20. April 2017 20.00-20.59

13 falska nyheter som sprids i franska presidentvalet

Påhittade tweets, manipulerade bilder och överdrivna påståenden. Den franska valkampanjen är full av rykten och osanningar. Sajten buzzfeed har listat 13 felaktiga uppgifter som sprids på sociala medier.
Störningar i flygtrafiken i Europa
Flighter i hela Europa drabbas av förseningar på grund av ett havererat datasystem. Passagerare kan inte checka in på sina flyg.
Läs mer om Europa.
Dataproblem skapar stora störningar i flygtrafiken i Europa
Ett datasystem för flygtrafiken ligger nere vilket orsakar stora störningar för flygtrafiken i Europa, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Europa.

Dataproblem skapar stora störningar i flygtrafiken i Europa

Ett datasystem för flygtrafiken ligger nere vilket orsakar stora störningar för flygtrafiken i Europa, skriver Aftonbladet. Även Arlanda är drabbat.
Läs mer om Aftonbladet och Europa.
Vestberg omvald som SOK-ordförande – trots protest
Ett par idrottsförbund ville inte välja någon ordförande alls. Men trots kritiken valdes Hans Vestberg om som SOK:s (Sveriges olympiska kommitts) ordförande på ett välbesökt årsmöte i Stockholm. Ett aprilskämt, kallade Svenska judoförbundets ordförande Kristiina Peekola ordförandesituationen.
Nakenråttor överlever utan syre
Den afrikanska nakenråttan är ett av jordens märkligaste däggdjur. Nu visar en studie att arten dessutom kan klara sig lång tid helt utan syre. I stället använder den helt enkelt fruktsocker — precis som växter gör.
Hätskt på Fingerprints stämma: Håll käften om bud
Varför köper inte ledningen aktier och varför sprider huvudägare Johan Carlström rykten om kommande uppköp? Det var två hårt debatterade ämnen vid Fingerprints årsstämma i Göteborg.
Läs mer om Göteborg och Johan Carlström.
Haglunds glädjedans när Elfsborg segrade
Efter två raka förluster i bagaget vann Elfsborg med 3-0 över Örebro. Och ingen var gladare än tränaren Magnus Haglund efter det. Efter 2-0-målet bjöd han på en dansuppvisning längs sidlinjen.
Läs mer om Elfsborg och Örebro.
Lättare för kränkta poliser få ersättning
Poliser ska lättare kunna få skadeståndsersättning om de utsätts för kränkning eller våld när de gör ett ingripande, anser en majoritet i riksdagen.
Oväntat stort vinstlyft för BMW
Den tyska biltillverkaren BMW redovisar ett 27-procentigt lyft för vinsten före skatt till drygt tre miljarder euro under årets första kvartal. Det kan jämföras med en snittprognos bland analytiker på 2,2 miljarder euro.
Läs mer om BMW.
JUST NU: Övningskörde med lyxbil – kraschade in i husvägg
Övningskörningen med lyxbilen fick sig ett snörpligt slut.Föraren gasade på och bilen kraschade rätt in i en husvägg.– Det är en Porsche som kört in i ett hus. Det verkar vara en övningskörning, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt och Porsche.
Man misshandlad i lägenhet – förd till sjukhus i ambulans
En man har misshandlats grovt i en lägenhet i Borås – en annan har gripits.Enligt polisen har mannen skadats till den grad att ambulans fick föra honom till sjukhus.Skadorna ska röra mannens huvud.– Någon har blivit slagen och har skador i huvidet, säger Tommy Nyman, presstalesperson på polisen.
Läs mer om Tommy Nyman.
Backlund kommer inte till VM
NHL-klubben Calgary, med centern Mikael Backlund, är utslaget ur slutspelet vilket hade kunnat bädda för ytterligare förstärkning till Tre Kronor inför ishockey-VM i maj. Men nu bekräftar Svenska ishockeyförbundet för TT att centern tackat nej på grund av skada.
Gripenkonkurrent drar sig ur belgisk flygstrid
Boeing, en av Saabs konkurrenter, drar sig ur försöken att sälja stridsflygplanet F-18 Super Hornet till Belgien. Det ökar möjligheten för Sverige att sälja nya Gripen E men flera andra tunga konkurrenter finns kvar och slåss om mångmiljardkontraktet.
Läs mer om Belgien, Gripen E och Sverige.
Mikael Backlund tackar nej till VM
I natt åkte Calgary Flames ur Stanley Cup - och Mikael Backlund hade kunnat bli en drömförstärkning till Tre Kronors VM-lag. Så blir det inte. Den 28-åriga centern tvingas tacka nej på grund av skada.
Läs mer om Mikael Backlund och Stanley Cup.
Karl-Emils bästa present under 80-årsdagen: Fallskärmshopp
Han har åkt Vasaloppet elva gånger, vandrat i Sarek och bott i Tanzanias vildmark.Men när Karl-Emil Alp fyllde 80 år fick han något extra av sambo, barn och barnbarn: Ett tandemhopp med fallskärm.– Han som hoppade med mig, han hade aldrig hoppat med någon så gammal förut, säger Karl-Emil.
Krav på bättre skydd efter fondskandalerna
Antalet fonder i premiepensionen kommer att minska – i varje fall om Pensionsmyndighetens förslag får godkänt av den politiska pensionsgruppen. Pensionsspararna måste skyddas från bolag som Falcon Funds och Allra lyder gruppens uppdrag.
Läs mer om Allra.
Erdogan i utfall mot dansk valobservatör
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan anklagar flera valobservatörer från Europa för att vara terrorister. I en tv-intervju med mediebolaget al-Jazira visar Erdogan bilder på flera observatörer, däribland en dansk politiker.
Rikard Wolff om oväntade sexfrågan om Lejonkungen
Skådespelaren Rickard Wolff är singel – och dejtar på Grindr.Nu berättar han om beundrarnas oväntade sexfråga – om Lejonkungen.– Är det du som är Scar i Lejonkungen?. Ja säger jag. Åh kan du inte säga 'jag dödade Mufasa', säger han i podcasten Tankar med.
Läs mer om Grindr.Nu, Lejonkungen, Scar och Tankar.
JUST NU: Lyxbilen körde in i husvägg
Övningskörningen med lyxbilen fick sig ett snörpligt slut.Porschen kraschade nämligen rätt in i en husvägg.– Det är en Porsche som kört in i ett hus. Det verkar vara en övningskörning, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt och Porsche.