19. Maj 2017 07.00-07.59

Ikea toppar svensk varumärkesliga

Möbelvaruhuset Ikeas varumärke har bara på ett år ökat i värde med 42 procent till motsvarande 210 miljarder kronor. Ikea toppar därmed listan över Sveriges mest värdefulla varumärken, enligt konsultbyrån Brand Finance.
Läs mer om Brand Finance.

Jönsson tvingades till ingrepp för 100 000 kr

Lasse Stefanz-sångaren Olle Jönsson har drabbats av både hjärtinfarkt och diabetes - och tandlossning.Nu har han bytt ut sina tänder för över 100 000 kronor, och försöker ta hand om hälsan.– Jag tar ju hellre en hjärtinfarkt till än den här diabetesen som jag blir påmind om varje dag, säger Olle Jönsson till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Olle Jönsson.
Patient fick inte träffa läkare – dog
Patienten sökte vård efter att ha haft bröstsmärtor i en vecka.Men mannen fick aldrig träffa någon läkare – och skickades hem med diagnosen magkatarr.Några dagar senare dog han av en hjärtinfarkt.
Körde in i folkmassa i New York – säger att han hörde röster
Den 26-åring som körde en bil genom en folkmassa på Times Square i New York och dödade en 18-årig kvinna var påverkad av narkotika och hörde röster, enligt polisen.
Läs mer om New York.

Pressad Trump till Mellanöstern och Europa

Mitt i tumultet kring Rysslandsutredningen och avskedandet av FBI-chefen James Comey ger sig Donald Trump iväg på sin första utlandsresa som president. På agendan står bland annat ett tal om det Trump kallar radikal islam som ska hållas i Saudiarabien.
I eftermiddag börjar lockouten i Göteborgs hamn
Klockan fyra i eftermiddag inleds lockouten i APM Terminals containerhamn i Göteborg. Fram till 30 juni är hamnen bara öppen under dagtid.
Läs mer om Göteborg.
Linna besvarar männen som hotar och hatar med humor
Linna Claeson, 25, har hotats, hatats och kränkts av män på nätet sedan hon var tio år. Hon fick länge höra att hon skulle ignorera kvinnohatet. Men nu slår hon tillbaka – hårt. –Mäns oacceptabla beteenden måste få konsekvenser, säger hon.
Skånes historia för kalenderbitare
I andra delen av sin Skånehistorik har Gunnar Wetterberg kommit fram till tiden då de skånska landskapen blev en del av Sverige. Fokus ligger på upplösningen av Kalmarunionen och de många dansk-svenska stridigheterna, i en historieskrivning som inte ger plats åt mycket annat än kungar och krig.
Björnstad: Jag var som en urvriden disktrasa
PARIS. Hon är en av TV4:s största profiler. Men livet som programledare och reporter är inte alltid en dans på rosor. I en intervju med SportExpressen berättar Ida Björnstad om saknaden efter pojkvännen, NHL-proffset Mattias, om framtiden med sidoprojektet Ge bort till sport och om känslorna efter VM-debuten i Tjeckien 2015. – Jag var, på riktigt, som en urvriden disktrasa, säger 31-åringen.
Sveriges största F1-stjärna Ronnie Peterson, Superswede, blir film – se trailern
På 70-talet fanns det ett stort intresse i Sverige för motorsport och anledningen till det stavades Ronnie Peterson. Han var vår största F1-stjärna under en tid då motorsport var något av det farligaste man kunde ge sig in på. När Ronnie Peterson omkom efter de skador han ådrog sig efter en våldsam startkrasch på Monzabanan 1978 dog också motorsportintresset i Sverige. Ronne Petersons död skakade en hel värld men tyvärr var han bara en av ett dussintal förare som dog i Formel 1 under 70-talet. Den här epoken ska skildras i en ny film med titeln Superswede: A film about Ronnie Peterson, producerad av sve
Kommunen larmar – skruvar sticker upp ur gräset
I förra veckan skadade en flicka foten när hon lekte på en konstgräsplan i Kils kommun.Anledningen: utplacerade skruvar stack rakt upp genom gräset.Nu misstänker kommunen sabotage.
Skara-kannibalens försvar efter hotet
I ett handskrivet brev kallade Skara-kannibalen Isakin Drabbad, 38, en handläggare på patent- och registreringsverket för jävla idiot och skrev att personen jävlas med fel snubbe.Nu slår han ifrån sig att brevet skulle ha varit hotfullt.Han gav uttryck för viss besvikelse, förklarar hans ombud i en skrivelse till Högsta förvaltningsdomstolen.
Jag kände mig hotad av Qvibergs rådgivare
Det kokar under ytan mellan Swedbanks tidigare styrelseordförande Anders Sundström och finansmannen Mats Qviberg.I centrum för bråket finns ett telefonsamtal.– Jag upplevde ett hot, säger Anders Sundström om telefonsamtalet som kom från finansmannens rådgivare, norrmannen Christen Ager-Hanssen.– Patetiskt, svarar norrmannen.
Långa köer efter olycka vid Ljungby
Trafiken är avstängd i båda riktningar på E4 söder om Ljungby i Kronobergs län efter att en lastbil kört in i vajerräcket vid 04-tiden i morse, skriver Smålandsposten. En annan lastbil ska ha kört av vägen för att undvika kollision.
Läs mer om Ljungby och Smålandsposten.
Lena PH:s stora miljonsucc: Njuter
Lena Philipsson gör stor succ med sin turn och musik.Artisten omsätter miljonbelopp – och unnade sig för några år sedan en lyxlägenhet på Östermalm i Stockholm.– Jag räknar inte med att tjäna några pengar på skivförsäljning alls. Men det är klart, om en låt blir populär kan det generera Stimpengar, har Lena Philipsson sagt till DI Weekend.
E4 avstängt efter krock – lastbil körde genom mitträcke
Det är avstängt i båda riktningarna på E4 efter en krock.Flera bilar uppges vara inblandade, enligt Smålänningen.
Läs mer om Smålänningen.