19. Maj 2017 13.00-13.59

Huvudvittnets berättelse vid Kalamarsmordet ifrågasätts i rätten

Huvudvittnet Nils berättelse kring mordet i Kalamark 2004 ifrågasätts till en del av ett annat vittne. Han visste mer än han sa och min känsla var att han använde mig för att skaffa alibi.
Läs mer om Kalamark och Kalamarsmordet.

Katastrofstart för första Netflixfilmen i Cannes

Netflix lyckades oväntat få sin äventyrsfilm Okja till Cannes trots att den inte får biopremiär. Efter att ha blivit utbuad på pressvisning hotade katastrof, men allt slutade ändå lyckligt för filmen om en monstruös gris.
Läs mer om Netflixfilmen och Okja.
Uppgifter: Samsung byter namn på Note 7 och säljer den igen
När Samsung börjar sälja restaurerade Galaxy Note 7 blir det under namnet Galaxy Note FE, enligt uppgifter.
Läs mer om Galaxy Note, Galaxy Note FE och Note.
Tung skalp i DGC:s it-satsning – här är veckans it-affärer
DGC:s satsning på it-drift har resulterat i en av bolagets största kunder hittills, Dell EMC lierar sig med en konsultjätte och Advanias köp av Caperio kommer närmre.
Läs mer om Caperio och Dell EMC.

Uppgifter: Samsung byter namn på Note 7 och säljer den igen

När Samsung börjar sälja restaurerade Galaxy Note 7 blir det under namnet Galaxy Note FE, enligt uppgifter.
Läs mer om Galaxy Note, Galaxy Note FE och Note.
Massi Fritz: Det är en skandal
Elisabeth Massi Fritz, som företräder den kvinna som Julian Assange alltjämt misstänks ha våldtagit, är starkt kritisk till att brottsutredningen läggs ned. Hennes klient är chockad, säger hon.
Läs mer om Julian Assange.
Storskytt tillbaka i handbollslandslaget
Johan Jakobsson tvingades lämna återbud till handbolls-VM i Frankrike i januari efter att ha drabbats av en hjärnskakning under förberedelserna. Sedan dess har den hårdskjutande högernian inte dragit på sig landslagsdressen, men inför avslutningen av EM-kvalet i juni är han tillbaka i förbundskaptenen Kristjan Andrssons trupp.
Läs mer om EM-kvalet och Frankrike.
Advokaten: Assange kommer att kunna lämna ambassaden
Julian Assanges svenska advokat Per E Samuelson är nöjd med åklagarnas beslut om att lägga ner förundersökningen mot Assange. – Ur svensk synpunkt är Assange nu en fri man, säger han.
Läs mer om Assange och Per E Samuelson.
Tung skalp i DGC:s it-satsning – här är veckans it-affärer
DGC:s satsning på it-drift har resulterat i en av bolagets största kunder hittills, Dell EMC lierar sig med en konsultjätte och Advanias köp av Caperio kommer närmre.
Läs mer om Caperio och Dell EMC.
Beslutet kan spräcka mytbilden om svensk rätt
Få är förvånade över att förundersökningen om misstänkt våldtäkt mot Wikileaks-företrädaren Julian Assange läggs ned. Många ställer sig frågan: Hade det verkligen behövt ta så här lång tid?
Robin Wrights avklädda protest
Robin Wright tjänar 700 000 kronor mindre än Kevin Spacey - för varje avsnitt av House of cards.I ett öppet reportage pratar skådespelaren om den ojämlika lönen i succserien.– Jag fick höra att vi fick lika mycket betalt och jag trodde på dem, säger Robin Wright i The Edit.
Timo Nurmos: Jag vill att John Campbell kör
Tjacko Zaz gjorde en heroisk insats när han vann på 1.09,5 i årsdebuten.Tränaren Timo Nurmos hoppas på en inbjudan till Elitloppet – och avslöjar vilken kusk han vill ha i så fall.- Jag vill att John Campbell kör. Det skulle passa perfekt, säger Nurmos.
Läs mer om Elitloppet och John Campbell.
Hamnkonlikten utökas – har möte inför lockout
Den ettåriga hamnkonflikten i Göteborg är inne i ett avgörande skede.Fredag eftermiddag trappas den sannolikt upp ytterligare då arbetsgivaren APM Terminals sätter igång sin spegel- och konsekvenslockout.Parterna ska dock träffas i ett sista möte innan lockouten träder i kraft. – Det börjar klockan 13.30, berättar Robert Lindelöf, förtroendeman i hamnfyran.
Läs mer om Göteborg och Robert Lindelöf.
Här är alla turer i fallet Assange
Häktningsbeslutet mot Julian Assange har hävts.Det sätter punkt för en nästan sju år lång jakt på Wikileaksgrundaren.Här är berättelsen om hur den hyllade visselblåsaren blev en misstänkt våldtäktsman.
Antologiserien Min skattkammare fyller 70 år
Antologiserien Min skattkammare fyller 70 år och firas med en ny titel, Vår skattkammare. Här möts bilderboksskapare från hela världen i en blandning av gammalt och nytt, av gemenskap och nya influenser. Se bildspelet ovan med klassiska bilder från Min skattkammare.
Läs mer om Min och Vår.
Google ger AR och VR högsta status
Google brassar på med en hög lanseringar inom AR och VR. Många av nyheter ska komma senare i år, men det är glasklart att sökjätten satsar rejält.
Tim Cook intervjuad för internationella tillgänglighetsdagen
Apples vd har satt sig ner med tre tillgänglighetsaktivister för att tala om Apples roll i att göra modern teknik tillgänglig för alla användare.
Sola smart – för den snyggaste brännan
Klart att du ska njuta av solen, men i lagom dos och med rätt solskydd. Här guidar vi dig till en solsäker sommar: Tips på solkräm för både barn och vuxna, hur du bäst applicerar krämen och när du ska vara extra försiktig.
Becky James vädjan efter mammans olycka
Idrottsstjärnan Rebecca James har fått sig en rejäl chock. Hennes mamma har lagt ut en bild på Twitter där hon är helt blåslagen. Min stackars mamma, skriver James.
Läs mer om Twitter.
Björn Eriksson: Rör inte vår idrott
Riksidrottsbasen Björn Eriksson höjer stämman ytterligare och uppmanar politikerna att ta bort händerna från styrspaken till idrotten. – Svenska folket gillar sin idrott och de gillar inte att den politiseras, säger han inför helgens Riksidrottsmöte.
Läs mer om Riksidrottsmöte.
Google ger AR och VR högsta status
Google brassar på med en hög lanseringar inom AR och VR. Många av nyheter ska komma senare i år, men det är glasklart att sökjätten satsar rejält.
Vad är det du flyger över? Nu kan du få svaret direkt
Visst har du suttit och spanat ut från flygplansfönsret ovan molnen och undrat var exakt du egentligen befann dig? Shane Loeffler gjorde precis det när han kom på en lösning: En app som detaljerat talar om var du befinner dig geografiskt.
Bästa fällan för mördarsniglar gör du själv
Nu har mördarsniglarna börjat dyka upp. Ett otyg i trädgården som ingen vill ha. Så här enkelt gör du bästa snigelfällan!
Zaida Cataln begravs i Kalmar domkyrka
Den svenska FN-medarbetaren Zaida Cataln, som dödades när hon utredde krigsbrott i Kongo-Kinshasa, begravs under fredagen i domkyrkan i Kalmar, rapporterar SVT Småland.
Live: Ecuadors ambassad där Assange sitter
Direkt från Ecuadors ambassad där Julian Assange befinner sig.
Läs mer om Assange och Julian Assange.
Person hittad död i Piteå
En person har hittats död i närheten av Bullerviksbron i Piteå, skriver flera medier. Det är inte känt vad som ligger bakom dödsfallet, men det finns för närvarande ingen misstanke om brott.
Läs mer om Bullerviksbron och Piteå.
Här hittar du Stockholms bästa takbarer
Det finns 20 fina takbarer i Stockholm, som alla är värda besök. I alla fall enligt de svenska takbarsentusiasterna bakom rooftopguiden.se, sajten som inte bara kartlägger takbarer i Stockholm utan i hela världen. Här är topp 20 över Stockholms takbarer.
Läs mer om Stockholm.
Träffa svärföräldrarna innan dejten – i en Clio
Har dejtingvärlden något med bilar att göra? Det tycker Renault och bjuder in till sitt experiment Dating Reversed – djupare samtal i en Clio.Där kan du få prata med svärföräldrar och expartner innan du träffar dejten.
En gudomlig röst bland gudinnorna
Richard Wagners Valkyrian är Nina Stemmes show men Cornelia Beskows Sieglinde är minst lika mycket vokal gudinna.
Danske stjärnhästen är klar för Elitloppet
Danske stjärnhästen Takehehm är klar för Elitloppet.– Takethem är Danmarks bästa häst och det ska bli intressant att se honom mot världseliten, säger Solvallas sportchef Markus Myron.
Läs mer om Elitloppet och Takehehm.