20. April 2017 19.00-19.59

Abbott har opererats - karriären kan vara slut

Chris Abbott har opererats för sin skada och står utan kontrakt till nästa säsong. Nu kan karriären vara över för den 33-åriga kanadensaren. – Jag har svårt att se att någon ska kunna göra någon form av uttalande kring hans skada och framtid utifrån att han just opererades i går, säger Johan Hult, general manager i HV 71.
Läs mer om Johan Hult.

OS-mästaren kommer till Malmö

Han slog världsrekord i OS i fjol på 400 meter. Nu är sydafrikanen Wayde van Niekerk klar för Malmö Games den 18 augusti.
Läs mer om Malmö, Niekerk och Wayde.
Här är de tio bästa biofilmerna just nu: Gnistrande originellt
Bäst på bio just nu: tio filmer som fått höga betyg av SvD:s kritiker – och tre att undvika.
Tesla återkallar 53 000 bilar – aktien faller
Tesla återkallar 53 000 bilar på grund av ett möjligt problem med handbromsen. Företagets aktie sjönk med mer än en procent efter nyheten.

Trumps visumhot stoppar inte USA-genväg på Arlanda

Donald Trumps utspel om skärpta visumregler påverkar inte den pågående utredningen om att låta europeiska resenärer till USA genomgå amerikansk tull- och säkerhetskontroll på Arlanda. Däremot krävs lagändringar som ger amerikansk personal befogenhet att använda skjutvapen.
Läs mer om Arlanda och USA.
Upprörda känslor i Sydkorea efter Trumps armadautspel
Efter Nordkoreas raketuppskjutning i förra veckan svarade USA:s president Donald Trump med att skicka en armada till den koreanska halvön. Men bilder från den amerikanska marinen visar att hangarfartyget USS Carl Vinson istället satt kurs mot vattnen utanför Australiens västra kust. Något som rör upp känslor på den koreanska havön.
Läs mer om Donald Trump och Sydkorea.
Lisa Magnusson: Spaningsuppslag saknas eftersom polisen inte förstår internet
Varje dag utsätts barn för verkliga övergrepp i den verkliga värld som är internet. Men polisen lägger ned ärendena.
Bromsproblem får Tesla att återkalla 53.000 bilar
Tesla återkallar 53.000 bilar av modellerna S och X, sedan det visat sig att när bilens parkeringsbroms aktiverats kan det bli omöjligt att få den att släppa.
Läs mer om Tesla.
Trots bakslag – kritiserad serieavrättning fortsätter
På torsdagen försöker Arkansas på nytt påbörja sitt kritiserade avrättningsschema. Ledelle Lee planeras injicieras med en omstridd drog i kväll. Lee har under alla år hävdat sin oskuld och försöker in i det sista kräva ett DNA-test.
Tv-stjärnan gift med 59 år yngre kärleken
Den folkkäre brittiske tv-profilen Jimmy Patton har gift sig vid 85 års ålder.Hans nya fru är Amy Philips, 26.Enligt brittiska Daily Mirror träffades paret på Facebook.
Han ersätter ikonen i HK Malmö
Mattias Kvick ersätter veteranen Mirsad Pecikoza i HK Malmö nästa säsong.Spelaren presenterades vid en presskonferens inför kvartsfinal 3 mellan HK Malmö och Alingsås.– Vi har haft ögonen på honom länge och han blir viktig när HK Malmö bygger för framtiden, säger klubbens ordförande Jörgen Rasmussen till Sydsvenskan.
Marine Le Pen fick bort EU-flaggan i tv-debatten
PARIS. Den Nationella Frontens Marine Le Pen har pressats hårt i det franska presidentvalet. Men en sak har hon lyckats med: att förbjuda EU-flaggan i sista tevedebatten innan söndagens semifinal.
Läs mer om EU-flaggan.
Ryssland förbjuder Jehovas vittnen
Rysslands högsta domstol har förbjudit Jehovs vittnen i landet, uppger Reuters.
Vårdresurser ska inte gå till könsstympning
Som det ser ut idag subventioneras könsstympning kraftigt av Region Skåne. Det kostar skattebetalarna i Skåne ungefär 3 miljoner kronor per år med könsstympning av barn. Pengar som istället hade kunnat användas på ett så mycket bättre sätt för att bättre tjäna skattebetalarna, skriver ungdomspolitiker från Luf och Grön Ungdom.
Gurgel mellan flera spelare inför finalen
Det är heta känslor inför den tredje finalmatchen mellan HV 71 och Brynäs. På uppvärmningen började flera spelare från de båda lagen att bråka vid mittlinjen. – Det är löjligt, har de inte bättre saker för sig än att vakta linjen, säger Alcn till C More.
Läs mer om Alcn och C More.
Utländska stöldligan jagas efter sedeltrick
Polisen jagar en utländsk liga som misstänks för minst 46 bedrägerier. Under två turner i Sverige har männen handlat för falska eurosedlar och blåst butiker på upp emot hela 50 000 kronor. – Vi behöver hjälp med identitet på de här männen så vi kan göra en internationell efterlysning, säger Jan Olsson på Nationellt Bedrägericenter.
Albins mamma: Han deltog i sorgearbetet
För Albins mamma Malin Einarsen är det en chock att mördaren var en av sonens bästa vänner.– Han har under åren som gått efter mordet ringt och beklagat sorgen och undrat om han inte kunde få någon minnessak, säger hon till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten och Malin Einarsen.
Börje svimmade vid ratten: Vill bara tacka
När Börje Andersson, 87, var på väg hem från kyrkogården svimmade han plötsligt bakom ratten och krockade.Direkt reagerade flera personer och hjälpte honom till dess att räddningspersonal var framme.– Jag beundrar det väldigt mycket. Man blir överlycklig att det fanns sånt folk i närheten, säger Börje Andersson.
Läs mer om Börje Andersson.
Ryska utredare: Terrorgrupp finansierade t-banedåd
Den man som misstänks ha utfört självmordsdådet i S:t Petersburgs tunnelbana fick ekonomiskt bistånd från en internationell terrorgrupp i Turkiet, enligt utredarna.
Läs mer om S.t och Turkiet.
Vilken uppvisning – Porschemekanikern skiftar hjul med en hand
Det här har du garanterat aldrig sett förut. Vid hjulbytet skiftar mekanikern de 20 kilo tunga hjulen med en hand. Se filmen och imponeras!
Läs mer om Porschemekanikern.
Sirius får flytta till Gävle
Den allsvenska nykomlingen Sirius hemmaplan är för dålig. Efter en inspektion meddelar Svenska Fotbollförbundet att lagets nästa hemmamatch, mot Kalmar på måndag, flyttas till Gavlevallen i Gävle sedan Studenternas IP i Uppsala inte anses hålla tillräcklig kvalitet.
Barnhemsbarn i Minsk på gränsen till svält
Nästan hundra barn och ungdomar har hittats på gränsen till svält på barnhem i Minsk, skriver The Guardian. Bilder från barnhemmen visar ungdomar som uppges väga så lite som 11 kilo.
Läs mer om Minsk och The Guardian.