21. April 2017 12.00-12.59

Titta, så har du aldrig sett kronprinsessan

SENDAI. En vit skepnad sveper fram över golvet. Det är kronprinsessan Victoria – som besöker en fiskfabrik.
Läs mer om Victoria.

Två lastbilar i krock i Göteborg

Två lastbilar har kolliderat vid Energihamnen på Hisingen i Göteborg.Enligt initiala uppgifter ska ingen person ha kommit till skada men trafiken står still i området.– Det är två chaufförer med lite språkförbristning och det är en del trafik där, säger Christer Fuxbog, polisens presstalesperson i Region Väst.
Koreansk presidentkandidat fiskar röster med Starcraft
En av kandidaterna har skapat egna kartor för att nå ut till Starcraft-törstande väljare.
Lynea bor tillsammans med 1000 (!) katter
Tror du att du känner en crazy cat lady har du inte träffat Lynea. Hon har gett upp hela sitt lyxiga hus till förmån för tusentals hemlösa katter. – Jag har bott ihop med sammanlagt 28 000 katter. Det är troligtvis världsrekord, säger hon till Barcroft TV.
Läs mer om Barcroft TV och Lynea.
Mel B:s barnflicka stämmer Spice Girls-stjärnan
Mel B är i blåsväder.Spice Girls-stjärnan stäms av sin barnflicka för förtal, rapporterar TMZ.
Läs mer om Spice Girls-stjärnan och TMZ.
Då kan MFF-stjärnan vara tillbaka efter tunga skadan
Rasmus Bengtssons knäskada har hållit honom borta från fotbollen i över ett halvår.Nu berättar Malmö FF:s läkare Pär Herbertsson att backstjärnan skulle kunna vara tillbaka till att Europakvalet drar igång.– Han spelar inte innan uppehållet, men han skulle kunna vara tillbaka till dess, säger Pär Herbertsson.
Så blir Watch OS 4 – nästa stora uppgradering för Apple Watch
Räkna med fler medföljande appar och urtavlor, men förhoppningsvis får vi även se en hel del förbättringar och optimeringar.
Läs mer om Apple Watch.
Alonissos – Greklands grönskande paradisö
Många har fortfarande inte upptäckt Alonissos, trots att det är en av Greklands vackraste och grönaste öar. Här finns kristallklart vatten, härliga vandringsleder och en stor marin nationalpark. Dessutom är det nära till grannöarna Skopelos och Skiathos.
Champions League går vidare med derby
Det blir ett nytt spanskt derby i Champions League.Real Madrid har lottats mot Atletico Madrid – och Monaco ställs mot Juventus.
Läs mer om Atletico Madrid och Monaco.
HA-man misshandlade kvinna i barnkalasbråk
Den ledande Hells Angels-medlemmen var oense med kvinnan kring ett barnkalas – och misshandlade henne inför ögonen på barn.Han har nu dömts, men på grund av sitt mångåriga medlemskap i mc-klubben anser rätten att han av säkerhetsskäl inte är lämplig att utföra samhällstjänst.Straffet blir därför två månaders fängelse.
Åtalad för Facebook- våldtäkt har släppts
En av de tre männen som åtalats för den misstänkta våldtäkten som sändes live över Facebook har släppts. Det rör sig om en 18-åring som är medmisstänkt för att ha våldtagit kvinnan. – Min uppfattning är att även han kommer att dömas för våldtäkt. Jag är övertygad om att han har släppts på grund av sin ungdom, säger Magnus Berggren, åklagare.
Läs mer om Facebook och Facebookvåldtäkt.
Ikeas kaxiga svar efter lyxmärkets kopia
Lyxmärket Balenciagas tjugotusenkronors-väska som liknar den klassiska kassen från Ikea har blivit veckans snackis. Många har skrattat åt likheterna och nu väljer Ikea att skoja till det ytterligare med hjälp av ett Instagraminlägg. Ibland är det enkelt att hänga med i modevärlden, skriver möbeljätten bland annat på sitt konto.
Läs mer om Ikea och Instagraminlägg.
Segelbåt gick på grund – sjöräddningen på väg
Sjöräddningssällskapet larmades på fredagen om en segelbåt som gått på grund utanför Åhus hamn, skriver Kristianstadsbladet.Larmet kom in vid 11-tiden på förmiddagen.Två personer uppges vara ombord på segelbåten.
Lika många kvinnor som män i Tokyo-OS
I sommar-OS i Tokyo 2020 kommer det att råda total jämlikhet.
Läs mer om Tokyo.
Madridderby i semifinal i Champions League
2014 och 2016 möttes de i final. 2015 i kvartsfinal. I år möts Madridlagen ännu en gång, fast i semifinal, på den största europeiska fotbollscenen.
Läs mer om Madridlagen.
Joe Goddard: Electric lines
Ett credo för klubbmusiken. Joe Goddard från Hot Chip har försökt hålla gästerna till ett minimum på sitt andra soloalbum, i gengäld kryllar det av skivbacksfynd från en artist som framför allt själv är ett fan.
Läs mer om Hot Chip.
Terrorforskaren: Sannolikt att det är islamistiskt dåd
Att IS så snabbt gick ut på flera olika språk och tog på sig dådet i Paris på torsdagskvällen tyder på att det fanns en förberedelse, och att det alltså rör sig om ett islamistiskt terrordåd, menar experten Magnus Norell. Att det skulle ha varit polisen som var målet för attacken låter Norell vara osagt, även om poliser ofta tidigare varit ett mål för terrorister.
Läs mer om Norell.
HA-man misshandlade kvinna i barnkalas-bråk
Den ledande Hells Angels-medlemmen var oense med kvinnan kring ett barnkalas – och misshandlade henne inför ögonen på barn.Han har nu dömts, men på grund av sitt mångåriga medlemskap i mc-klubben anser rätten att han av säkerhetsskäl inte är lämplig att utföra samhällstjänst.Straffet blir därför två månaders fängelse.
Inget rookiepris till Nylander
Torontos William Nylander blir inte årets rookie i den nordamerikanska ishockeyligan NHL. Svensken finns inte med bland de tre nominerade till priset Calder Memorial Trophy.
-M-, Toumani Diabat : Lamomali. Maher Cissoko: Kora fo
Koraskivor på två maximalt olika sätt.
Läs mer om Toumani Diabat.
Därför bör läkare inte medverka vid utvisningar
Att mot patientens vilja tvångsmedicinera med exempelvis lugnande medel för att göra en utvisningstransport möjlig är inte förenligt med läkares yrkesetik. Därför bör vi inte heller medverka vid utvisningar, skriver Elin Karlsson, Läkarförbundets Etik och ansvarsråd, i en replik.
Läs mer om Elin Karlsson.
Köp magiska tavlor från populära konstnärerna
Färgstarka porträtt, ljuvliga pasteller och personlig fotokonst. Vi har samlat fantastiska motiv av tre utvalda konstnärer och fotografer. Hitta din favorittavla hos LEVABO Shopping!
Uppgifter: Negativt besked för Zlatan
Zlatan Ibrahimovic kan ha drabbats av en korsbandsskada.Enligt Sky Italia-reportern Gianluca Di Marzio pekar mycket på detta.Det finns inga positiva tecken, skriver Di Marzio.
Läs mer om Di Marzio och Zlatan.
Förvaltar PPM-pengar – plockar ut 54 milj var
Fondbolaget Didner Gerge förvaltar tusentals svenskars PPM-pengar.I år delar man ut 154,5 miljoner kronor till sina aktieägare. Huvudägarna Henrik Didner och Adam Gerge får 54 miljoner kronor var.Trots att deras pensionsfonder har samma utveckling som den statliga AP7-fonden, men kostar 172 procent mer i avgifter, säger grundaren Henrik Didner:– Jag vill påstå att de som är allra nöjdast är våra kunder.
Läs mer om Adam Gerge och Henrik Didner.
127 författare i upprop mot Bokmässan: Så länge högerextrema krafter närvarar kan inte vi göra det
Kritiken mot Bokmässans beslut att låta högerextrema Nya Tider vara med växer. I ett stort upprop som DN nu publicerar säger över 100 författare och översättare, bland dem tre Akademiledamöter, att de inte tänker vara på mässan så länge Nya Tider är det.
Susanne Ljung: Mlenchon är en modern revolutionär i Maojacka och jeans
STILKRÖNIKA. Med hjälp av hologramuppträdande och en egen Youtube-kanal har franske presidentkandidaten Jean-Luc Mlenchon byggt upp en bas av unga fans.
– Jag skulle älska att komma till Elitloppet
Miljardtränaren öppnar dörren för start på Solvalla: Som det ser ut i dag är det fifty-fifty
Läs mer om Elitloppet, Jag och Solvalla.
Miljardärens erbjudande ratas av Försvaret
Trots den kinesiske mångmiljardärens köp – Försvarsmakten ger inte upp kampen om ubåtshamnen vid Fårösund på Gotland. Försvaret ratar erbjudandet från Ming Wai Lau att hyra anläggningen. – Ett ägande är inriktningen även fortsättningsvis, säger Göran Wahlström, chef för projektavdelningen på Fortifikationsverket.
Letar ersättare för exmaken på semestern
Är du ute efter en härlig semestervecka i Bulgarien och kan tänka dig att åka med Therese Nilsson och hennes två barn? Då kan du vara personen som Therese efterlyser. Och anledningen är något speciell. – Min exmake valde att hoppa av resan och i stället för att låta pengarna gå till spillo, tänkte jag att någon annan skulle få chansen att komma i väg, säger hon.
Jari Haapalainen Trio: Fusion madness
Jari Haapalainen Trio beskriver sin musik som fusion, men här på deras andra album finns också inslag av något så väsensskilt från fusion som punk.
Camilla Tilling: Loves me... loves me not...
Hur många nya inspelningar behövs av Mozarts kända sopranarior? Inga – utom denna. Här en Susanna, en Grevinna, en Fiordiligi som tar vibrerande gestalt på skiva.
Läs mer om Fiordiligi, Grevinna och Susanna.
Svanstedt: Aldrig kört så här fort...
Svenske stjärnan höjer tempen inför Elitloppskvalet med Resolve
Läs mer om Elitloppskvalet och Resolve.