20. April 2017 17.00-17.59

Två bilar i kollision – E 65 avstängd

Två bilar har krockat på E 65 mellan Tittentekorset och Sturupsrondellen.Vägen är med anledning av olyckan avstängd.

Trebarnspappa onanerade framför flera okända kvinnor

En man i 55-årsåldern från Värmland, har åtalats för att under lång tid ofredat flera kvinnor i ett bostadsområde.Mannen ska bland annat ha stirrat på kvinnorna och onanerat.Den misstänkte nekar till alla åtalspunkter och vill inte bli tilldelad något försvar till rättegången.
Läs mer om Värmland.
Ewa Stenberg: Nej, någon lottning blir det inte
ANALYS. Glöm lottning till populära skolor, det förslaget från Skolkommissionen kommer regeringen knappast att gå vidare med. Det saknar stöd i riksdagen och S och Mp vill inte provocera väljarkåren. Däremot kan Sverige mycket väl få regler om att alla måste välja skola.
Läs mer om Skolkommissionen och Sverige.
Full pott: Nya Fargo är fulländad
Det första avsnittet av den tredje Fargo-säsongen överträffar alla tidigare omgångar. Upplevelsen är unik och Ewan McGregor excellerar i en Emmy-vinnande dubbelroll.
Maktspel och revansch i två parallella mututredningar
SCA-avslöjandet för två år sedan, som ledde till dramatiska personförändringar, tycks ha fortplantat sig in i det svenska rättssystemet. Men det är inte längre bara en polisutredning, utan två. Och kanske finns det kopplingar mellan de två utredningarna i de olika bolagen, SCA och Holmen.
Läs mer om Holmen och SCA.
Ugo Ehiogu kämpar för sitt liv på sjukhus
Den före detta engelska landslagsmannen Ugo Ehiogu kämpar för sitt liv. Ehiogu, som i dag är U23-tränare för Tottenham, fick enligt The Sun en hjärtattack under träning och fick föras akut till sjukhus.
Läs mer om The Sun, Tottenham och Ugo Ehiogu.
Stora förseningar i tågtrafiken
Just nu råder stora förseningar i Skånes tågtrafik.Orsaken uppges vara ett signalfel.
Grannars ingripande hyllas – av polisen
En uppbruten ytterdörr och flera lampor inne i grannens hus. Då valde Nicklas Knutsson att trotsa rädslan och agerade direkt –och lyckades hjälpa polisen att få fast en misstänkt inbrottstjuv. – Jag visste inte om han hade vapen med sig, säger Nicklas Knutsson efter händelsen.
Okände svensken siktar på skytteligaseger och landslaget
Han lämnade Sverige som 16-åring – och gör tio år senare succ i Nederländerna med sitt Heracles. Med tre omgångar kvar av serien har doldisen Samuel Armenteros chans att ta hem skytteligatiteln. – Nu när man är i målform så är det bara att hoppas att Janne (Andersson) tar ut mig. Det skulle vara kul att representera mitt land igen, säger anfallaren.
Läs mer om Janne, Nederländerna och Sverige.
Wolf lämnar Stockholms handelskammare
Wolfs mandat som ordförande på Stockholms Handelskammare går ut i maj och den tidigare bankchefen får inte förlängt. Det rapporterar DI. Även vd kan vara på väg bort enligt tidningen.
Bil kraschade genom staket – rakt in i trädgård
En bilförare har kraschat rakt in i en trädgård i Svenljunga kommun, rapporterar polisen.– Det är en kvinna som har kört rakt igenom ett staket, säger Tommy Nyman, presstalesperson på polisen.
Läs mer om Svenljunga och Tommy Nyman.
Stor asteroid passerade jorden – relativt nära
En stor asteroid passerade jorden på onsdagen, rapporterar den amerikanska rymdflygstyrelsen Nasa. Dess bana gick tillräckligt nära vår planet för att en Nasa-officer ska ha utbrustit: Vi klarade oss från den här.
Läs mer om Nasa-officer och Nasa.
Polisen vill se förändrade rutiner efter mordet på Lotta Rudholm
Lotta Rudholm mördades i juni 2016 av sin före detta pojkvän som hon tidigare tidigare anmält för misshandel – ett ärende som lades ner bara fem dagar innan mordet. Nu får polisen intern kritik för sitt arbete med fallet, och rekommenderas att hålla videoförhör med målsägande i framtiden.
Läs mer om Lotta Rudholm.
Patrik om fynden i Icas bacon: Slängde skiten
Patrik Bergström och hans sambo hade stekt några paket klippt bacon från Ica och gjort pasta. Måltiden fick ett abrupt slut när Patrik fick spotta ut två plastskärvor av olika tjocklek. – Jag tuggade på dem och det kändes inte bra. Det var inga småbitar direkt. Vi slängde hela skiten, säger han.
Läs mer om Ica och Patrik.
JUST NU: Apotek rånat av maskerad man
En maskerad man gick under eftermiddagen in i ett Apotek i Värnamo.Genom att hota personalen med ett tillhygge ska han ha fått med sig en okänd summa kontanter.Polisen vädjar nu om tips från allmänheten.– Alla händelser som kan sättas i samband med rånet är vi intresserade av, säger Fredrik Kilman, presstalesperson på polisen.
Falska hjälparbetare bakom massmord i Syrien
De personer som sprängde ihjäl över 120 människor, varav 68 barn, som skulle evakueras i Syrien var utklädda till hjälparbetare. Attacken väster om staden Aleppo i lördags riktade sig också främst mot barnen, enligt FN.
Läs mer om Aleppo och Syrien.
Okände svensken siktar på skytteligaseger och landslaget
Han lämnade Sverige som 16-åring – och gör tio år senare succ i Nederländerna med sitt Heracles. Med tre omgångar kvar av serien har doldisen Samuel Armenteros chans att ta hem skytteligatiteln. – Nu när man är i målform så är det bara att hoppas att Janne (Andersson) tar ut mig. Det skulle vara kul att representera mitt land igen, säger anfallaren.
Läs mer om Janne, Nederländerna och Sverige.
Förnybar och ohållbar
DN 21/4 2017. Steg för steg lanserar regeringen nu en ny svensk energipolitik. Den sägs vara långsiktig, men den dyra subventionspolitiken framstår redan som daterad. Risken på sikt är att partierna kvaddar elmarknaden.
Efter krismötet: Klart att folk är besvikna
Krismöte redan efter tre omgångar.Efter bara en av nio möjliga poäng var det ett faktum för Kalmar FF.Emin Nouri berättar om när ordrföranden Mattias Rosenlund kallade in spelarna.– Alla har höga förhoppningar och man blir lite tagen när man har en poäng efter tre matcher.
Läs mer om Kalmar FF.Emin.
Michael Wolf lämnar toppjobbet
Michael Wolf lämnar ordförandeposten i Stockholms handelskammare vid årsmötet 30 maj, uppger Dagens industri.
Så vill Kina köpa sig till statusen som världens kulturella supermakt
Kraftmätningen mellan Kina och USA rör inte bara ekonomi och militär utan även det som kallas soft power – makten över våra hjärtan. DN:s korrespondent Martin Gelin berättar om hur Kinas miljardsatsningar i Hollywood leder till färre kinesiska skurkar.
Läs mer om Hollywood, Kina, Martin Gelin och USA.
Tesla stäms av arga kunder – autopiloten håller inte vad den lovar
De missnöjda kunderna anser att Teslas autopilotfunktion inte håller vad den lovar och att den är farlig.
Mario Kart 8 Deluxe: Maxad version av ett av världens bästa racingspel
Det må inte vara ett helt nytt spel, men nytt innehåll och ett omgjort Battle-läge gör Mario Kart 8 Deluxe enkelt att rekommendera.
Läs mer om Battle-läge, Deluxe och Mario Kart.
ATG är på jakt efter okänd miljonvinnare
V75-omgången på Romme var rejält svårlöst, och bara 8,75 system prickade sju rätt. En av vinnarna är helt okänd – och kan vara helt ovetandes själv, det skriver trav365. – Det är stendött alltså, vi har inte hört ett ljud, säger Krister Hautanen hos Direkten Grythyttan. till tidningen.
GW säker: Säpo fick tips om Akilov – före dådet
Säpo hade underrättelseuppgifter om terrormisstänkte Rakhmat Akilov, men de lades åt sidan. Uzbekiska myndigheter hävdar att de skickat vidare information om IS-koppling och till och med efterlyst Akilov internationellt. Leif GW Persson säger sig ha fått liknande information - och tror på den: – Mina sagesmän hävdar bestämt att ryska säkerhetstjänsten kontaktade den svenska år 2015 och då ville ha Akilov utlämnad till Ryssland för misstänkt samröre med islamistiska terrorister, säger polisprofessorn. Expressen har kartlagt säkerhetstjänsternas påstådda spår efter
Titta här, är det du som vunnit 2,1 miljoner kr?
Tog hem jättevinst – vägrar ge sig tillkänna: Inte hört ett ljud