19. Maj 2017 00.00-00.59

Drömpasset skön revansch för Ekman Larsson

Han gick från syndabock till matchvinnare. Oliver Ekman Larsson styrde in ett mål i egen kasse – men kontrade med att slå drömpassningen till William Nylanders matchvinnande mål i 3–1-segern över Schweiz i kvartsfinalen i VM. – Jag såg honom i ögonvrån, jätteroligt att få bidra offensivt, sade backstjärnan.
Läs mer om Ekman Larsson och Schweiz.

Kiese Thelin firade belgiskt ligaguld

Anderlecht säkrade sin 34:e belgiska ligatitel i och med 3–1-segern borta mot Charleroi. En som var mitt uppe i firandet var landslagsanfallaren Isaac Kiese Thelin. Han kom in på planen med några minuter kvar att spela.
Läs mer om Charleroi och Isaac Kiese Thelin.
Åtstramningar godkända i Grekland
Det grekiska parlamentet har godkänt nya åtstramningar. Regeringen hoppas nu att landets långivare med Tyskland i täten ska gå med på att betala ut nya nödlån.
Läs mer om Grekland och Tyskland.
Fritt fall för Gefle i superettan
Efter tolv år i högsta serien tvingades Gefle ta farväl av fotbollsallsvenskan efter förra säsongen. Vägen tillbaka ser allt annat än spikrak ut.
Läs mer om Gefle.
Mkhitaryans skämt om Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic snuvades på priset som årets spelare i Manchester United.Men svensken fick ett omnämnande på United egna gala.När Henrik Mkhitaryan skämtade om honom efter att ha vunnit priset för årets mål.
Dramatiskt när Lundqvist blev pååkt
PARIS. Det hördes ett sus av oro i VM-arenan i Paris när Tre Kronors stjärnmålvakt Henrik Lundqvist – i den andra perioden av VM-kvartsfinalen – blev pååkt. Henrik Lundqvist fick ordentligt ont och länge stod han nerböjd på isen innan han gav klartecken till att spela vidare.
Nutidstestet vecka 20
Trump, ÖB, Nina Stemme och en norsk kung är alla aktuella i Nutidstestet.
Läs mer om Nina Stemme och Nutidstestet.
SD kräver inflytande av Alliansen
Om Alliansen blir större än de rödgröna vid valet nästa år kommer Sverigedemokraterna inte att rösta för Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra som ny statsminister för en Alliansregering eller lägga ner sina röster, om partiet inte bjuds in till förhandlingsbordet.
Dramatisk när Lundqvist blev pååkt
PARIS. Det hördes ett sus av oro i VM-arenan i Paris när Tre Kronors stjärnmålvakt Henrik Lundqvist – i den andra perioden av VM-kvartsfinalen – blev pååkt. Henrik Lundqvist fick ordentligt ont och länge stod han nerböjd på isen innan han gav klartecken till att spela vidare.