20. April 2017 18.00-18.59

Hårda kritiken mot Katy Perry efter gudsbilden

Världsstjärnan Katy Perry har hamnat i ett rejält blåsväder.Hon får nu hård kritik från hinduer över hela världen - efter att hon lagt upp en bild på den hinduiska gudinnan Kali på Instagram.
Läs mer om Instagram, Kali och Katy Perry.

Ryssland förbjuder Jehovas vittnen

Rysslands högsta domstol förbjuder Jehovas vittnen som extremistisk organisation. Det uppger den ryska nyhetsbyrån TASS.
Falcon-härvan växer – tio nu misstänkta
Listan av brottsmisstänkta i Falcon Funds-härvan har ökat från tre till tio personer. Det avslöjar Dagens Industri.

Lehner tvingas nobba VM efter lagets beslut

LOS ANGELES. NHL-laget Buffalo Sabres gör rent hus och sparkade under torsdagen general managern Terry Murray och coachen Dan Bylsma. Det påverkar också Tre Kronors trupp inför hockey-VM om två veckor. Robin Lehner, 25, står utan kontrakt i Buffalo och nu dröjer det innan kontraktsförhandlingarna kan komma i gång. - Ja, tyvärr är det så. Jag vill verkligen spela VM, men nu går det nog inte, säger Lehner.
Malmös glädjebesked – bombaren tillbaka
En knäsjukdom har kostat honom stor smärta och hållit honom borta från spel under stora delar av säsongen.Men till match 3 mot Alingsås är Adam Lönn tillbaka i spel för sitt HK Malmö.
Läs mer om Adam Lönn.
Lindas 15-årige son William tog livet av sig
För tre år sedan tog William, 15, från Jokkmokk sitt liv. Kärleken är starkare än döden, står det på hans gravsten. –Det värsta man kan vara med om är att ett barn dör. Att ens eget barn tar sitt eget liv är ett steg värre, säger Williams mamma Linda i SVT:s dokumentärserie 30 liv i veckan.
Läs mer om Jokkmokk, Linda och William.
Säpo måste lägga korten på bordet om Akilov
Säkerhetspolisen meddelade på torsdagen att man vill utvisa en terrormisstänkt, men friad, 30-åring i Malmö med motiveringen att personen utgör en säkerhetsrisk. I Akilovärendet tiger samma Säpo om vad man visste om den misstänkte gärningsmannen innan terrordådet på Drottninggatan. Så kan det inte fortsätta.
Läs mer om Akilov, Drottninggatan, Malmö och Säpo.
Säkerheten skärps inför presidentvalet i Frankrike
50.000 franska poliser och gendarmer har extrainkallats för att säkra söndagens presidentval. En tydlig hotbild uppges finnas: så sent som i tisdags greps två män i Marseille som svurit trohet till terrorrörelsen IS och som misstänks ha haft långt framskridna attentatsplaner.
Läs mer om Frankrike och Marseille.
Sista tv-kvarten för franska kandidater
Med varsin kvart i tv-rutan hoppas Frankrikes presidentkandidater övertyga väljarna en sista gång inför valet på söndag. Emmanuel Macron sitter fortsatt kvar i vinnarhålet.
Ny utredning fastslår: Sarin användes i gasattack i Syrien
Det kemiska vapnet sarin användes i attacken mot syriska byn Khan Sheikhun. Det fastslår nu organisationen OPCW. Vem som ligger bakom är dock fortfarande oklart, och förutom OPCW vill Ryssland och Iran göra en egen utredning.
Läs mer om Iran, Khan Sheikhun, Ryssland och Syrien.
Nytt rekordår för Rättvisemärkt
Rättvisemärkta produkter klättrar i försäljningen och säljs nu på den svenska marknaden för 3,6 miljarder kronor. Var tionde kaffekopp och varannan ros är märkt med fairtradesymbolen. Men det är inte alla som vet vad märkningen innebär.
Läs mer om Rättvisemärkt.
Spioner ligger bakom attacker mot banker
Organiserade utländska spioner har attackerat svenska banker och andra finansföretag i syfte att komma över information, uppger SVT. Detta cyberkrig är spritt över hela världen. – De använder sig av mer sofistikerade metoder vilket gör att angreppen blir allvarliga, säger Mattias Olander, avdelningschef på Finansinspektionen till SVT.
Läs mer om Finansinspektionen och SVT.
Säkerheten stärkt inför presidentvalet i Frankrike
50.000 franska poliser och gendarmer har extrainkallats för att säkra söndagens presidentval. En tydlig hotbild uppges finnas: så sent som i tisdags greps två män i Marseille som svurit trohet till terrorrörelsen IS och som misstänks ha haft långt framskridna attentatsplaner.
Läs mer om Frankrike och Marseille.
Sverige körde över Kanada - klart för semi
Småkronorna ställdes mot Kanada i kvartsfinalen av U18-VM. Då överraskade man stort och utklassade storfavoriten med 7-3 efter två mål av Timrå-talangen Jacob Olofsson. – Sverige genomförde matchen riktigt bra, säger Arto Blomsten TV12.
Hysns ilska: Gå inte på matcherna
Föräldrar som pressar sina barn inom ungdomsidrotten är vanligt förekommande visar en undersökning som SVT Sport har gjort. Detta har fått Glenn Hysn, 57, att reagera och i ett klipp på SVT ger han sin syn på hetsande föräldrar. – Kan du inte hålla käften så gå inte på matcherna, ryter Glenn Hysn.
Läs mer om Glenn Hysn och SVT.
Två krockar på 30 minuter
Två bilar har krockat i en korsning väster om Skivarp i skånska Skurup.– Alla ska vara ute ur bilarna, men skadeläget är oklart, säger Fredrik Bratt vid polisen region syd.Bara någon halvtimme tidigare krockade två bilar på E65 vid Svedala.
Läs mer om E65, Fredrik Bratt, Skivarp, Skurup och Svedala.
Här glänser Victoria – i Silvias gamla klänning
TOKYO. Kronprinsessan Victoria försöker leva med hållbarhet som en röd tråd genom livet. Även när det kommer till att välja kläder. I onsdags bar hon en klänning som mamma Silvia hade för 37 år sedan, skriver Svensk Damtidning.
Björn af Kleen: Även en svensk miljardär kan skaffa sig politiskt inflytande
Jag fikade med en ekonomiprofessor för en tid sedan som föreslog att jag skulle skriva en artikel om svenska miljardärer. Professorns fråga var om en svensk miljardär, likt den amerikanska som mot alla odds hamnat i Vita huset, skulle kunna erövra ett politiskt mandat uteslutande i kraft av sin stora förmögenhet.
Läs mer om Kleen och Vita.