19. Maj 2017 11.00-11.59

C: I fjol fick vi höra att vi vill införa apartheid

Centerpartiet välkomnar att LO nu insett behovet av lägre ingångslöner för att fler nyanlända ska få en chans på arbetsmarknaden och inte fastna i bidrag. Nu gäller det att LO agerar på denna insikt och inte begränsar möjligheten till en liten del av de många nyanlända, skriver Emil Källström (C) och Martin Ådahl (C).

Just nu: Förundersökningen mot Assange läggs ner

I sju år har rättsfallet mot Julian Assange pågått. Nu har överåklagaren Marianne Ny beslutat att lägga ner förundersökningen mot Wikileaks-grundaren. Hör hennes presskonferens här.
Längre och längre från Foppa-figuren
Uppladdningen är i gång inför supersemin mellan Tre Kronor och Finland. I Finland har man pekat ut NHL-stjärnan Gabriel Landeskog som en potentiell svag länk i det svenska lagbygget. – Varje säsong kommer han längre och längre i från att bli den där Peter Forsberg-figuren som han var på väg att bli, säger Rantanen.
5 badplatser i Sverige som du bör undvika
Lagom till badsäsongen varnar en ny rapport om fem svenska badplatser. De allra flesta svenska badvatten har hög kvalitet men vid ett antal platser är den så dålig att bad bör undvikas.
Läs mer om Sverige.
Carina Berg hjälte vid dramatisk olycka
Carina Berg spelar in ett nytt program i USA, och blev vittne till en hemsk olycka i Riverside Park i Michigan.När hon var på plats för att spela in med parkens arborister föll en stor gren från ett träd i närheten, och programledaren fick vara med och hjälpa de människor som träffats - och som sedan fördes till sjukhus.– När vi anlände var det fullständigt kaos, säger Carina Berg till Fox 17 Online.
Marianne Björklund: Grekerna är ett besparingstrött folk
Läget i Grekland är åter i fokus med nya åtsramningar och protester. DN:s Marianne Björklund svarar på tre frågor om utvecklingen.
Läs mer om Grekland.
Student identifierad efter färjekatastrofen
Sydkoreanska myndigheter har hittat kroppsdelar tillhörande en av de fyra studenter som har saknats efter färjekatastrofen i landet 2014.
Ur svenska ögon är Assange fri
Åklagaren lägger ner utredningen mot Julian Assange. DN:s Pia Gripenberg svarar på tre frågor om vad som händer nu.
Läs mer om Assange och Julian Assange.
Studio tipsar – Tio nya spännande pluggar
Välkommen till Fredagstipset, en återkommande serie där Studios bloggare Jon Rinneby delar med sig av olika inspelnings- och mixningstips.
Läs mer om Fredagstipset, Jon Rinneby och Tio.
Carina Berg på plats vid dramatisk olycka
Carina Berg spelar in ett nytt program i USA, och blev vittne till en hemsk olycka i Riverside Park i Michigan.När hon var på plats för att spela in med parkens arborister föll en stor gren från ett träd i närheten, och programledaren fick vara med och hjälpa de människor som träffats - och som sedan fördes till sjukhus.– När vi anlände var det fullständigt kaos, säger Carina Berg till Fox 17 Online.
Swedish prosecutor drops case against Julian Assange
Swedish prosecutor Marianne Ny has decided to discontinue the investigation against Julian Assange, who has been accused of sex crimes in Sweden. Assanges lawyer Per E Samuelsson told Swedish radio's Ekot: We have won the case. The investigation has been dropped.
Så ska Göteborgsvarvet bli världens största långlopp
Över 60.000 har anmält sig till Göteborgsvarvet. Men många av dem kommer inte till start. Det vill generalen för Göteborgsvarvet ändra på. Ett sätt är att låta anmälda löpare donera platser till andra.
Läs mer om Göteborgsvarvet.
Ericsson bekräftar – ska bygga 5g med Tre
Ericsson ska hjälpa till att förbereda Tres skandinaviska nät för 5g.
Läs mer om Tre.
Det här är Destiny 2: Mer öppet, med nytt vapensystem och bättre pvp
Under gårdagen höll Activision och Bungie en livestream. Här är allt som är nytt.
Läs mer om Activision, Bungie och Destiny.
Ericsson bekräftar – ska bygga 5g med Tre
Ericsson ska hjälpa till att förbereda Tres skandinaviska nät för 5g.
Läs mer om Tre.
Pernilla Wahlgren förtvivlad efter Biancas glädjebesked
Bianca Ingrosso har äntligen slagit till på en lägenhet.Min första lägenhet, skrev hon i ett inlägg på Instagram.Men mamma Pernilla Wahlgren är inte helt glad över att dottern lämnat boet.Älskade unge! Hur ska jag klara mig utan dig?, skriver hon.
V64 och DD: Han har mera utveckling i sig
Spelvärd: FREDRIK EDHOLMFREDAG 19 MAJV64 och Dagens dubbel, UmåkerBeräknat spelstopp: 19.24 (V64), 20.52 (DD)
Läs mer om UmåkerBeräknat.
Blondinbella utökar internationell satsning
Efter skilsmässan med Odd Spångberg – nu satsar Isabella Blondibella Löwengrip, 26, på utlandsmarknaden.Hennes blogg kommer framöver att finnas tillgänglig på arabiska och franska – och hennes skönhetsföretag får en ny, internationell styrelse.– Jag vill inspirera kvinnor att leva där man kan driva bolag, ha sitt drömjobb och familj också, säger Isabella Löwengrip i ett pressmeddelande.
Dödade sin hustru efter svår svartsjuka
Den 55-årige mannen bar på en stark oro att hustrun bedrog honom med andra män.Till sist såg han ingen annan utväg än att skära halsen av henne i ett skogsparti någon kilometer från bostaden.På fredagen dömdes 55-åringen för mord till rättspsykiatrisk vård av Kalmar tingsrätt.
Läs mer om Kalmar.
Duterte ger order om rökförbud
I över tio månader har en våldsam kampanj mot narkotika pågått i Filippinerna. Nu har landets president Rodrigo Duterte skrivit under en order som innebär ett strikt rökförbud på allmänplats.
Läs mer om Filippinerna och Rodrigo Duterte.
Brottsutredning mot Assange läggs ned
Åklagaren begär att häktningen av Julian Assange ska hävas. – Förundersökningen är nedlagd. Det kan jag bekräfta, säger Karl Jigland på Åklagarmyndighetens presstjänst till SvD.
Det kommer alltid att vara ett bra alternativ
Jacob de la Rose har inte lyckats etablera sig i Montreal och nu går kontraktet ut.Målet är att förlänga med klubben, men lyckas det inte ser de la Rose Sverige och SHL som en möjlig lösning.Ett av de hetare alternativen kan då vara spel i Färjestad.–Färjestad kommer alltid vara ett väldigt bra alternativ för mig, säger han till Värmlands Folkblad.
De har fem raka nederlag och manfall i backlinjen
Fem raka nederlag.Manfall i backlinjen.Watford förlorar igen.
Boom för folköl ger nya möjligheter
I skuggan av den tuffa alkoholpolitiken har Sverige fått en folkölsboom. På mindre än ett halvår har tre nischade specialbutiker öppnat i Stockholm.
Läs mer om Stockholm och Sverige.
Tino Sanandaji: Forskarna är ute efter att svartmåla
Tino Sanandaji har fått svidande kritik av KTH-ekonomerna Hans Lööf och Gustav Martinsson för sin bok Massutmaning. Nu svarar Sanandaji i ett mejl till DN.
Julian Assange – prosecutor retracts warrent
Swedish prosecutor Marianne Ny has decided to drop the charges against Julian Assange, who has been accused of sex crimes in Sweden. The decision means that Assange is free to leave Ecuador's embassy in London, where he has resided since 2012.
Åt vilket håll står du vänd i duschen?
När du duschar: Står du med ansiktet mot eller från dusch-munstycket? Frågan kan låta fullständigt meningslös, men för någon som alltid gjort på exakt samma vis är det en omvälvande insikt. Vilket är egentligen rätt och vilket är fel?
Här äger supermodellen med vitiligo röda mattan
Supermodellen Winnie Harlow vet hur man tar röda mattan med storm.22-åringen, som lever med hudsjukdomen vitiligo, hyllas nu för sin entr på Cannes-festivalen.
Läs mer om Cannes-festivalen.
Häktningsbeslutet mot Julian Assange hävs
Överåklagare Marianne Ny har lämnat in en begäran till Stockholms tingsrätt att häva häktningsbeslutet mot Julian Assange.
Läs mer om Julian Assange.
Wagners locktoner förtrollar filmens värld
Att nya Alien-filmen börjar och slutar med Richard Wagner är knappast någon tillfällighet. Få kompositörer har använts lika flitigt av filmskaparna. Jan Holmberg synar filmens förhållande till den politiskt kontroversiella tyska tonsättaren.
Läs mer om Alien-filmen och Richard Wagner.
Ribbenvik ny GD för Migrationsverket
Mikael Ribbenvik fortsätter som generaldirektör för Migrationsverket. Därmed är det en riktig veteran inom myndigheten som nu ska anpassa och krympa verksamheten.
Läs mer om Migrationsverket.
Stort säkerhetspådrag inför Europa League-finalen
Manchester United mot Ajax på Friends Arena blev sportsligt en av de bästa tänkbara finalerna i Europa League. Men matchen ställer också höga krav på säkerhetsarbetet. – En direkt följd av att det blev de här lagen är att vi sätter in extra biljettkontroll, säger Martin Fredman, säkerhetschef på Svenska fotbollförbundet.