21. April 2017 07.00-07.59

Man gripen efter bombfynd
En man i 40-årsåldern har gripits i Eskilstuna, misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.
Läs mer om Eskilstuna.
Många anklagade i köttskandalen
Sextio personer, däribland två chefer vid köttproducenten BRF, står anklagade för inblandning i köttskandalen i Brasilien, enligt ett uttalande från åklagaren.
Läs mer om BRF och Brasilien.

Räddningstjänsten sågade loss tonåring

Räddningstjänsten fick rycka ut till en lekplats i Sölvesborg för att rädda en tonåring som fastnat i en gunga gjord för barn.
Läs mer om Sölvesborg.
Väpnat rån mot butik i Göteborg – stal cigarettlimpor
Två personer eftersöks av polis efter att de sent på torsdagskvällen rånat en butik i Göteborg.De misstänkta ska ha använt sig av en pistol och hotat personalen.– Personalen uppfattar det som en svart pistol, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.
USA: Gripa Assange har högsta prioritet
Att gripa Wikileaks-grundaren Julian Assange är av högsta prioritet för USA. Det meddelar justitieminister Jeff Sessions, som nu vill ta ett krafttag mot alla läckor. – Vi har redan intensifierat arbetet och när det väl är dags kommer vi se till att skicka flera personer i fängelse, säger han enligt Guardian.
Jeff Sessions: Julian Assange är en prioritet
Att gripa Wikileaksgrundaren Julian Assange är en prioritet för USA, enligt justitieminister Jeff Sessions.
Beväpnade gäng stormade BB i Venezuela
Beväpnade gäng har attackerat ett sjukhus i Venezuela, enligt landets utrikesminister. Han skyller attacken på regeringskritiker som fortsatt drabba samman med polisen.
Läs mer om Venezuela.
Zlatan skadad - tränaren orolig
Zlatan Ibrahimovic klev av skadad. Efter matchen var hans tränare oroad. - Jag är inte positiv, säger Jos Mourinho. Manchester United vann torsdagskvällens Europa League-match mot Anderlecht med 2-1.
Ögonvittne: Det var en terrorist
En polis har skjutits ihjäl i Paris i ett förmodat terrordåd. Det var på torsdagskvällen som mannen klev ur en bil på paradgatan Champs lyses och började skjuta med automatvapen mot poliser. Så här berättar ett vittne som såg vad som hände.
Engstrand: Han har en jävla integritet
Klassiske SVT-kommentatorn Tommy Engstrand är Hyland-pojken som har hunnit bli 77 år gammal. I en stor intervju berättar Engstrand om livet som pensionär, vänskapen med Björn Borg, hur han hjälper sjuke ex-kollegan Arne Hegerfors i vardagen – och varför han inte planerar en comeback i rutan. – Det skulle inte vara bra att släppa fram gubben till en mikrofon, säger Engstrand.
Smash and grab – använde sig av bil som murbräcka
Tre maskerade personer utförde tidigt på fredagsmorgonen en smash en grab-kupp mot en livsmedelsbutik i Göteborg.Männen ska ha använt en bil som murbräcka och stulit okända mängder tobak från platsen.– Man kan se på övervakningskamerorna att de lämnar butiken med Postnord-säckar som de har hjälpts åt att fylla, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.
USA utreder Julian Assange
Att gripa Wikileaksgrundaren Julian Assange är en prioritet för USA, enligt justitieminister Jeff Sessions.
Hollande: Övertygad om att det var terror
En man med automatvapen sköt ihjäl en polis paradgatan Champs lyses i Paris. Ytterligare två poliser har allvarliga skottskador. President Franoise Hollande säger i ett tv-sänt tal att han är övertygad om att händelsen är terrorrelaterad.
Kärleksparet visar hur det är att resa utan varandra
Becca och Dan är paret som reser jorden runt – fast inte tillsammans. Kolla hur de parar ihop sina olika bilder med liknande resmotiv – ett sätt att hålla samman deras splittrade samliv.
Läs mer om Dan.
Carina Rydberg kapade min Facebooktråd
I det nya avsnittet av Lunch med Montelius äter Martina och Gunilla rimmad lax och kikärtsbiff på kvarterskrogen Nytorget 6 i Stockholm.
Sigrid Bergåkras kamp för kärleken med Pål
Sigrid Bergåkra och Pål Mases berättar nu att de har tagit en paus i förhållandet. Paret träffades under Bonde söker fru – men livet efter tv-succn blev inte som de tänkt sig - nu kämpar de för att åter få ihop förhållandet. – Det är fortfarande passion och kärlek mellan oss, säger Sigrid Bergåkra.
Läs mer om Bonde, Pål och Sigrid Bergåkra.
Cuba Gooding Jr:s pappa död
Hollywoodstjärnan Cuba Gooding Jr:s pappa, soulsångaren Cuba Gooding Sr, är död. Han var huvudsångare i gruppen The Main Ingredient i nästan 20 år. Han hittades död vid sitt hem i Kalifornien, skriver Hollywood Reporter. Han blev 72 år.
Gunnar Nordström: Han är årets snackis
LOS ANGELES. Henrik Lundqvist har bjudit på kanonform i New York Rangers. Radarparet Viktor Arvidsson och Filip Forsberg fortsätter succn från grundserien i Nashville. William Nylander har visat att han duger i slutspelet också i unga, speediga och kaxiga Toronto. Men den stora svenska snackisen i årets Stanley Cup är Erik Karlsson i Ottawa. Han toppar assistligan och är ett fenomen med sina framspelningar i match efter match.
Mats J Larsson: Jag svänger undan i sista sekunden
Brunkebergstunneln 11.37.
Umeå vill studsa tillbaka i basketfinalen
Umeå vill flyga tillbaka in i finalserien efter onsdagens krasch hemma i Umeå Energi Arena. Men favoritens överlägsenhet tidigare i säsongen kanske kan ha tagit dem för nära solen. – Vi som lag är inte vana vid att förlora, säger Martina Stålvant inför SM-final nummer två.
Mika Zibanejad bäddade för avgörande i New York
Tampa. Mika Zibanejads första slutspelsmål blev oerhört viktigt. Det avgjorde till 3–2 för New York Rangers i förlängningen i Montreal. Henrik Lundqvist i mål bidrog också starkt till segern.
Läs mer om Montreal och New York.
Nashville körde över Chicago i fyra raka matcher
Tampa. Vilken skräll av Nashville att skicka ut Chicago med 4–0 i matcher. Viktor Arvidsson hade en stor del i skrällen i en matchserie där Nashville lyckats göra Chicagos alla stjärnor väldigt bleka.
Läs mer om Chicago och Nashville.