19. Maj 2017 08.00-08.59

Quiz - Gissa vårfågeln!

I maj brukar de flesta fågelarter som flyttar söderut under vintern ha hunnit återvända till våra breddgrader. Kan du artbestämma vårfåglarna i DN:s fågelquiz?
Läs mer om Gissa.

Skärpt asyllagstiftning i Tyskland

Tyskland skärper asyllagstiftningen, rapporterar Der Spiegel.
Läs mer om Der Spiegel och Tyskland.
Bröderna talar ut i dag: Minns hur jag gråter
Bröderna som pekades ut för mordet på fyraårige Kevin 1998 träder fram i dag på en presskonferens för att ge sin bild på de nya uppgifter som framkommit i fallet.
Läs mer om Kevin.

I medieflödet: Koivisto, Aurora, Jihad, Nato

Koivisto vände Finland västerut. Trump noterar negativt rekord. Desinformationen om Aurora har startat. Detta är några av veckans ämnen på det säkerhetspolitiska området.
Läs mer om Aurora, Finland, Jihad och Nato.
Stort prisras på flygresor – här är de bästa fynden
Grattis alla ressugna – det är prisras på flygbiljetter till utlandet precis lagom till sommarledigheten. Resor till New York och Kalifornien är tusenlappen billigare än i fjol och städer som Paris, Prag och Milano har också blivit mycket billigare att flyga till.
Läs mer om Kalifornien, Milano, New York och Prag.
Man hittad skadad – förd till sjukhus
En man har anträffats skadad i Malmö.Mannen är förd till sjukhus.– Vi ska förhöra honom för att få klarhet i vad som hänt, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Malmö.Mannen.
Kingston, 6, hittades mördad i stulen bil
Tre tonåringar misstänks ha mördat en sexårig pojke i samband med en bilkapning i USA.Pojken, Kingston Frazier, låg och sov i baksätet i sin mammas Toyota utanför ett snabbköp när gärningsmännen stal bilen.Sexåringen hittades senare död i fordonet, skjuten i huvudet, uppger CNN.
Läs mer om CNN, Kingston Frazier och Toyota.
Silfverberg om segern: Väldigt bra situation
Anaheim utjämnade semifinalkampen i Stanley Cup mot Nashville genom seger på övertid, 3–2. – Väldigt skönt, säger Jacob Silfverberg.
Stockholms 12 bästa butiker och varuhus
Planerar du en shoppingrunda i Stockholm men vet inte riktigt i vilken ände du ska börja i?Allt om Resor listar stans tolv bästa butiker och varuhus i olika prisklasser. Vad sägs om smink på Sephora, snygga kostymer på Tiger och lyxiga parfymer på NK?
Läs mer om Resor, Sephora, Stockholm och Tiger.
Trumps ex-fru sände live från dödskraschen
Donald Trumps ex-fru Marla Maples var på plats vid Times Square vid vansinnesfärden som tog livet av en ung kvinna under torsdagen.Maples publicerade flera bilder och videoklipp från platsen – och ler på bilder, bara meter från dödskraschen, skriver Daily Mail.– Sänder ut så mycket kärlek till alla, säger hon i ett av sina videoklipp.
Läs mer om Daily Mail.
Nya sparpaket för grekerna
Det grekiska parlamentet röstade på torsdagen för nya åtstramningar. Landet hoppas på nya nödlån. Sparpaketet möttes av våldsamma protester utanför parlamentet i Aten.
Läs mer om Aten.
Bilder: Så övar Nato i skuggan av Ryssland
Som ett svar på den ryska annektionen av Krim, konflikten i östra Ukraina och växande spänningar i Östersjöområdet förstärker Nato sin östflank – men också för att lugna de baltiska staterna och ett oroligt Polen. Samtidigt växer nu försvarsanslagen efter åratal av svältkur.
Saab i kamp om miljarder: Kommer öka vår orderbok
Miljardtunga investeringar i allt från stridsvagnar till missiler ligger i potten när EU-länderna pressas att satsa mer på försvaret. Företagen ser en ny ljusning och Saabchefen Håkan Buskhe räknar med ett decennium av ökade försvarsaffärer. Inför Nato-toppmötet i slutet av maj granskar SvD Näringsliv chanserna för tillverkare som Saab, Thales och Rheinmetall.
Trump slår ifrån sig anklagelser om utredning
USA:s president Donald Trump förnekar att han på något sätt försökte få tidigare FBI-chefen James Comey att lägga ner utredningen mot presidentens tidigare säkerhetsrådgivare. En häxjakt kallar Trump den senaste tidens tumult kring honom. En jakt på sanningen, kontrar hans motståndare.
Läs mer om Donald Trump och Trump.
Söderberg petad mot Schweiz: Har inte fått någon förklaring
Carl Söderberg har haft ett tungt VM och varit kraftigt ifrågasatt.I den tredje perioden mot Schweiz så petades NHL-spelaren helt.– Jag vet inte vad det berodde på, säger han till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Schweiz.