20. April 2017 21.00-21.59

Lundaprofessor upptäckte gigantiska urtidsmasken

En lundaprofessor har varit med i upptäckten av en gigantisk urtidsmask. Den största i sitt slag någonsin.– Det är som om vi hade hittat en människa som var 14 meter lång, säger Mats Eriksson, geologiprofessor vid Naturvetenskapliga fakulteten på Lunds universitet.
Läs mer om Naturvetenskapliga.

En polis dödad i skottlossning på paradgata i Paris

Två poliser skadades allvarligt i en skottlossning på paradgatan Champs-Elyses i Paris på torsdagskvällen. En av poliserna ska kort senare ha avlidit av sina skador, uppger poliskällor, rapporterar nyhets-tv-kanalen France 24.
Läs mer om France.
Det är som att kissa i storm
Han var borta i nästan tre år på grund av ryggproblem.Emir Bajrami startade mot Örebro – men efter 25 minuter högg det till kraftigt i ryggen.– Det är som att kissa i storm, säger han.
Läs mer om Örebro.
Poliser svårt skadade i skottlossning i Paris
Två poliser skadades allvarligt i en skottlossning på paradgatan Champs-Elyses i Paris på torsdagskvällen. En av poliserna ska kort senare ha avlidit av sina skador, uppger poliskällor, rapporterar nyhets-tv-kanalen France 24.
Läs mer om France.

Hammarbykaptenen tackade för sig med nytt kontrakt

Efter sju år i klubben tackade han för sig Lagkaptenen avslutade sin tid i grönvitt med ett nytt ligakontrakt för sitt Hammarby. – Fantastiskt och skönt att vi vann och gjorde det på ett så övertygande sätt, sa en tårögd Jonatan Wenell efter 31–21 (11–12) mot Amo.
Skott mot poliser i Paris – en död
Paradgatan Champs lyses i Paris har stängts av. Nyhetsbyrån Reuters rapporterar att en polisman har skjutits till döds. Ytterligare en polis har skottskadats, uppger polisen. Den person som misstänks ha beskjutit poliserna har dödats.
Två fordon har kolliderat – finns barn i ena bilen
Två bilar har kolliderat med varandra i Marks kommun.Olyckan har skett i Skene, enligt uppgifter från SOS Alarm.Fyra personer är inblandade.– Det sitter ett mindre barn i en bilbarnstol i en av bilarna, men jag har inga uppgifter om att vi behöver klippa sönder bilen för att få ut barnet, säger Fredrik Ivansson, inre befäl på Södra Älvsborgs räddningsförbund.
Läs mer om Fredrik Ivansson och Skene.
Krokodiljägare blev krokodils byte
Kroppsdelar från en krokodiljägare som saknats i Zimbabwe sedan förra veckan, har påträffats i en krokodil som dödats under sökande efter jägaren. Dna-tester visar att den saknade 44-årige sydafrikanen föll offer för ett djur han själv var ute efter att jaga.
Läs mer om Zimbabwe.
JUST NU: En skadad efter rån mot butik
En person skadades när en matbutik rånades på torsdagskvällen.Mannen som rånade butiken söks med hundpatruller och helikopter.– En person är förd med ambulans till sjukhus. Hur personen skadats är oklart men rånaren ska inte ha varit beväpnad med skjutvapen, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt.
Självmordsbombare var utklädda till hjälparbetare
En självmordsbombning väster om Aleppo har sprängt över 120 människor till döds, varav 68 barn. Självmordsbombarna var utklädda till hjälparbetare och delade ut godis för att locka till sig barn sekunder innan bomben sprängdes. De drabbade skulle evakueras ur Syrien. Det uppger AFP.
Läs mer om AFP, Aleppo och Syrien.
Flera fordon har drabbat samman i kollision
Flera fordon har kolliderat med varandra i Marks kommun.Olyckan har skett i Skene, enligt uppgifter från SOS Alarm.
Läs mer om Skene.
Skottlossning på Champs-Elyses
En skottlossning har brutit ut på Champs-Elyses i centrala Paris, uppger BFMTV. Två poliser har skadats allvarligt.
Datakrasch skapade stora störningar i flygtrafiken
Ett datasystem som majoriteten av de europeiska flygbolagen använder kraschade under torsdagskvällen med flera förseningar som följd. Även Arlanda drabbades. Strax innan klockan 21 på torsdagskvällen var problemet åtgärdat, men förseningarna kan förekomma under resten av kvällen.
Ge kommuner mer makt över bostadsbyggandet
Staten bör ställa hårdare krav på kommunerna att planera för bostäder till hushåll med låga inkomster. Men kommunerna måste samtidigt ges mer makt att påverka vilka typer av bostäder som byggs, även för projekt som sker på privat mark. Det skriver professorerna Thomas Kalbro och Hans Lind.
Passagerare blev arg – slog sönder bussen
Passageraren blev arg.Då slog han sönder bussen med en träpåk.– Han sa: Jag ska döda dig, vittnar chauffören i förhör.
En person skadad efter butiksrån
En person skadades när en matbutik rånades på torsdagskvällen.Mannen som rånade butiken söks med hundpatruller och helikopter.– En person är förd med ambulans till sjukhus. Hur personen skadats är oklart men rånaren ska inte ha varit beväpnad med skjutvapen, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt.
Småkronorna till semi efter anfallsfest
Sverige hade kastat om i förstakedjan – och det gav rejält med frukt. Hela kedjan nätade när Småkronorna briljerade, avfärdade självaste Kanada, och säkrade en semifinalplats i J18-VM.
Läs mer om Kanada och Småkronorna.
Oro över Trumps planer på ändrade visumregler för högutbildade
USA:s president Donald Trump vill förändra reglerna för högutbildade invandrare. Bland Silicon Valleys teknikföretag oroar man sig över att de nya reglerna kan göra det svårare för små start up-företag att rekrytera och anställa folk.
Läs mer om Donald Trump.
Så vill regeringen förbättra apoteksmarknaden
Regeringen kommer i vår med en proposition baserad på apoteksmarknadsutredningens förslag. Statliga Apoteket AB:s roll som föredöme är viktigt och regeringen har inga planer att minska ägandet. Däremot vill vi avyttra det statliga ägandet i Apoteksgruppen Holding i Sverige AB, skriver Mikael Damberg (S) och Gabriel Wikström (S).
Skolledare inför rätta för ekonomiska brott
Den kritiserade friskolekoncernen Al-Azhar har skulder till staten, missköter redovisningar och betalar ut otillåtna lån, kan DN avslöja. I dag, fredag, ställs dessutom en av grundarna inför rätta för ekonomiska brott. Ändå har Skolinspektionen inte agerat.
Läs mer om Al-Azhar och Skolinspektionen.
Elfsborg vinnare igen
Elfsborg fortsätter att blanda resultaten. Mot Örebro vann boråsarna med 3–0 inför glest befolkade läktarrader.
Stort datahaveri – flygtrafik störs i hela Europa
Omfattande störningar i ett datasystem stör flygtrafiken i hela Europa på torsdagskvällen. Enligt uppgift till Aftonbladet ligger inchecknings- och bokningssystemet Amadeus nere. Det medför att passagerare inte kan checkas in.
Läs mer om Aftonbladet och Europa.
Regeringskvarter spärrades inte av efter terrordådet
Fordonsattacker är ett scenario i riksdagens säkerhetsarbete. Men när terroristen hade mejat ner oskyldiga människor med lastbil några kvarter bort på Drottninggatan, stängdes trafiken aldrig av i området som rymmer hela Sveriges statsledning: Riksdag, regering och kungahus.
Läs mer om Drottninggatan.
Småbarnsmamman Jade får betalt för att slå män
Jade, 28, får betalt för att misshandla män – och tvinga dem att lukta på hennes svettiga fötter.I veckans avsnitt av Outsiders berättar den brittiska småbarnsmamman om sitt udda yrke.– Jag får betalt för att spöa män, säger hon i programmet.
Wikegårds kritik mot Linus Söderström
Linus Söderström har imponerat stort och varit en av slutspelets främsta målvakter.När HV 71 i kväll förlorade mot Brynäs efter förlängning blev han starkt kritiserad av Niklas Wikegård.– Det är inte bra gjort av Linus Söderström. Det ska inte gå in där, säger han i C More.
Läs mer om C More.
Gessica, 27, fick sitt ansikte förstört av syra
Den italienska skönhetsdrottningen Gessica Notaro, 27, framträdde i tv på torsdagen för första gången sedan hon fick sitt ansikte förstört av syra. Hennes pojkvän Jorge Tavares förnekar attacken, men sitter i fängelse i väntan på rättegång. – Mitt ansikte är förstört, men mina ansiktsdrag är fortfarande kvar, säger hon till Daily Mail.
Läs mer om Daily Mail och Gessica Notaro.