21. April 2017 08.00-08.59

Kvinna livshotande skadad i misshandel

En kvinna i 60-årsåldern vårdas för livshotande skador efter att ha misshandlats i Svärtinge utanför Norrköping. Hennes tillstånd beskrivs som kritiskt, enligt Region Östergötlands presstjänst.
Läs mer om Norrköping och Svärtinge.

Martin Nyström: Princes lyckligaste ögonblick. Det var som att uppleva Chaplin och Mozart i en och samma person

Ett år efter Princes död. Martin Nyström minns funkmästaren.
Läs mer om Chaplin och Mozart.
Många förstår inte världen – kartritare borde hjälpa till
Varför stämmer vår mentala kartbild inte med verkligheten? Pontus Hennerdal, fil dr i kulturgeografi, med kartografi som specialitet, svarar på fyra frågor missförståelsen av världskartan.

Piloten hyllas efter fina insatsen för mamman

En pilot anställd av Finnair har tagit internet med storm efter att han hjälpt en mamma att mata hennes barn mitt under en flygning.
Läs mer om Finnair.
Gripen för Dortmundattack ville tjäna pengar
BERLIN. En 28-årig man har gripits misstänkt för att ligga bakom bombattacken mot Dortmunds spelarbuss i förra veckan. Den gripne är varken islamist eller högerextremist, utan tros ha agerat för att tjäna pengar.
Läs mer om Dortmundattack.
Parisskytten känd av polisen
En 39-årig fransman har identifierats som gärningsmannen bakom torsdagens attack i Paris. Mannen ska ha gripits i februari, misstänkt för att ha planerat en attack mot poliser. Men han släpptes i brist på bevis.
Ikea ger bort docksängar till hemlösa katter
Tack vare Ikea slipper nu hemlösa katter att sova på marken.Ett Ikea-varuhus i Kanada har nämligen donerat sina docksängar till ett katthem!Tidigare fick de ligga på hårda och kalla golv. Kolla de söta bilderna!
Läs mer om Ikea och Kanada.
Miljardären som skaffade sig en egen tidning
Idolporträtt och tveksamma anställningar – sedan affärsmannen Mats Qviberg köpte Metro undrar många vad som händer med tidningens oberoende.Johan Anderberg intervjuar en ny tids medieägare.
Läs mer om Metro.
Klefboms sena mål fick arenan att koka
LOS ANGELES. Snacka om revansch.Edmonton kom tillbaka efter 0-7-förlusten i San Jose senast och vann efter en dramatisk förlängning med 4-3 i morse, svensk tid.Det betyder att man skaffat sig en 3-2-ledning i matcher i åttondelsfinalen.Oscar Klefbom räddade Oilers till förlängning med sitt 3-3-mål med knappt tre minuter kvar av den tredje perioden.– Det var nog det viktigaste, skönaste och hårdaste målet jag gjort i min karriär. Fick en perfekt passning och försökte bara få pucken på bortre sidan av kassen, säger Oscar.– Jag tycker att vi spelade ut dem i förlängningen och det känd
Läs mer om Oscar och San Jose.
Allvarligt talat, vad är det för fel på folk?
Vi spelade på grus på Flatåsplan i Frölunda med Warta och var kanske 10-12 år. Domaren var extremt dålig och det kan jag erkänna, men man får ju ändå bita ihop. Det var det en morsa som inte gjorde.
Läs mer om Flatåsplan, Frölunda och Warta.
Flera fordon i krock i korsning
Flera personer ska ha krockat i en korsning.Polis är på väg till platsen för kontroll.
Le Pen och Macron ska hålla tal om dådet
Våldsdådet på Champs-Elysees i Paris tros gynna kandidaterna till höger i det franska presidentvalet på söndag. Tre av huvudkandidaterna har avbrutit sina planerade kampanjresor under fredagen.
Läs mer om Macron.
Svensk misstänks för kvinnas död i Thailand
En svensk kvinna har avlidit i Thailand efter att ha fallit ut från en balkong i turistorten Pattaya, rapporterar lokala medier.
Läs mer om Pattaya och Thailand.
Svenska personuppgifter hyrs ut
Handel med svenska personuppgifter och identitetshandlingar pågår helt öppet på ryskspråkiga nätforum i Sverige, rapporterar Ekot.
Läs mer om Ekot och Sverige.
Sex greps efter stenkastning mot polishus
Sex män greps i natt efter stenkastning och hot i Filipstad.
Läs mer om Filipstad.
Berusad man med rörbomber greps
En 40-årig man som hade två rörbomber med sig har gripits i Eskilstuna.
Läs mer om Eskilstuna.
Efter Trumps inreseregler: Emirates drar ned på flyg
De skärpte säkerhetsreglerna som president Donald Trump beslutat om får Gulfstatsbolaget Emirates att dra ned på flygningarna till USA. Nu vill den amerikanska regeringen även se över inresereglerna för europer till USA. Än finns inget besked om hur det kan påverka svenska resenärer.
Läs mer om Donald Trump och USA.
Jessica Almenäs vevar mot ohälsohetsen
Jessica Almenäs vevar på Instagram mot något hon kallar ohälsohetsen.Kanal 5-profilens inlägg har väckt starka känslor – och hon får mothugg av kroppsaktivisten Lady Dahmer.
Läs mer om Instagram och Lady Dahmer.
Zlatans skada kan vara en välsignelse
Zlatan Ibrahimovic tvingades av mötet mot Anderlecht med en knäskada. Men innan dess hade han inte lyckats imponera på den brittiska presskåren. Han var lika rörlig som statyn av honom i Stockholm, skriver Manchester Evening News.
Läs mer om Anderlecht och Stockholm.
Svenska id:n hyrs ut på nätet – helt öppet
Handel med svenska personuppgifter och identitetshandlingar pågår helt öppet på ryskspråkiga nätforum i Sverige, rapporterar Ekot.
Läs mer om Ekot och Sverige.
Arkansas har avrättat första fången sen 2005
Den amerikanska delstaten Arkansas har avrättat den förste fången sedan 2005.Ledell Lee, 51, dömdes till döden efter att ha slagit en 26-årig kvinna med ett basebollträ och strypt henne, rapporterar CNN.
Läs mer om CNN.
OS-mästarinna stängs av i ett år
Amerikanskan Brianna Rollins, OS-guldmedaljör på 100 meter häck i Rio de Janeiro förra året, stängs av i ett år sedan hon inte redogjort för var hon befunnit sig och därmed inte kunnat dopningstestas.
Läs mer om Janeiro, OS-guldmedaljör och Rio.
Antiterrorpolis: Gärningsmannen ville skjuta poliser
Den 39-årige gärningsmannen bakom dådet på Champs Elyses Paris på torsdagskvällen uppges heta Karim C, och ha ett digert brottsregister. Han har skjutit mot poliser flera gånger tidigare och avtjänat ett långt fängelsestraff. Franska säkerhetstjänsten hade ögonen på honom, eftersom han på senare tid radikaliserats.
Läs mer om Karim C.
Ett vitt papper med en svart prick – vad ser du?
Skriv något vackert, mejlar vännen som är deprimerad efter en tung sjukdomsperiod, som kanske aldrig kommer att upphöra.Skriv något positivt och hoppingivande. Jag kan behöva det.
Säverman: Vår tids vårtid
Kåseri. Jag minns den långsammaste årstidsväxling jag sett. En sovjetisk förfilm om årstidernas gång på biografen Bostock. Så kul man kunde ha på bio år 1961.
Läs mer om Bostock.
I den slitna kyrkan döljer sig ett vackert hem
Har du drömt om att flytta in i en kyrka någon gång?Nu har du chansen – eller kanske ha som fritidshus.Dessutom ingår alla möbler – allt för mindre än 500 000!
Gärningsmannen tjänade miljoner på bomben
En ny man har gripits misstänkt för bombdådet riktat mot fotbollslaget Borussia Dortmunds spelarbuss.Enligt tyska Bild kan mannen ha drivits ekonomiska motiv och tjänat nästan fyra miljoner kronor på attacken.
Läs mer om Bild.
Louise lämnades i Stalins Sovjet för 90 år sedan – nu har hon hittat sin svenska familj
SAMARA/STOCKHOLM. Louise Molander, 93, har levt genom hela det senaste århundradets dramatik i Ryssland – och ständigt drömt om att hitta sin svenska pappa och familj. Nu blir drömmen verklighet. Expressen har letat upp hennes nära anhöriga i Sverige. – Jag blir så rörd och glad, nu när jag inte har så lång tid kvar att leva får jag veta att jag har familj i Sverige, säger hon – och hennes svenska släktingar är lika glada.
Läs mer om Ryssland och Sverige.
Hund gjorde utfall mot rånare – som flydde från platsen
På hundpromenaden försökte fyra män upp för att råna en kvinna i 60-årsåldern.Men efter hundens insats flydde rånarna med svansen mellan benen.Hunden gjorde ett utfall – och kvinnan blev inte av med sina värdesaker.
Stora löneskillnader för svenska biståndstoppar
Statliga riskkapitalbolaget Swedfunds vd Anna Ryott fortsätter vara den högst avlönade av topparna inom bistånds-Sverige. Det visar en sammanställning som tidningen Omvärlden gjort, där 62 organisationer granskats.
Läs mer om Anna Ryott och Omvärlden.
Mourinho oroad efter Zlatans skada
Manchester Uniteds tränare befarar det värsta efter det att Zlatan Ibrahimovic gått av fotbollsplanen med ett skadat knä. – Min känsla är inte bra, säger Jos Mourinho. En lagkamrat till Ibrahimovic ger däremot lugnande besked.