19. Maj 2017 10.00-10.59

Du måste tro att den här gången fungerar cellgifterna

Det tog två år för Petter Stordalen att få en dejt med Gunhild. I dag ser han det som ett privilegium att – vid sidan av arbetet med Nordic Choice – bära fruns Louis Vuitton-väska runtom i världen. – Premisserna Gunhild satte upp för hur ett förhållande skulle vara i hennes värld, ja, hon var lika tuff som de tuffaste fackbossarna, säger den 54-årige hotellmagnaten i en stor intervju om hur livet har förändrats av hustruns sjukdom, om mångfald och om att de tre barnen vill ta över företaget.

Aoife O Donovan på Brooklyn Bar

Stilstudier med närmast overklig rutin. Po Tidholm recenserar Aoife O Donovan på Brooklyn Bar.
Läs mer om Aoife O Donovan och Brooklyn Bar.
Shawn Mendes på Globen
En hygglig artist med fantastisk publik, skriver Mattias Dahlström om Shawn Mendes på Globen.
Läs mer om Globen.
Föremål som fångats ur flykten från Syrien blir utställning
Saker som flyktingar tagit med sig, starka berättelser om saknad och museets egna föremål och kunskap om Syriens historia. Det blev en utställning som öppnar på Medelhavsmuseet i morgon lördag.
Läs mer om Medelhavsmuseet och Syrien.
Inred med vackra prints från populära konstnärerna
Inred med vackra prints hemma! Vi har samlat fantastiska motiv av utvalda konstnärer och fotografer. Här finns något för alla smaker – fantasifullt, grafiskt, färgstark och lekfullt. Hitta din favorit att hänga på väggen hos LEVABO Shopping!
Toppkuskarna bjuder på sina bästa V75-tips
Örjan Kihlström, Ulf Ohlsson och Peter Untersteiner utgör SportExpressens V75-panel den här veckan.Att ta rygg på dem kan vara helgens mest lönsamma tips.
Wada startar egen testverksamhet
Internationella dopningsorganisationen Wada sätter upp en egen testverksamhet. Men det är osäkert hur många som kommer att använda den.
Läs mer om Wada.
Intiman blir barnens scen
Intiman ska bli en renodlad familjescen med Astrid Lindgren- och musikaltema – efter att den anrika Stockholmsteatern bytt ägare. – Vi är de enda som satsar helhjärtat på familjeteater, säger regissören Kålle Gunnarsson.
Experter varnar för nya Wannacry-attacker
Wannacry-viruset hade brister som gjorde att det gicka att stoppa. Men brister kan åtgärdas, och nu varnar experter för ytterligare attacker. Samtidigt fortsätter jakten på den skyldiga.
Läs mer om Wannacry-attacker.
SVT:s motstånd mot mångfald är pinsamt
Per Wirtn ser ett Sverige på torget – och ett annat i SVT.
Läs mer om SVT och Sverige.
I dag begravs Zaida Cataln i Kalmar
I dag förs Zaida Cataln till sista vilan.Den FN-anställda som mördades under ett uppdrag i Kongo-Kinshasa begravs i Kalmar domkyrka.På plats förväntas en stor skara vänner, familj och politiker, däribland utbildningsministern Gustav Fridolin. Det blir musik av Laleh, Leonard Cohen och en skål med jord från en plats i Kongo där svenskan arbetade med barn kommer att användas under ceremonin.
Mohammad Fazlhashemi: Kampen om islam blossar ofta upp i orostider
500 år efter Martin Luthers reformation höjs röster för en omdaning även av islam. Men grunden för reformtänkandet har funnits under hela islams idhistoria, skriver Mohammad Fazlhashemi. I dag har salafismens och terrorsekternas utbredning tvingat de muslimska reformisterna på defensiven.
Experter varnar för nya Wannacry-attacker
Wannacry-viruset hade brister som gjorde att det gicka att stoppa. Men brister kan årtgärdas, och nu varnar experter för ytterligare attacker. Samtidigt fortsätter jakten på den skyldiga.
Läs mer om Wannacry-attacker.
Unga pressade av att svara snabbt i sociala medier
Över hälften av svenskarna i åldern 12–34 år spenderar en timme eller mer varje dag på sociala medier – och de flesta känner sig pressade av att omedelbart förväntas svara på uppdateringar. Det visar en ny undersökning om svenska ungdomar från Google och Ipsos.
Läs mer om Google.
Litterär talang i Gustafssons anda
Den första stipendiaten till Lars Gustafssons minne blev Amanda Rudelius. Sven Olov Karlsson anar poetens väsen i juryns val.
Bryter avtalet – backen lämnar SHL-klubben
Luleå och Daine Todd går skilda vägar.På sin hemsida meddelar SHL-klubben att parterna kommit överens om att bryta backens avtal.Luleå Hockey tackar Daine för tiden i vår förening och önskar honom lycka till i sin framtida karriär, skriver klubben i ett uttalande.
Läs mer om Daine och Daine Todd.
Det verkar marigt att ta till sig fakta
Fake News och källkoll har blivit modeord det senaste året.En sak är säker.Sanningen är tyvärr sällan det som folk vill prata om.
Han blir ny chef för Migrationsverket
Regeringen har utsett den vikarierande generaldirektören Mikael Ribbenvik, 49, till ny chef för Migrationsverket. Han presenteras under fredagen på en presskonferens med justitie- och migrationsminister Morgan Johansson, erfar Expressen.
Bröderna berättar om vad som ska hända nu
Bröderna pekades ut för att ha mördat Kevin i Arvika 1998. I dag berättar de om granskningen, den nya utredningen och vad som händer nu. Presskonferensen hålls i Stockholm och börjar ca 10.25. Expressen rapporterar på plats.
Läs mer om Arvika, Kevin och Stockholm.
Live: Bröderna i Kevin-fallet
DN är på plats och sänder från studion.
Läs mer om Kevin-fallet.
Här är de döda språken som du bör fly från illa kvickt
Att Cobol är på väg att dö ut vet du säkert. Men C++? Undvik att vara helt fokuserad på ett språk eller operativ, eller på en produkt.
Iransk väljare: Jag litar inte på kandidaterna
Presidentvalet i Iran har blivit till en folkomröstning om kärnvapenavtalet och vilken väg landet ska ta i framtiden. Den sittande presidenten Hassan Rouhani står för ett öppet Iran, medan utmanaren Ebrahim Raisi anses vara emot kärnvapenavtalet. Nyhetsbyrån AP talade med väljare i huvudstaden Teheran.
Kritik mot internetbanker: Tar inte ansvar vid stopp
Bankerna har för långtgående friskrivningar från ansvar vid driftstopp. Det visar Konsumentverkets granskning av sex internetbanker. Villkoren riskerar att vilseleda konsumenterna om rättsliga möjligheter.
Irans Trump uppstickare i landets presidentval
Fredagens presidentval i Iran handlar inte enbart om vem som ska styra landet de kommande fyra åren. Iranierna röstar om öppenheten mot väst, om klyftorna i samhället och kanske läggs även grunden för vem som ska bli landets nästa Högste ledare efter Ayatolla Khamenei.
Läs mer om Ayatolla Khamenei, Högste och Iran.
Mäklaren om vatten- tornet alla vill köpa
Nu finns en unik chans som aldrig återkommer. Ett vattentorn med magisk havsutsikt är till salu. Flytta in, öppna hotell eller annan verksamhet! – Telefonen ringde sedan konstant hela dagen och kvällen, nästan så jag trodde att den skulle sprängas, säger Fredrik Wikström om intresset.
Läs mer om Fredrik Wikström.
SVT:s motstånd mot mångfald är pinsamt
Per Wirtn ser ett Sverige på torget – och ett annat i SVT.
Läs mer om SVT och Sverige.
Morgan Allings chock efter ultraljudet: Kräktes nästan
Morgan Alling höll på att spy när han fick veta att frun Anna-Maria Dahl var gravid med tvillingar.I Ebbas gravidpodd berättar paret om de omtumlande känslorna vid beskedet.– Morgan blev först helt vit i ansiktet sen nästan kräktes, berättar Anna-Maria Dahl i podcasten.
Läs mer om Anna-Maria Dahl.
Kim Källström: Jag blev chockad och förbannad
JÖNKÖPING. Det blev ingen stormatch mellan IFK Göteborg och AIK. I stället riktades fokus mot matchfixning och hot. Nu ställer sig Djurgårdens största stjärnor bakom de inblandade.– AIK-spelaren visar civilkurage. Jag blev chockad och förbannad, säger Kim Källström.– Det är för jävligt, säger Magnus Eriksson.
Läs mer om AIK och Kim Källström.
En världsartist – som inte ens är V75-favorit
Hon är en världsartist. Åtta raka med kusken. Men inte ens favorit i morgon.
Arbogakvinnans son förhörs i tingsrätten
Arbogarättegången fortsätter under fredagen med förhör med den 42-åriga mordåtalade kvinnans son. Han ska berätta om hur kvinnan bett honom välta en soffa över Aki Paasila som senare misstänks ha blivit mördad.
Läs mer om Aki Paasila.
Jag har alltid vänt mig till hästar för att hämta kraft
Hon har gjutit hästbajs i guld och mockat skit på Manhattan. Nu har den hästbitna fotografen Sophie Mörner curerat en utställning på sitt favorittema.
Läs mer om Manhattan och Sophie Mörner.
Europa kan omfattas av datorstopp på flyg
USA:s regering överväger att utöka förbudet mot att ta med bärbara datorer i kabinen till att gälla flygningar från alla länder till USA, och inte bara från vissa delar av världen som i nuläget. Åtgärden skulle kunna skapa betydande störningar för passagerare och flygbolag, rapporterar Financial Times.
Läs mer om USA.
Martin Gelin: Spencer en nyckelfigur i ett internationellt närverk
Analys. På fredag ska den högerextreme amerikanen Richard Spencer presentera ett nytt globalt samarbete i Stockholm. Det senaste året har Spencer blivit en nyckelfigur i ett internationellt nätverk av nationalister och globaliseringsmotståndare.
Facebook måste hosta upp en miljard efter felaktigheter vid Whatsapp-köpet
Ljug inte för EU, det kan komma att kosta dig. I alla fall om du är ett stort företag som köper ett annat. Facebook ska nu betala en miljard kronor till EU.
Läs mer om Whatsapp-köpet.
Farorna som slår ut ditt smarta hem – så skyddar du dig
Samtidigt som vi köper allt fler uppkopplade prylar utsetts våra hem också för större och större risker. Och det finns en hel del att tänka på för att hålla sig så säker som möjligt.
Så leder social listening till proaktiv marknadsföring
Social listening är inte en ny typ av pr-kanal, utan en plattform för tvåvägskommunikation mellan företag och deras kunder. Det menar Erik Lindström Futral på SAP.
Läs mer om Erik Lindström Futral och SAP.
Rykte: Apple labbar med blodsockermätare – Tim Cook själv är testpilot
Framtida versioner av Apple Watch kan bli en bra kompanjon för alla som har diabetes.
Läs mer om Apple Watch och Tim Cook.
Allt fler nätbrottslingar kamouflerar sig med https
Protokollet https är ingen garanti på att sajten du besöker är säker.
Här är de döda språken som du bör fly från illa kvickt
Att Cobol är på väg att dö ut vet du säkert. Men C++? Undvik att vara helt fokuserad på ett språk eller operativ, eller på en produkt.
Uppgifter: Ytterligare sex spelare hotade
Matchen mellan IFK Göteborg och AIK ställdes in på grund av ett matchfixningsförsök.Nu hävdar DN att ytterligare sex allsvenska spelare har blivit utsatta för hot.
Läs mer om AIK.
JUST NU: Rökdykare räddade person ur hus
Rökdykare räddade en person ur ett rökfyllt hus i Ystad.Tidigare under förmiddagen brann det kraftigt i det centralt belägna huset.– Hela villan var rökfyllda när vi kom hit, säger Göran Glifberg, yttre befäl vid räddningstjänsten.
DN väljer: De bästa tv-serierna vecka 20
Nicholas Wennö väljer sina tre favoritserier just nu på streamingtjänsterna.
Alternativhögern organiserar sig inför valet 2018
Sverige blir det första landet i världen som får en organiserad alternativhöger. Syftet är bland annat att driva metapolitiskt arbete på sociala medier, och att organisera sig inför valet nästa år. Ledare för den nordiska grenen blir förre SD-tjänstemannen Christoffer Dulny, enligt ett pressmeddelande.