21. April 2017 11.00-11.59

Studio tipsar – Så får du garanterat dina mixar att låta bättre

Välkommen till Fredagstipset, en återkommande serie där Studios bloggare Jon Rinneby delar med sig av olika inspelnings- och mixningstips.
Läs mer om Fredagstipset och Jon Rinneby.

Lena PH:s mystiska bild får följarna att undra

Lena Philipsson publicerade en glad påsk-hälsning som har fått följarna att undra.Sångerskan har lagt upp en bild på en braskamin – och i en reflektion syns en man.Varm brasa, skriver sångerskan kryptiskt.
JUST NU: Villa övertänd - hund saknas i branden
En villafastighet i Moshult utanför Emmaboda i Småland ska ha börjat brinna vid 10-tiden på fredagen.Enligt tillgängliga uppgifter ska fastigheten vara helt övertänd. Ingen person ska ha skadats, men en hund saknas efter branden.
Läs mer om Emmaboda, Moshult och Småland.
Löfven lovar att möta V om välfärdsvinster
Stefan Löfven lovar nu att gå Vänsterpartiet till mötes när det gäller ett stopp för vinster i välfärden. – Det är klart vi ska hålla våra löften. Vi ska lägga förslag som stoppar vinstjakten i vår välfärd, för det tjänar varken skola, vård eller omsorg, säger han i TV4:s Efter tio. Samtidigt bjuder han in alliansen till förhandlingar om flygskatten.
Läs mer om Vänsterpartiet.

Tonåring erkänner: Körde ihjäl Helin, 50

Tonåringen har erkänt att det var han som körde på tvåbarnsmamman Helin Burkay, 50, som sedan hamnade i koma och avled. Han är tidigare ostraffad och misstänks nu för grovt vållande till annans död. – Det är ett otroligt allvarligt brott och han kommer att få leva med det här i resten av sitt liv, säger kommissarie Thomas Sandin, som leder utredningen.
Läs mer om Helin och Helin Burkay.
Daniel Hope: For seasons. Antonio Vivaldi m fl.
Efter sin medverkan på Max Richters Vivaldi recomposed följer nu violinisten Daniel Hope upp med ett eget årstidsalbum.
Läs mer om Daniel Hope.
Kommer påverka det franska valet
DN:s utsända på plats på Champs-lyses i Paris dagen efter skottlossningen.
Vampire: With primeval force
Keith Richards sa en gång att tricket är att hitta den som är bäst i världen på den musik du vill spela, och sen lyssna på allt som den personen har lyssnat på.
Tingsrätten friar terrormisstänkt i Malmö
Den 30-årige man från Syrien som suttit häktad misstänkt för terrorbrott i höstas i Malmö frias av tingsrätten. Indicierna mot den åtalade, som är IS-sympatisör, håller inte, menar rätten.
Läs mer om IS-sympatisör, Malmö och Syrien.
Horseface: Jääkausi
Svenska rockband som sjunger på finska finns det inte för många.
Gunthers gåta: Vem ser vem?
DN:s vetenskapsredaktör, civilingenjör, disputerad i partikelfysik, samt deltagare i SVT:s Genikampen, utmanar dig med sina egna gåtor. Har du vad som krävs för att lösa dem?
Branden i Borås under kontroll
Branden i en bilverkstad i Frufällan i Borås är nu under kontroll. Men räddningstjänsten evakuerar alla boende i närheten av byggnaden.
Läs mer om Frufällan.
Angaleena Presley: Wrangled
När countrytrion Pistol Annies återgick till att fokusera på sina solokarriärer för tre-fyra år sedan kunde man snabbt höra att Angaleena Presley skulle ta ut svängarna mest i fortsättningen.
Läs mer om Angaleena Presley.
Carl Johan von Seth: Aristoteles skulle inte ha gått i marschen
Vissa saker handlar om fakta och empiri. Men mer avgörande är vår generella förmåga att använda förnuftet, och det är den förmågan som i dag är hotad.
Läs mer om Seth.
Volvo XC60 nummer en miljon har rullat av bandet i Gent
Det är inte många modeller som har blivit sjusiffriga hos Volvo men nu är det dags att gratulera ännu en storsäljare i denna exklusiva skara – Volvo XC60. Samtidigt som Volvo inleder produktionen av nya generationen XC60 i Torslanda är det fortfarande full fart i Gent. Gamla XC60 ska byggas ytterligare några månader för att överlappa generationsgapet. Det behövs då XC60 fortfarande säljer mycket bra och historiskt har stått för cirka 30 procent av den totala försäljningen. Vem som blir ägare till Volvo XC60 nummer en miljon vet vi inte. Kanske rullar den in på Volvos museum?
Läs mer om Gent, Torslanda, Volvo och Volvo XC60.
15 favoriter i älskade Kroatien
Kroatien är populärare än någonsin. Förra året reste över en kvarts miljon svenskar hit. Här delar Allt om Resors Elisabet Axås med sig av sina favoriter i det lilla landet vid Adriatiska havet.
Läs mer om Adriatiska, Allt och Kroatien.
Petra Bush: Ett mönster ska kännas wow i kroppen
Petra Bush är mönsterdesignern som hamnade i modevärlden och blev nischad på blommönster. Nu har turen kommit till inredningen.– Nu när trenden inte är lika skandinaviskt och känns mer tillåtande så får jag passa på.
Hälsobloggarna rosar dansk ekologisk skönhet
Grönt är skönt. Med ekologiska och allergifria skönhetsprodukter så mår kroppen lite bättre. Hälsoliv Shopping och Happy Green erbjuder just nu 20 procents rabatt på ekologisk skönhet från Urtekram – ett märke som får mycket beröm på hälsobloggar.
Läs mer om Happy Green och Urtekram.
Körde på domaren – stäms på 68 miljoner
Den kanadensiske NHL-spelaren Dennis Wideman straffades med tio matchers avstängning för att ha åkt på en linjeman som blev skadad. Men linjemannen kräver nu ekonomisk kompensation.
Stora förändringar i busstrafiken nästa år
Det blir omfattande förändringar i busstrafiken i december. Växande områden som Norra Djurgårdsstaden och Barkarby får tätare trafik och Odenplan blir ett ännu viktigare bussnav. Andra linjer får glesare trafik. Flera direktbusslinjer mot centrala Stockholm kan komma att läggas ned helt eller delvis under sommaren.
Hynek Pallas: NMR på Almedalen är en skymf mot alla som fått familjer mördade i Förintelsen
Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen kommer till Almedalen, rapporterar Gotlands Allehanda. Om vi inte protesterar nu, när ska vi då göra det, frågar sig DN:s Hynek Pallas.
Läs mer om Almedalen och Förintelsen.
It-jättar protesterar mot Tysklands hårdare tag mot näthat
Det tyska lagförslag som ställer hårda krav på de sociala nätverksjättarna begränsar yttrandefriheten. Det menar en rad stora it-företag som nu vänder sig emot det föreslagna regelverket.
Dustin och Evry fortsätter köpa bolag – här är veckans it-affärer
Veckans affärssvep bjuder på en triss i förvärv: Dustin köper i Malmö, Evry köper inom affärssystem för transporter och Visma lägger vantarna på en lagerspecialist.
Läs mer om Evry, Malmö och Visma.
Håll koll på din profil i sociala medier – det gör rekryterarna
Visst kollar arbetsgivare upp dig på nätet och på sociala medier. Och det spelar roll vad de hittar. Över en tredjedel uppger att de någon gång sorterat bort en kandidat på grund av vad de ser på nätet.
Dustin och Evry fortsätter köpa bolag – här är veckans it-affärer
Veckans affärssvep bjuder på en triss i förvärv: Dustin köper i Malmö, Evry köper inom affärssystem för transporter och Visma lägger vantarna på en lagerspecialist.
Läs mer om Evry, Malmö och Visma.
Håll koll på din profil i sociala medier – det gör rekryterarna
Visst kollar arbetsgivare upp dig på nätet och på sociala medier. Och det spelar roll vad de hittar. Över en tredjedel uppger att de någon gång sorterat bort en kandidat på grund av vad de ser på nätet.
Le Pen: Vi befinner oss i ett krigstillstånd
Frankrike måste stå enade och ta ett hårdare tag mot fienden Det sa Marine Le Pen under en presskonferens på fredagen. – Frankrike befinner sig i ett krigstillstånd, säger hon.
Läs mer om Det och Marine Le Pen.
59-årig dansk åtalas för sexuella övergrepp
En 59-årig dansk man ställs inför rätta misstänkt för mer än 300 fall av sexuella övergrepp mot bland annat barn. Övergreppen har skett via Internet, uppger polisen i Nordsjälland.
Läs mer om Internet och Nordsjälland.
Mattis: Syrien har behållit kemvapen
USA:s försvarsminister James Mattis säger att Syrien ljuger och att man behållit kemvapen och varnar syriske ledaren Bashar al-Assads regim från att använda dem.
Läs mer om Bashar och Syrien.
Nazister tar plats under Almedalsveckan
Uttalat nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, NMR, kommer att finnas på plats under Almedalsveckan, skriver Hela Gotland.
Risk för laviner i Storuman
Naturvårdsverket larmar om stor lavinfara i Hemavan/Tärnaby i Storumans kommun.
Läs mer om Storuman.
Linda Lindorffs ilska mot oönskade penisbilder
Programledaren Linda Lindorff har ilsknat till efter att ha fått oönskade snuskbilder.En främling har skickat en bild på sitt blottade kön till TV4-profilen.Jag vill inte ha det. Det är olämpligt och osexigt och det stör mig, skriver hon i sin blogg.
30-årig man frias för terrorbrott
Den 30-årige syriske mannen stod misstänkt för att ha tänt eld på en lokal som används som shiamuslimsk bönelokal.Nu frias han från anklagelserna om terroristbrott genom grov mordbrand.Den tekniska bevisningen kan inte binda honom till platsen, enligt domen.
Moderaterna vill stoppa terrorism med utökad kameraövervakning
Utökad kameraövervakning på allmän plats och större befogenheter för säkerhetspolisen att använda signalspaning. Det är två av kraven som Moderaterna har med sig i förhandlingarna om terrorbekämpning som inleds på måndag.
Läs mer om Moderaterna.
Håller honom väldigt högt...
Stjärntränaren om sina bästa GS75-chanser
Microsofts plan: Släppa två stora Windows 10-uppdateringar per år
Windows 10-uppdateringarna kommer att släppas en gång per halvår, en i mars och en i september.
Microsofts plan: Släppa två stora Windows 10-uppdateringar per år
Windows 10-uppdateringarna kommer att släppas en gång per halvår, en i mars och en i september.
Apple ger bort en dollar till WWF för varje Apple Pay-köp i ny kampanj
Fram till och med 28 april kan de som har Apple Pay vara med och bidra till en bättre värld.
Läs mer om Apple Pay, Apple Pay-köp och WWF.
Het debatt om skatt på robotar
Skatt på robotarnas jobb? En av de franska presidentkandidaterna som på söndag går till val, Benot Hamon, anser det. Han får stöd i frågan av Bill Gates, men många andra ser problem.
Läs mer om Benot Hamon.
Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen kommer till Almedalen
Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen kommer att närvara vid årets Almedalsvecka, rapporterar Gotlands Allehanda.
Läs mer om Almedalen och Almedalsvecka.
Förre Premier League-spelaren död 44 år gammal
Den förre Aston Villa- och Middlesbrough-försvararen Ugo Ehiogu har avlidit, 44 år gammal, uppger BBC.
Läs mer om BBC.
Har fixat tänderna (!) – för att vinna på V75
Tränaren: Springer rakare
Läs mer om V75.