18. Maj 2017 23.00-23.59

Berg stängs av i fyra matcher

Marcus Berg kommer – om han bli uttagen – hem till VM-kvalet mot Frankrike tämligen utvilad men utan matchträning. Han får nämligen inte spela de kommande fyra matcher för Panathinaikos och klubblagssäsongen är över för hans del.
Läs mer om Frankrike och VM-kvalet.
Kritiken mot domarens beslut: Var konstigt
PARIS/STOCKHOLM. Schweiz pressade för en reducering i slutet av matchen.Och Dominic Schlumpf hittade nätet med drygt fyra minuter kvar.Men målet dömdes bort, och ingen förstod varför.– Det är ett bedrövligt domarmisstag. Pucken går ju rakt in, sa Petter Rönnquist i C More.– Det var konstigt. På bänken ser man pucken i mål, det är surt för oss, säger den schweiziska forwarden Gaetan Haas.
Läs mer om C More och Petter Rönnquist.
Spelarnas plikt att anmäla försök till matchfixning
Spelare och ledare har en skyldighet att rapportera eventuella matchfixningsförsök. Oavsett om de är vittnen eller själva har blivit utsatta. – Straffskalan är upp till tio års avstängning från all organiserad idrott, säger Anders Hübinette, chefsjurist hos Svenska fotbollförbundet.
Läs mer om Svenska.
Mattis: USA vid Sveriges sida vid ett ryskt angrepp
WASHINGTON. USA ser Sverige som en vän och allierad. Om Sverige skulle angripas av Ryssland skulle vi få amerikansk hjälp. Det uppseendeväckande beskedet ger försvarsminister James Mattis till DN under försvarsminister Peter Hultqvists (S) besök i Pentagon.
Läs mer om Pentagon, Ryssland och Sverige.
Tre Kronor till semifinal – men fler måste börja storspela
Tre Kronor gjorde det som behövdes mot Schweiz för att ta sig vidare till semifinal i ishockey-VM. Men det krävs att fler än Henrik Lundqvist, Nicklas Bäckström och William Nylander storspelar om det ska bli guld.
Sanna Torn Björling: För tidigt att säga om Trump är hotad efter kontakterna med Ryssland
Den nya utredaren Robert Mueller ger Donald Trump goda skäl att oroa sig för vad utredningen av kontakterna med Ryssland kommer att leda till. Om presidenten på allvar är hotad är dock ännu för tidigt att säga.