19. Maj 2017 06.00-06.59

Bianca trotsar Pernilla - nu lämnar hon mamma

Bianca Ingrosso har slagit till på en lägenhet.Hon berättar om den glada nyheten i ett inlägg på Instagram.Min första lägenhet, skriver bloggprofilen.
Läs mer om Instagram.Min och Pernilla.

Det där är inte det viktigaste för mig

LOS ANGELES. Erik Karlsson, 26, är två segrar från att få uppleva sin första Stanley Cupfinal.Ottawa leder semifinalen över regerande mästarna Pittsburgh Penguins med 2-1 i matcher och det är kapten Karlsson bakom det mesta av lagets sensationella framgångar i vår.Men till skillnad mot tidigare år gör han inte bara poäng.Han har en ny roll som lagets nyckelspelare i defensiven, där uppgiften just nu är att stoppa Sidney Crosby.– Jag tycker att vi spelar bra mot alla deras toppspelare. Det handlar inte bara om Crosby, så det gäller att vara på tårna hela tiden, säger Erik, som nu toppar p
Kvinna körde av vägen – okänt skadeläge
Under natten körde en kvinna av okänd anledning av vägen i Kungälv, meddelar polisen.Efter trafikolyckan fick kvinnan föras till sjukhus med ambulans.
Läs mer om Kungälv.
Här är nästa suv-succ från Skoda
Vad har Mercedes X-klass och Skoda Karoq gemensamt?Jo, båda bilarna visades för journalister för första gången i Sverige och Stockholm.Skodas nya, snygga och smarta suv börjar säljas i Sverige vecka 37 med första leverans till jul.
Läs mer om Skoda Karoq, Skoda och Sverige.

Första bilden på Chelsea Manning i frihet

För någon dag sedan släpptes visselblåsaren Chelsea Manning efter att ha benådats av Barack Obama, som en av hans sista åtgärder som president. Nu har hon lagt upp bilder på Instagram. Ok, så här är jag, allihop skriver hon.
Mattis: Sverige kan räkna med USA:s hjälp
Försvarsminister Peter Hultqvist har diskuterat försvarssamarbetet med USA med sin amerikanske kollega James Mattis i Pentagon. – Det var i alla delar ett mycket konstruktivt och bra möte, säger Hultqvist.
Läs mer om Hultqvist, Pentagon och USA.
Föll i förlängning – efter ett självmål
LOS ANGELES. Ett självmål raserade Nashvilles hemmasvit i årets Stanley Cup. Precis när man hämtat upp ett 0-2-underläge och svenska radarparet Filip Forsberg och Viktor Arvidsson tagit över matchen kom ett snöpligt slut. Backen P.K. Subban skarvade ett skott från Anaheimforwarden Corey Perry in i den egna kassen förbi storspelande målvakten Pekka Rinne. Med 3-2-segern i förlängningen i natt, svensk tid, kvitterade Ducks till 2-2 i matcher i semifinalen. – Bara att erkänna, jag fick inte klubban på pucken som jag hoppades. Det var Perrys mål, sa Nate Thompson, som var den som knuffades med Subban framfö
Smart backup får investerare att ta fram plånboken – satsar miljarder
Rubrik har goda chanser att bli en it-jätte för nästa generation. Nu satsar man på säkerhetskopiering i molnet, men på sikt är erbjudandet betydligt bredare.
I dag ska Iran välja president
Vallokalerna har öppnat i Iran, som ska välja president. Långa köer ringlar utanför vallokaler i huvudstaden Teheran.
Läs mer om Iran och Teheran.
Medan du sov: Världen i korthet 19 maj
DN sammanfattar händelsenyheter i världen i korthet. Detta hände medan du sov:
Smart backup får investerare att ta fram plånboken – satsar miljarder
Rubrik har goda chanser att bli en it-jätte för nästa generation. Nu satsar man på säkerhetskopiering i molnet, men på sikt är erbjudandet betydligt bredare.
Filmhistoria utlovas i Östlunds The square
Nu är det dags att möta världens mest svårflörtade publik. Ruben Östlund är nöjd med sin film och planerar att ta röda mattan med storm. – Det ska bli jättespännande, säger regissören.
Han skickar bilder på sitt kön till kvinnor
Hej Suzanne! Mitt liv har vänts upp och ner totalt. Ganska tidigt i förhållandet med min sambo upptäckte jag att han skickat bilder på sitt kön till olika kvinnor.
Lena PH:s stora miljonsucc: Njuter
Lena Philipsson gör stor succ med sin turn och musik. Artisten omsätter miljonbelopp – och unnade sig för några år sedan en lyxlägenhet på Östermalm i Stockholm. – Jag räknar inte med att tjäna några pengar på skivförsäljning alls. Men det är klart, om en låt blir populär kan det generera Stimpengar, har Lena Philipsson sagt till DI Weekend.
Camilla Henemark gör comeback i tv
Camilla Henemark pekas ut som deltagare i Biggest loser VIP.Det är sajten Stoppapressarna.se som uppger att Henemark gör tv-comeback i realityshowen.– Det är jättekul att det spekuleras, säger Lotta Andersson, exekutiv producent för programmet.
Så länge stannar sommarvärmen
Varm luft från södra Europa har lagom till helgen dragit in över Sverige.Räkna med grillväder på både fredags- och lördagskvällen.– Det har varit ganska varmt vid Medelhavet, och nu får vi besök av den varma luften, säger meteorologen Johan Groth.
Brand på parkering - flera bilar förstörda
Tre bilar förstördes vid en brand på en parkering i Nyköping under natten, uppger Södermanlands nyheter.Enligt polisen ska branden vara anlagd.
Läs mer om Nyköping.
Brasiliens president vägrar att avgå
CARACAS. Trots att Brasiliens president Michel Temer avslöjats med att ha försökt muta talmannen till tystnad i en korruptionsutredning vägrar han att avgå. – Jag upprepar. Jag kommer inte att avgå, sa en arg president vid en presskonferens i huvudstaden Braslia.
Läs mer om Braslia och Michel Temer.
Johar Bendjelloul: Jag är inte skrämd av något, det värsta har redan hänt
Varje gång Johar Bendjelloul slår på datorn ser han det – ett sista meddelande från lillebror, Oscarsvinnaren Malik Bendjelloul som dog för tre år sedan. Matilda Gustavsson följer radioprofilen genom Sveriges Radios korridorer för ett samtal om den största katastrofen – till ett soundtrack av Blümchen.
Låga förväntningar på Trumps första utlandsresa
När Donald Trump i dag fredag inleder sin första utlandsresa som USA-president är det mycket han gapar över: Ett Mellanöstern i krig och kaos, ett Europa utan klar riktning och en Nato-allians som darrar av oro för vad den fria världens ledare har med sig i bagaget.
Läs mer om Europa.
Åklagarna ger besked om Assange
Sex månader efter förhören med våldtäktsmisstänkte Julian Assange ger åklagarna i dag besked om man vill ha honom fortsatt häktad och om brottsutredningen fortsätter.
Läs mer om Assange och Julian Assange.
Åtstramningar godkända i Grekland
Det grekiska parlamentet har godkänt nya åtstramningar. Regeringen hoppas nu att landets långivare med Tyskland i täten ska gå med på att betala ut nya nödlån.
Läs mer om Grekland och Tyskland.