21. April 2017 01.00-01.59

USA skickar tusen militärer till Gotland

USA skickar 1 000 militärer till den svenska försvarsövningen Aurora på Gotland, uppger Dagens Nyheter. – Gotlands läge och den säkerhet som svensk militär förser ön med är extremt viktigt - inte bara för Sverige utan även för den här delen av världen, säger den amerikanske generalen David Perkins till DN.
Läs mer om Aurora, Gotland och Sverige.

Erik de la Reguera: Skjutningen i Paris kommer gynna högrekandidaterna

SNABBANALYS. Den misstänkta terrorattacken på paradgatan Champs-Elyses i Paris inträffar bara några dagar före landets mest laddade presidentval i modern tid. DN:s Paris – korrespondent Erik de la Reguera svarar på tre frågor om vad dådet kan få för betydelse för valet.
Läs mer om Erik och Reguera.
Kommer fortsätta vara del av vardagen
Presidentkandidaterna Marine Le Pen och Franois Fillon ställer in sina valmöten på fredagen efter terrordådet i Paris. Samtidigt som uppgifterna om skjutningen kom satt presidentkandidaterna i den sista tv-debatten – och opinionsledaren och favoriten Emmanuel Macron sa direkt: – Detta hot kommer att fortsätta att vara en del av vår vardag under de kommande åren.
Läs mer om Emmanuel Macron.
IS tar på sig attack i Paris
Terrororganisationen IS tar på sig attacken i Paris där en polis dödades och två skadades allvarligt. Jakten på en möjlig andra gärningsman pågår.