaktsuv som utvecklats särskilt med eldrift i åtanke med annorlunda designspråk, och som redan har visats upp i konceptform i flera sammanhang. Nu kommer uppgifter från Auto Express om att den produktionsfärdiga versionen dyker upp på bilsalongen i Frankfurt som öppnar i september. Försäljningsstart blir 2018.
Läs mer om Frankfurt.
Citroën C5 Aircross är en ny laddhybridsuv som fokuserar på maximal komfort
Citroën C5 är död. Mellanklassmodellen lanserades 2000 och lockade framför allt med en bekväm, gashydraulisk fjädring som varit märkets främsta kännetecken sedan 1950-talet. Men att lansera en ny sedan- eller kombimodell låter sig inte längre göras, tycker Citroën. Därför kliver C5-modellen upp en våning och blir en suv. Citroën C5 Aircross heter den nya modellen som just nu visas upp på bilsalongen i Shanghai. Förutom att flytta upp C5-modellen ett snäpp är den största nyheten att C5 Aircross kommer som laddhybrid. För den som inte vill ladda finns också vanliga förbr
Läs mer om C5-modellen och Shanghai.
9/2017: 30 bästa begagnatköpen – Test av 12 prestandabilar
Stor guide. Driftsäkraste bilarna. Vi väljer ut de 30 bästa begagnatköpen. Nya bilskatten. Vi räknar på olika bilmodeller. Så drabbas du. 10 sportdäck i test. 7 gatdäck och 3 R-däck. Vilket är vassast? Duelltest. Vilken generation Mercedes E-klass är bästa begagnatvalet. Test av 12 prestandabilar. Vilken är snabbast i kurvan. Stor provkörning av Bugatti Chiron – 1.500 hk och 1.600 Nm. Vi provkör Jaguar I-Pace och Opel Insignia Grand Sport. Som vanligt krönikor, nyheter, prislista och mycket mer. auto motor sport nr 9 finns i butik 20 april! Köp och läs auto motor sport digitalt!
Största människan som gått i ett par skor
Redbergslid och handbolls-Sverige har sorg.Den legendariske lagläkaren Pål Henry Jeppsson har somnat in, 85 år gammal.– Han är den största människan som har gått i ett par skor, säger Magnus Wislander.
Läs mer om Pål Henry Jeppsson.
Carlström har Fingerprints stämma i sin hand
På Fingerprints stämma i Göteborg just nu bestämmer en enda man. Den åtalade och kontroversielle Johan Carlström har drygt hälften av stämmans röster.
Läs mer om Göteborg och Johan Carlström.
Kalamarksmordet: En begärs häktad för medhjälp
En man i 45-årsåldern begärs häktad misstänkt för medhjälp till mord i Kalamarksärendet, uppger Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.
Varannan svensk överviktig
Varannan svensk är överviktig eller fet, visar Folkhälsomyndighetens årsrapport. Övervikten mäts i BMI, men enligt livsstilsprofessor Mai-Lis Hellnius är det inte helt tillförlitligt. – BMI säger ingenting om vad som väger. Om det är en människa med mycket fettväv eller mycket muskler är en enorm skillnad, säger hon.
Läs mer om BMI.
Microsoft skrotar Wunderlist för egen list-app
Ersätter den populära list-appen med egna To-Do framtagen av samma utvecklare.
Läs mer om To-Do och Wunderlist.
Elevlotteri och skolval för alla – kan förslagen bli verklighet?
Skolkommissionen presenterade på torsdagen en rad förslag för att stärka den svenska skolan. SvD går igenom de mest kontroversiella förslagen – och sannolikheten att de förverkligas.
Därför stoppades Läckbergs Ica-reklam
Ett låtsasmord på Ica-Stig – med Camilla Läckberg inblandad.Det var premissen i den reklamfilm som Ica valde att stoppa i påskas.Nu berättar deckarförfattaren och Ica om beslutet.– Det var med hänsyn till de inblandade men även för alla kunder och tittare, säger Icas marknadsdirektör Mats Liedholm.
Läs mer om Camilla Läckberg, Ica och Ica-Stig.
Nintendo ska släppa Super Nintendo Mini
Nintendo planerar att lansera ännu en klassisk konsol, Super Nintendo Mini.SNES Mini ska finnas i affärer redan till julen, skriver Eurogamer.net med hänvisning till källor.NES Classic Mini, som Nintendo lanserade i fjol, har slutat att tillverkas och säljs för mer än dubbla nypriset på Tradera.
Två maskerade män gripna – E4 avstängd
Polisen har gripit två maskerade män i en insats på E4 – två maskerade personer jagas efter att ha flytt från platsen. E4 stängdes av helt södergående på grund av insatsen. – Vi vet inte varför de var maskerade, säger Carina Skagerlind vid Stockholmspolisen.
Bokmässans vd: Beslutet om utställarens medverkan kan komma att ändras
Även avskyärda åsikter kan förekomma på en bokmässa, så länge de ryms inom demokratins gemensamma regler, skriver Maria Källsson, vd för Bok & Bibliotek och bemöter kritiken om Nya Tiders medverkan på Bokmässan.
Isberg lockar tusentals turister till småstad
Ett stort isberg har blivit ett blickfång som lockar tusentals människor till Ferryland i ostligaste Kanada.
Läs mer om Ferryland och Kanada.
Serie A går mot en ny framtid
Efter 31 år under Silvio Berlusconis styre såldes klassiska AC Milan till ett kinesiskt konsortium. En affär som blev officiell strax innan lördagens Derby della Madonnina. Mot redan Asienägda antagonisterna Inter – på en avsparkstid för en asiatisk publik. Serie A och italiensk fotboll går mot en ny framtid.
Läs mer om Asienägda, Derby, Inter och Madonnina.
Muslimsk förening måste återbetala bidrag
Sveriges förenade muslimer (SMF) måste betala tillbaka drygt en halv miljon kronor som föreningen fått i statligt bidrag. SMF har kritiserats för att anlita föreläsare med kopplingar till extremism och antisemitism.
SD: Regeringen visar inte hela sanningen
Vi i Sverigedemokraterna ställer oss frågande till Magdalena Anderssons beskrivning av samhällsutvecklingen. Att gömma verkligheten bakom siffertrixande och kreativt språkbruk ger inte ett seriöst intryck, skriver Jimmie Åkesson (SD) och Oscar Sjöstedt (SD) med anledning av regeringens vårbudget.
Agenten om löftets framtid
Frölundas talang Kristian Vesalainen, 17, gick ut och kritiserade klubben i en intervju.Enligt Ilta-Sanomat har Vesalainen skrivit på ett avtal med HPK – som gäller om det inte blir något med NHL till nästa säsong.– Han har ett par alternativ, Frölunda är ett av dem. Han kommer ta ett beslut efter U18-VM, säger Vesalainens agent Jukka Tiilikainen till GT.
Då kommer solen och värmen tillbaka
Friska vindar, regnskurar och däremellan lite sol – det pågår en hård kamp mellan varmt och kallt just nu.Typiskt aprilväder, säger meteorologen.Men snart kan värmen vara här – valborg kan bjuda på både sol och högre temperaturer.– Om solen får härja lite ska det nog ordna upp sig, säger Johan Groth vid väderinstitutet Storm.
Läs mer om Johan Groth och Storm.
Victorias miljövädjan: Det är vår skyldighet
TOKYO. Kronprinsessan Victoria har fått en oväntad, men välkommen, framgång under resan i Japan. Ytterligare ett fiskeföretag har skrivit på ett historiskt avtal som Victoria dragit iland – och nu har hon en uppmaning till svenska folket: – Ställ frågor! Oavsett om det är i fiskdisken, på restaurang eller när man handlar kläder så ska man ställa frågor, säger kronprinsessan Victoria.
Läs mer om Japan och Victoria.
Nicholas Wennö: Filmen som retar Nationella fronten
I Chez nous värvas en apolitisk sjuksköterska som frontfigur för ett högerextremt populistparti. Filmens tunt maskerade porträtt av partiledaren Marine Le Pen har fått Nationella fronten att se rött.
Läs mer om Marine Le Pen och Nationella.
Marion Cotillard: Rädslan är på väg att vinna
Marion Cotillard öppnar Cannesfestivalen i Arnaud Desplechins Ismaels spöken. I maj är den franska filmdrottningen också bioaktuell i Xavier Dolans poetiska och mardrömslika familjedrama Inte hela världen?.
Läs mer om Cannesfestivalen och Inte.