21. April 2017 06.00-06.59

Jimmie Åkesson är ingen Marine Le Pen

Mot slutet av budgetdebatten, i ett replikskifte med kristdemokraten Jacob Forssmed, tänkte Oscar Sjöstedt lite högt.

Stenkastning mot polishus – sex gripna

Polishuset i Filipstad i Värmland utsattes i natt för stenkastning. Fönsterrutor krossades och ett vittne hotades av gärningsmännen, uppger polisen. Senare kunde sex misstänkta gripas.
Läs mer om Filipstad och Värmland.
Le Pen tappar i mätning gjord före dådet
Den oberoende kandidaten Emmanuel Macron tros vinna den första omgången i det franska presidentvalet på söndag. Detta sedan invandrings- och EU-fientliga Nationella frontens partiledare Marine Le Pen tappade i en undersökning från opinionsinstitutet Elabe som publicerades på fredagen. Mätningen gjordes före torsdagens skjutning mot polis på torsdagskvällen.
Presidentkandidater ställer in kampanjer
President Franois Hollande har kallat till krismöte under morgonen med anledning av torsdagskvällens dåd mot polis i Paris. Flera av av presiodentkandidaterna har ställt in sina valkampanjer.
Danska tonårsflickans snabba väg in i terrorn
Den 15-åriga flickan blev radikaliserad efter en semester i Turkiet.När hon kom hem till Danmark började hon planera bombattacker mot två skolor.Nu står hon inför rätta och riskerar att spärras in för alltid.
Läs mer om Danmark och Turkiet.När.
Fullt fokus på innehåll ska räcka för att locka företagen till Dropbox
Fokus på innehåll och att inte försöka styra vilka applikationer folk använder. Det är några av grundvalarna i Dropbox företagssatsning, berättar Nordenchefen Oliver Blüeher.
Fullt fokus på innehåll ska räcka för att locka företagen till Dropbox
Fokus på innehåll och att inte försöka styra vilka applikationer folk använder. Det är några av grundvalarna i Dropbox företagssatsning, berättar Nordenchefen Oliver Blüeher.
Gripa Assange prioritet för USA
Läs mer om USA.
Skrällen – Nashville slog ut Blackhawks
LOS ANGELES. Nashville gav inte topplaget Chicago någon chans. Med fjärde raka segern i natt, svensk tid, skickade man ut trefaldiga mästarna ur årets Stanley Cup. Det är vinterns skräll i NHL. – Om vi hade kunnat drömma om det här? Nej, så klart inte, men jag tycker att vi förtjänade det, säger Filip Forsberg efter 4-1-segern.
Zibanejad stor hjälte för New York Rangers
LOS ANGELES. Storspel av Henrik Lundqvist i kassen.Ett avgörande mål i förlängningen av Mika Zibanejad.– Det finns nog inget bättre än att vinna på övertid i slutspelet. Att få avgöra en sån här match är självklart en fantastisk känsla. Mitt viktigaste mål i NHL någonsin, säger Mika.Men det var inte bara de här två, som gjorde att det blev en stor svenskkväll för New York Rangers i nattens bortamöte med Montreal.Jesper Fast var också målskytt och Oscar Lindberg gjorde ett jättejobb matchen igenom när man vann med 3-2.– Ja, det var en lyckad svensk
Man gripen – hade med sig rörbomber
Lägenhetsinnehavaren ville bli av med sin kompis men den 40-åriga mannen vägrade gå. Han larmade polisen och när patrullen kom till platsen visade det sig att 40-åringen var beväpnade med två rörbomber. – Det oklart vad han tänkt göra med dem, säger Roland Lindkvist, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Roland Lindkvist.
David Hellenius och Rene Nyberg samlar in pengar till världens barn
Läget för världens barn är akut.Tillsammans med Unicef och TV4 ska nu David Hellenius och Rene Nyberg leda den nya insamlingsgalan Världens kväll tillsammans.Med på tåget finns kändisar som Per Gessle, Mia Skäringer, Henrik Dorsin och Zara Larsson.– Nu väntar vi bara på att kungafamiljen ska vara med, säger David Hellenius.
Därför ger sig Husqvarna in i delningsekonomin – vi är världens äldsta startup
Nu ska häcksaxar få nya ider att frodas. Husqvarna har dragit igång ett testprojekt där det ska gå att hyra och plocka upp sin önskade trädgårdsmaskin i en box på en köpcentrumparkering.
Läs mer om Husqvarna.
Därför ger sig Husqvarna in i delningsekonomin – vi är världens äldsta startup
Nu ska häcksaxar få nya ider att frodas. Husqvarna har dragit igång ett testprojekt där det ska gå att hyra och plocka upp sin önskade trädgårdsmaskin i en box på en köpcentrumparkering.
Läs mer om Husqvarna.
Elizabeth II fyller 91 – se drottningens liv i bilder
Hon är den levande monark som regerat längst i hela världen. I februari år firade hon 65 år vid tronen. Idag fyller hon 91 år. Grattis drottning Elizabeth II!
Läs mer om Elizabeth II.
Miljardärerna som gav mest till Trumps presidentfest
107 miljoner dollar, cirka 920 miljoner kronor, samlades in till festligheterna och arrangemanget kring Donald Trumps installation som president i USA. Här är miljardärerna som gav mest pengar enligt Forbes.
Läs mer om USA.
Het trend bygga höga hus – intresset skyhögt
Höga bostadshus blir allt vanligare. Snart byggs Tellus towers, två skyskrapor på Telefonplan, där ena huset blir 240 meter högt, nära 100 meter högre än Kaknästornet. Jakten på marginaler och få ut en stor mängd lägenheter driver på utvecklingen.
Läs mer om Kaknästornet och Telefonplan.
Hur får vi ihop sexlivet när barnen är hemma?
Vi är ett par som har träffats mitt i livet och har båda barn sedan tidigare. Vi lever i ett varannan veckas förhållande med överlappande lämningar vilket betyder att vi är barnfria 4 dagar av 14. Vi har svårt att hitta vår kärleksrytm.
Anders Öfvergårds kritik mot Samir
Anders Öfvergård är förvånad över att Samir Badran fick lämna Lets dance i fredags. Han tror att Samirs läckta nakenbild kan ha varit an av anledningarna till att Samir fick lämna. – Jag är själv förälder och man blir inte speciellt imponerad, säger Anders Öfvergård.
Läs mer om Samir, Samir Badran och Samir.
NHL-stjärnan stäms av domare efter tackling
I början av 2016 tacklades linjedomaren Don Henderson omkull av Dennis Wideman i Calgary Flames. Nu stämmer Henderson NHL-stjärnan på drygt 90 miljoner svenska kronor enligt uppgifter till TSN Sports.
Polisens vapen i jakten på tjuvligorna: Facebook
I år är båtmotortjuvarna extra tidiga, extra aktiva – och de har ett nytt, fräckt tillvägagångssätt.Polisen jagar dem i Västsverige med ett vapen som är viktigare än alla andra:Facebook.– Facebook är en jädra hjälp. Det är fantastiskt, säger Thomas Andersson vid polisens båtsamverkan i region Väst.
Läs mer om Väst och Västsverige.
Dansk tonårsflicka planerade bombdåd mot två skolor
Den 15-åriga flickan blev radikaliserad efter en semester i Turkiet.När hon kom hem till Danmark började hon planera bombattacker mot två skolor.Nu står hon inför rätta och riskerar att spärras in för alltid.
Läs mer om Danmark och Turkiet.När.
Medan du sov: Världen i korthet den 21 april
DN sammanfattar händelsenyheter i korthet från världen. Detta hände medan du sov:
Per Gessle har inget kvar att bevisa – mer än att han aldrig varit bättre
Vad gör man när man sålt 80 miljoner skivor och en del av karriären plötsligt tar tvärstopp, med inställd världsturn? Vad gör man när man blir ensam kvar som syskon, med båda föräldrarna borta? För Per Gessle blev svaret att hitta hem musikaliskt. På en plats som få hade väntat sig. Intervjun avslutas med att han väljer 20 countrylåtar, exklusivt för DN.
Man utsatt för grov misshandel
En man har förts till sjukhus efter en grov misshandel i Borås. Han har fått skador i huvudet.