19. Maj 2017 12.00-12.59

Storskytten är tillbaka i handbollslandslaget

Johan Jakobsson tvingades lämna återbud till handbolls-VM i Frankrike i januari efter att ha drabbats av en hjärnskakning under förberedelserna.Sedan dess har den hårdskjutande högernian inte dragit på sig landslagsdressen, men inför avslutningen av EM-kvalet i juni är han tillbaka i förbundskaptenen Kristjan Andrssons trupp.
Läs mer om EM-kvalet och Frankrike.

Hur för jag över halva villan på min fru?

Britt-Marie Svensson, jurist och affärsområdeschef på Vera Hill, svarar på läsarnas frågor om familjejuridik. Mejla till juristen@dn.se.
Läs mer om Vera Hill.
Testet klart: Polisen är nöjda med elbilarna – men vill gärna ha längre räckvidd
Polisen har kört igång tester av elbilar i vissa delar av verksamheten, och nu har bilarna utvärderats. Resultatet är positivt – elbilarna kommer finnas kvar och polisen ska köpa in fler. Det är i storstadsområdena som elbilarna funkar bäst, tycker polisen, som testkört bilarna i regionerna Stockholm, Väst och Syd. Det har inte handlat om utryckningsbilar utan om bilar för administrativ och civil verksamhet, som resor till möten och transporter till häkten och förhör. Polisen har de senaste åren köpt in många dieselbilar men framöver kan det alltså bli ändring på det. På V
Läs mer om Stockholm, Syd och Väst.
Assanges första ord: Glad men lakonisk
Assange meddelar via sms att han är glad men lakonisk. Hans advokat Per E Samuelsson säger att Assange fortfarande är besviken på de svenska myndigheterna som förstört hans liv.
Läs mer om Assange och Per E Samuelsson.

Hitta rätt i populära pelargondjungeln

Pelargoner är trendigare än trendigast numera. Ett måste i varje hem. Och så vackra de är dessutom – sprider riktig sommarglädje. Men utbudet är enormt – vi hjälper dig att hitta rätt i djungeln! Vad sägs om till exempel pelargoner som doftar cholkad eller mint?
Stjärnan på sjukhus: Kan inte röra mig
Artisten Jay Kay i Jamiroquai ligger på sjukhus, och meddelar att han inte kan röra sig.Det var efter att Kay hade genomgått ryggmärgsinjektioner som han uppdaterade fansen.– Jag är väldigt ledsen över att behöva vara orörlig, säger han i sin video, skriver The Sun.
Läs mer om Jamiroquai, Kay och The Sun.
200 000 sitter fast i abonnemangsfällor
Fler än 200 000 svenska konsumenter har fastnat i abonnemangsfällor de senaste åren. Problemet blir allt vanligare – och många konsumenter är omedvetna om sina rättigheter. – Men det är värt att ta strid, säger Mindra Boghita, 44, som själv drabbades för tre år sedan.
Läs mer om Mindra Boghita.
Fler lag i damernas ishockey-VM
Damernas ishockey-VM utökas från åtta till tio lag. Det har Internationella ishockeyförbundet beslutat vid sitt möte i Köln.
Läs mer om Internationella och Köln.
Jimmy Iovine: Om Apple Music var gratis hade vi haft 400 miljoner användare
I en intervju med Music Business Worldwide förklarar Jimmy Iovine varför Apple Music inte har något gratisalternativ som Spotify.
Läs mer om Apple Music, Jimmy Iovine och Spotify.
Leonardo DiCaprio dumpar flickvännen
Leonardo DiCaprio och hans blonda modellflickvän Nina Agdal har gjort slut.Paret bröt upp i veckan, efter nästan ett år tillsammans, skriver Page Six.– De gjorde slut tidigare i veckan, och förblir vänner, säger en uppgiftslämnare till sajten.
Läs mer om Nina Agdal och Page Six.
Kollision i tunneln – långa köer direkt
Ett flertal fordon har kolliderat i mynningen till Tingsstadstunneln i Göteborg.Exakt hur olyckan har gått till är oklart. Bilarna ska ha kolliderat i norrgående riktning.– Det är redan nu långa köer, säger Göran Carlbom på polisen i Göteborg.
Bockbrännaren dömd – ska betala 100 000 kr
En 21-årig man döms för grov skadegörelse efter att ha tänt eld på Gävlebocken, det skriver Gefle dagblad. Branden utbröt bara timmar efter att Gävlebocken invigdes den 27 december. 21-åringen sågs hälla ut en vätska och tända på. Längs bockbrännarens flyktväg hittades en mössa med DNA-spår som blev polisens hetaste spår i jakten på gärningsmannen.
Läs mer om Gefle och Gävlebocken.
M: Inför integrations- plikt för de nyanlända
Moderaterna föreslår att Sverige ska införa integrationsplikt för nyanlända. Anna Kinberg Batra vill bland annat införa krav på 100 timmars samhällsorientering, utbildningsplikt och ökade aktivitetskrav. Moderaterna vill också villkora det permanenta uppehållstillståndet med språkkrav.
Läs mer om Sverige.
Många bilköpare sugna på bil från Apple eller Google
En ny undersökning visar att 6 av 10 kan tänka sig att i framtiden köpa bil från teknikföretag som Apple eller Google.
Läs mer om Apple och Google.
Fredrik fick sällskap – av späckhuggare
Kräftfiskaren Fredrik Jonasson, 37, fick uppleva något unikt med sin kollega.När de låg utanför Kosteröarna och drog sina burar – fick de finfrämmande.Flera späckhuggare simmade fram till duon för att titta och undersöka.– Först trodde jag att det var skräp när jag bara såg vita fläckar. Men när kom de närmare ytan fattade jag vad det var, säger han.
Läs mer om Kosteröarna.
Smutsigt maktspel bakom avhopp till SD
På morgonen den 8 januari 2014, det var en uslig ursäkt till vinterdag, mulet och milt och några regnstänk från sydväst, ringde Patrick Reslow upp Carl-Axel Roslund. Han var förbannad.
Susanne Ljung: Christine Lagarde – chefsekonomen som bemöts som en rockstjärna
STILKRÖNIKA. Den enormt framgångsrika fransyskan har visat att det lönar sig att bejaka sin kvinnlighet – men inte för att behaga männen.
Rättpsykiatrisk vård för Hultsfredsmord
En 55-årig man döms till rättspsykiatrisk vård för att ha knivmördat sin hustru i fjol. Kvinnan anmäldes försvunnen i slutet av mars förra året och hittades senare död i ett skogsområde strax utanför Hultsfred.
Läs mer om Hultsfred och Hultsfredsmord.
Johan Croneman: Veckans sjuka fakta – herrarna vinner med 102-0
Vi räknade tv-sända matcher i veckan. Fotbollsmatcher, hockeymatcher, handboll, volleyboll etc. 102 herrmatcher. 0 dammatcher. Ni läste rätt: Noll.
Tavla av Jean-Michel Basquiat såld för en miljard kronor
En tavla målad av Jean-Michel Basquiat har sålts för 111 miljoner amerikanska dollar, motsvarande omkring en miljard kronor. Det är rekord för ett verk av den amerikanske konstnären.
Volvo testar självkörande sopbil i Göteborg
Volvo har haft mycket att stå i med självkörande bilar den senaste tiden. Framför allt utrullningen av de 100 XC90-bilarna som just nu testas i Göteborg. Nu har ytterligare ett självkörande projekt sjösatts, en sopbil.
Läs mer om Göteborg.
Revisorn anmälde 24Money till Ekobrottsmyndigheten
Revisionsjätten EY har anmält 24Money till Ekobrottsmyndigheten. Det är oklart vad anmälan gäller. En revision visade brister i redovisningen och i den interna kontrollen. 24Money meddelar att kraftiga åtgärder vidtagits.
Forwarden stannar: 'Jag älskar Frölunda'
GÖTEBORG. Pontus Widerström stannar i Frölunda.Forwarden – som fyller 23 år i dag – har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över kommande säsong.– Jag älskar Frölunda, säger han till klubbens hemsida.
Tova,19, hittades runt 20 meter ut i vattnet
Tova Moberg hittades runt 20 meter ut i vattnet vid gården utanför Njutånger, berättar nu åklagaren Christer Sammens. Gården är fortfarande avspärrad och fynd från brottsplatsundersökningen kommer att skickas på teknisk analys. – Vissa saker kommer naturligtvis att skickas till NFC (Nationellt forensiskt centrum), säger Christer Sammens.
Läs mer om NFC och Njutånger.
Live: Åklagaren lägger ner utredningen mot Assange
Överåklagare Marianne Ny och chefsåklagare Ingrid Isgren håller pressträff.
Läs mer om Assange och Ingrid Isgren.
Detta har hänt i Assangefallet
Turerna i fallet kring den våldtäktsmisstänkte visselblåsaren Julian Assange har varit många och krångliga. Detta har hänt under de snart sju år som rättsfallet pågått:
Läs mer om Assangefallet och Julian Assange.