18. Maj 2017 22.00-22.59

Anställd på skola stal från kiosken

En skolanställd i halländska Hylte är polisanmäld för stölder på 5 000 kronor från skolans kiosk.Det hela ska ha pågått i åtta månader.Samtidigt har kommunen utrett saken som ett personalärende, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Hylte.

Nylanders kraftmål fixade drömsemifinal

PARIS. Det blir ett drömmöte i VM-semifinalen. Tre Kronor slog Schweiz i torsdagskvällens kvartsfinal med 3–1. I lördagens semifinal väntar Finland.
Läs mer om Finland, Schweiz och VM-semifinalen.
Ett tvärt nej från Trump om Comey
På direkt fråga från en journalist om huruvida Donald Trump vid något tillfälle uppmanat FBI-chefen James Comey att lägga ned utredningen om kontakter mellan Trumpkampanjen och Ryssland, sade presidenten ett tvärt nej. Och tillade Nästa fråga.
Eriksson: Slängkyssen var till min sambo
JÖNKÖPING. Magnus Eriksson fortsätter att briljera. Borta mot Jönköping Södra räddade han en poäng med sitt mål och skickade en slängkyss mot läktaren. Nu toppar han skytteligan på sex mål.– Slängkyssen var till min sambo och svärfar. Det var det minsta jag kunde göra, säger en glad men trött Eriksson efter matchen.
Läs mer om Eriksson och Jönköping Södra.
Kanada klart för semifinal - så påverkas Tre Kronor
Kanada var illa ute - men vann till slut väntat med 2-1 mot Tyskland.De ställs mot Ryssland i semifinal på lördag, samtidigt som Sverige möter Finland.Att värdnationen Tyskland är utslaget innebär att Sverige spelar på lördagskvällen.
Därför har Kristianstad bästa guldläget – igen
IFK Kristianstad är i final med Ola Lindgren – igen.Precis som 2012, 2013, 2015 och 2016.Och nu skriver vi alltså in 2017.För Ystads IF hinner inte med när Lindgren säger till sina spelare att det är dags att springa utan helvete.
Fi-ledaren Victoria Kawesa i trafikolycka
Fi:s partiledare Victoria Kawesa har varit med i en bilolycka på torsdagskvällen.Taxin hon färdades i krockade med en motorcykel – nu förs politikern till sjukhus.Jag har väldigt ont i nacken, strålar ned längst ryggen, skriver politikern själv på Facebook.
Läs mer om Facebook och Victoria Kawesa.
Trump live
Fridolin anklagas för sabotage av försök med betyg
Utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) har medvetet saboterat försöket med betyg i årskurs 4 genom att ge fackföreningar vetorätt. Det anser Liberalernas partiledare Jan Björklund. Men Fridolin avvisar kritiken och tror att intresset för betyg till tioåringar är lågt.
Läs mer om Jan Björklund.
Utredningen kan gynna Trump – på kort sikt
Före detta FBI-chefen Robert Mueller har fått uppdraget att leda utredningen om Trumpkampanjens Rysslandskopplingar. Uppdraget är politiskt sprängstoff, men tillfälligt kan Muellers utredning gynna presidenten.
Läs mer om Trump.
Veteranen hjälte igen: Har varit tunga veckor
En bit in i andra halvlek började publiken ropa hans namn.Med 20 minuter kvar gav Magnus Haglund honom chansen på planen.Lasse Nilsson lyckades återigen rädda sitt Elfsborg i slutminuterna.– Jag trodde att jag var för ärrad för att bli påverkad av sånt där men tydligen inte, säger 35-åringen.
Läs mer om Elfsborg.
NYSTRÖM: Grönborg måste få ut mer av detta Dreamteam
Tre Kronor vann kvartsfinalen mot Schweiz.Allt annat hade varit tjänstefel.Sedan är det märkligt att Rikard Grönborg inte kan få ut mer av så mycket talang.Han har ett Dreamteam.Dags att visa det.
William Nylander hyllas efter sitt supermål
Matchen stod och vägde och Schweiz hade övertaget.Då slog William Nylander till med ett supermål och frälste Sverige.Nu hyllas Tre Kronors guldklimp stort på sociala medier.
Större för dem att få möta Sverige...
PARIS/STOCKHOLM. Tre Kronor är klara för semifinal.Superduon William Nylander och Nicklas Bäckström klev återigen fram i 3-1 segern.Där kommer man att ställas mot Finland - som överraskande slog ut succlaget USA i sin kvart.– Det är nog egentligen större för dem att få möta Sverige. Det är mycket Ruotsi Ruotsi och sånt där. Det ska bli skitkul att möta Finland i semifinalen, säger John Klingberg.
Dubbel restid på delar av röda linjen i sommar
Den röda linjen stängs av mellan T-centralen och Slussen i sommar.Det gör att restiden mer än fördubblas på vissa sträckor.– Skräckexemplet är om man åker mellan Östermalmstorg och Zinkensdamm. Då blir det minst tre byten, säger Sara Catoni, på Trafikförvaltningen, till Stockholm Direkt.
Mycket står på spel i Irans presidentval
Ett Iran som fortsätter närmandet till väst – eller en iransk politik som går i motsatt riktning, med isolering och möjlig konfrontation. Det är ytterst vad som står på spel i fredagens presidentval.
Jens-Ola, 61, fick fel råd av vårdcentralen – dog
Jens-Ola Wickström, 61, fick fel råd hos vårdcentralen.Dagen därpå dog han på sjukhus efter att ha kollapsat i hemmet.– Hade pappa fått all information hade han kanske fortfarande varit vid liv nu, säger Olas dotter Elsmarie, 39.Nu kritiserar IVO vårdcentralen som gav fel information.
Läs mer om Elsmarie och IVO.
Uppgifter: Michael Flynn stoppade attack mot IS
Michael Flynn tvingades avgå som Donald Trumps nationella säkerhetsrådgivare efter mindre än en månad.Nu kommer uppgifter om att han innan dess stoppade en offensiv mot terrorsekten IS, skriver The Miami Herald.
Läs mer om The Miami Herald.
Mueller ger Trump skäl att oroa sig
Washington. Den nya utredaren och särskilde åklagaren Robert Mueller ger Donald Trump goda skäl att oroa sig för vad utredningen av kontakterna med Ryssland kommer att leda till. Om presidenten på allvar är hotad är dock ännu för tidigt att säga.
Hon är en av våra främsta makthavare
Ordföranden i IF Metall är en Sveriges främsta makthavare i ekonomin och politiken. Marie Nilsson ska stå som en garant för den svenska modellen.
Nya Metallbasen vill inte överge Industriavtalet
Sveriges mäktigaste fackförbund, IF Metall, väljer en ny ordförande under fredagen. Marie Nilsson blir den första kvinnan någonsin på posten.
Läs mer om Industriavtalet.
Turkiska livvakters våld på amerikansk mark upprör kongressledamöter
Ledande ledamöter i USA-kongressen vill se snabba och kraftfulla åtgärder från Trumpadministrationens sida mot Turkiet, efter det att demonstranter utanför Turkiets ambassad i Washington tidigare i veckan misshandlades av president Recep Tayyip Erdogans livvakter.
Läs mer om Turkiet och Washington.
Trots det hemska – ett relativt lugn
VIDEO | SvD:s Sandra Johansson rapporterar från Times Square i New York där en bil körde på fotgängare – en person dödades och många skadades. Polisen ser inga tecken på att det skulle röra sig om ett terrordåd. Föraren tros ha varit drogpåverkad.
Läs mer om New York.
Liza, 24: Jag var extremt chockad
Svenska Liza Thelin och Madeleine Ternell, båda 24, befann sig i närheten av Times Square när bilisten körde in i folkmassan.– Jag var extremt chockad, säger Liza Thelin, som var på platsen bara minuter innan.
Nilsson avgjorde för Elfsborg
BORÅS. När krisen lurar runt knuten får Elfsborg lita till en gammal trotjänare. Lasse Nilsson räddade poängen igen genom att göra 2–1 mot jumbolaget AFC Eskilstuna i slutminuterna.
Läs mer om Elfsborg.