19. Maj 2017 05.00-05.59

Så försökte misstänkte mördaren gömma Tova

HUDIKSVALL. Intet ont anande åkte hon hem till sin expojkvän efter nio på lördagskvällen.Men den tidigare kärleksrelationen fick ett ont slut när 22-åringen misstänks ha mördat Tova Moberg under sen natt eller tidig morgon – och sedan försökt dölja brottet genom att gömma kroppen i sjön.– Hon hittades ju i vattnet, men det är mer ett sätt att dölja kroppen, säger åklagare Christer Sammens.
Läs mer om Tova Moberg och Tova.

Åklagarna ger besked om Julian Assange

Sex månader efter förhören med våldtäktsmisstänkte Julian Assange ger åklagarna i dag besked om man vill ha honom fortsatt häktad och om brottsutredningen fortsätter.
Läs mer om Julian Assange.
Tokyobörsen öppnade uppåt
Tokyobörsen öppnade uppåt på fredagen efter att yenen, som tidigare gått upp, bromsade in efter positiva tecken från den amerikanska marknaden.
Här hamnar de värnpliktiga nästa år
När värnplikten återuppstår nästa år väntas 4000 personer rycka in.Nu är Försvarsmakten klar med den preliminära fördelningen av rekryter till förband.
Läs mer om Försvarsmakten.
Förskollärare slog barn – döms till böter
En förskollärare som slog tillbaka när hon blev slagen av ett barn på jobbet ska betala 5.000 kronor till fyraåringen.
Två dömda för ambulansrån
En man i 30-årsåldern som i januari rånade en ambulans under utryckning på en akutväska med medicin har dömts till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning, skriver Sveriges Radio P4 Örebro.
Fick 120.000 i falsk övertidsersättning
En anställd på Göteborgs Spårvägar har fått 120.000 kronor i övertidsersättning – utan att jobba övertid.
Många döda vid flygbas i Libyen
Minst 60 personer dödades när rivaliserande libyska styrkor drabbade samman i närheten av en flygbas i södra Libyen, enligt militär och sjukvårdspersonal.
Läs mer om Libyen.
Japans kejsare kan tillåtas abdikera
Den japanska regeringen har godkänt ett lagförslag som gör det möjligt för kejsare Akihito att abdikera. Lagförslaget kommer nu att skickas till parlamentet för debatt och slutgiltigt godkännande.
Läs mer om Akihito.
Sedan vi fick barn är det jag som får ta nästan allt ansvar hemma
Innan de blev föräldrar pratade de om att det var viktigt med ett jämlikt förhållande. Men nu har de hamnat i klassiska könsroller, och hon känner att det försämrar relationen. Hon vill gå i parterapi, han tycker att det är onödigt.
Häslovårlden förbättras i världen
Hälsovården har förbättrats i så gott som samtliga länder på jorden sedan 1990, enligt en ny mätning som presenteras i tidskriften The Lancet.Fast samtidigt har gapet mellan de bästa och sämsta länderna vidgats.
Läs mer om The Lancet.Fast.